Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο microcar της Liux

Ελλάδα 0:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο microcar της Liux

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο microcar της Liux

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση έδωσε την ευκαιρία σε πολλές νεοφυείς εταιρείες να δημιουργήσουν το δικό τους όχημα. Η ισπανική Liux είναι μία από αυτές.

Advertisement
Advertisement

Η Liux ιδρύθηκε το 2021 και πρόσφατα παρουσίασε το Geko, ένα μικρών διαστάσεων διθέσιο, αμιγώς ηλεκτρικό όχημα για αστική μετακίνηση.

Αυτό, δεν είναι πρώτη προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο με τη συγκεκριμένη τεχνολογία κίνησης καθώς είχε προηγηθεί το Animal, ένα πρωτότυπο crossover το οποίο παρουσιάστηκε πέρυσι τον Νοέμβριο.

Όμως, τα στελέχη τής Liux, αποφάσισαν να σταματήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα και να το αντικαταστήσουν με το αντίστοιχο για την εξέλιξη και παραγωγή του Geko, το οποίο θυμίζει το smart fortwo.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το μήκος του είναι 2,7 μέτρα, το πλάτος του 1,5 μέτρα και ζυγίζει περίπου 550 κιλά. Τα στοιχεία αυτά το κατατάσσουν στην κατηγορία «L7» και το κάνουν άμεσο εμπορικό ανταγωνιστή των Renault Twizy και Microlino.

Όταν μπει σε διαδικασία παραγωγής, το Geko θα έχει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 13 kWh και ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 20 ίππων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Liux το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία 150 χλμ. και η τελική ταχύτητά του θα περιορίζεται στα 100 χλμ./ώρα.

Advertisement

Τέλος, η Liux αναφέρει ότι για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθεί η τεχνική τρισδιάστατης εκτύπωσης αναφορικά με το αμάξωμά του και το εσωτερικό του και θα χρησιμοποιηθούν συνθετικά υλικά που θα προέρχονται από ανακύκλωση.

Προς το παρόν, η εταιρεία δεν έδωσε πληροφορίες για το πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή του ούτε για την τιμή αγοράς του. Πάντως, η τελευταία αναμένεται να είναι μικρότερη από 20.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αφιέρωμα: Μicrocars, το μέλλον της αστικής μετακίνησης
Η Kosmoride φέρνει το Microlino στην Ελλάδα!
Είναι πολλά τα λεφτά για την ηλεκτροκίνηση!