Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σπουδαστές δημιούργησαν τη Lincoln του μέλλοντος

Ελλάδα 1:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σπουδαστές δημιούργησαν τη Lincoln του μέλλοντος

ΝΕΑ

Σπουδαστές δημιούργησαν τη Lincoln του μέλλοντος

ΝΕΑ

Οι νεαροί σπουδαστές επιστράτευσαν όλη τους της φαντασία, σχεδιάζοντας ένα φουτουριστικό πρωτότυπο που εντυπωσιάζει με την πολυτελή αύρα του και το αθλητικό λουκ του.

Advertisement
Advertisement

Δεν έχει όρια η φαντασία των νέων, οι οποίοι πολλές φορές συνθέτουν δημιουργίες που είναι αδύνατο να συλληφθούν ακόμα και από το πιο έμπειρο μυαλό. Ενδεικτικό παράδειγμα συνιστά μια πρωτότυπη Lincoln που σχεδιάστηκε από τους σπουδαστές του ArtCenter College of Design της Καλιφόρνια και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης The Quail Motorsports Gathering.

Η δραστήρια ομάδα σπουδαστών συνεργάστηκε από κοινού με τη Lincoln, παραδίδοντάς της ένα εντυπωσιακό σχέδιο που αποτυπώνει ανάγλυφα το όραμα τους για τα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας –  αυτά του 2040 και μετά.

Advertisement
Advertisement

Γοητευμένοι από το σχέδιο των νεαρών, οι άνθρωποι της Lincoln δεν συμβιβάστηκαν με τη κατασκευή ενός πρωτότυπου υπό κλίμακα, αλλά χάρισαν στο φουτουριστικό αυτοκίνητο κανονική υπόσταση (πλήρους μεγέθους).

Πρόκειται για ένα τετραθέσιο Grand Tourer που μοιάζει τρόπον τινά… σαν να έχει βγει από μια χρονοκάψουλα του μέλλοντος και είναι έτοιμο να «πιάσει» ταχύτητες τις οποίες δεν τις χωράει ο ανθρώπινος νους. Το μπροστινό μέρος διαμορφώνεται από διάφορα γεωμετρικά σχέδια, πλαισιωμένα από το λογότυπο της Lincoln στο κέντρο μιας γυαλιστερής μαύρης μάσκας. Οι θόλοι των τροχών καταλαμβάνουν μέρος του μπροστινού μέρους και παραπέμπουν σε κυνόδοντες που είναι έτοιμη να κατασπαράξουν ό,τι βρουν στο διάβα τους.

Οι λοξές λωρίδες στο καπό, οι τεράστιοι ώμοι πάνω από τους τροχούς, οι πελώριες ζάντες, η μηδενική απόσταση από το έδαφος, η απουσία κλασικών τζαμιών και το ιδιαίτερο σχήμα του αμαξώματος με τη χαμηλωμένη οροφή, δημιουργούν μια ευχάριστη εικόνα με σπορ προσανατολισμό και premium αύρα. Όμορφη πινελιά συνιστά και η οριζόντια λεπτή LED μπάρα στο πίσω μέρος, κάτω από την οποία αναγράφεται το όνομα της μάρκας.

Advertisement

Μολονότι οι σπουδαστές του ArtCenter College of Design δεν μας δίνουν πληροφορίες για το εσωτερικό, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε πως ο οδηγός θα έπαιρνε… πολεμική θέση οδήγησης, περιτριγυρισμένος ενδεχομένως από υπερπολυτελή υλικά και βρισκόμενος πίσω από ένα μινιμαλιστικής φιλοσοφίας ταμπλό.

«Το εικονογραφημένο σενάριο που παρουσιάστηκε από αυτούς τους μαθητές ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό, καταδεικνύοντας το πλούσιο σχεδιαστικό ταλέντο τους και τη δημιουργική προσέγγισή τους πάνω στο storytelling. Αυτοί είναι οι λόγοι που αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα πλήρους μεγέθους μοντέλο, αναδεικνύοντας το σπουδαίο ταλέντο των σχεδιαστών του μέλλοντος», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Kemal Curic, global director στη Lincoln.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη για το Lincoln Aviator στο Los Angeles
Lincoln Navigator Special Edition για το 2021
H Lincoln Continental Mark V είχε και έκδοση… Givenchy!

 

Advertisement