Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το όχημα με τη μεγαλύτερη μπαταρία στον κόσμο

Ελλάδα 18:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το όχημα με τη μεγαλύτερη μπαταρία στον κόσμο

ΝΕΑ

Αυτό είναι το όχημα με τη μεγαλύτερη μπαταρία στον κόσμο

ΝΕΑ

Η γερμανική Liebherr ετοιμάζει ένα θηριώδες επαγγελματικό φορτηγό με ηλεκτρική μπαταρία 24 φορές μεγαλύτερη από ένα Tesla.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση έχει εισβάλει σε όλους τους τομείς της μετακίνησης και αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το βιώσουμε πλέον στην καθημερινότητά μας. Εκείνο ίσως που δεν μπορούμε να διανοηθούμε είναι ότι η εποχής της μπαταρίας έχει μπει πλέον και στον κόσμο των επαγγελματικών οχημάτων και μάλιστα των βαρέων οχημάτων.

Στην Αυστραλία, η εταιρεία εξόρυξης μεταλλευμάτων Fortescue αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο του εξηλεκτρισμού και να ανανεώσει το στόχο βαρέων οχημάτων της με ηλεκτρικά. Η επένδυση φτάνει το επίπεδο των 6,2 δις δολαρίων και στόχος είναι μέχρι το τέλος της δεκαετίας όλα τα επαγγελματικά οχήματα να είναι μηδενικών ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Ο πρώτος και βασικός λόγος αυτής της απόφασης είναι το γεγονός ότι τα 240 οχήματα της εταιρείας κατανάλωναν σχεδόν 200 εκ. λίτρα καυσίμων το χρόνο, κάτι που έκανε την τσέπη των ανθρώπων της εταιρείας να «ματώνει». Η εταιρεία που ανάλαβε να προμηθεύσει την Fortescue με οχήματα είναι η γερμανική Liebherr η οποία έχει κατασκευάσει ήδη ένα υβριδικό φορτηγό 240 τόνων, το T264.

Η συμφωνία με την Liebherr περιλαμβάνει 120 φορτηγά τα οποία θα είναι ηλεκτρικά. Τα πρώτα πρωτότυπα θα δοκιμαστούν μέσα στο χρόνο στην Αυστραλία και οι προδιαγραφές τους είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Η μπαταρία είναι ένα από τα στοιχεία που προκαλούν δέος καθώς πρόκειται για ένα επίτευγμα της Williams Advanced Engineering.

Advertisement

Η χωρητικότητά της φτάνει τα 1.400 kWh (24 φορές μεγαλύτερη από την μπαταρία ενός Tesla Model 3), ζυγίζει 16 τόνους, έχει μήκος 3,6 μέτρα και θεωρείτε η πιο μεγάλη μπαταρία στον κόσμο. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι αυτή η τεράστια μπαταρία είναι ικανή να φορτιστεί σε μόλις 30 λεπτά! Ανυπομονούμε να δούμε αυτό το ηλεκτρικό όχημα σε δράση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Aramco αποκτά μερίδιο στους κινητήρες της Renault-Geely
Παραδόθηκε η πρώτη Mercedes-AMG One (+video)
Οι τιμές του Jeep Avenger στην Ελλάδα