Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Lincoln Continental Mark V είχε και έκδοση… Givenchy!

Ελλάδα 7:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Lincoln Continental Mark V είχε και έκδοση… Givenchy!

ΝΕΑ

H Lincoln Continental Mark V είχε και έκδοση… Givenchy!

ΝΕΑ

Αμερικάνικη αισθητική με βαριά υπογραφή από τη μόδα των ‘70s, για ένα αυτοκίνητο που ήταν πιο σύνηθες να το βλέπουμε ως limo επιμηκυμένη, καθώς η Continental Mark V ήταν κάποτε η αιχμή του δόρατος για τη Lincoln.

Advertisement
Advertisement

Η αλήθεια είναι πως ούτε και εμείς γνωρίζαμε για την ύπαρξη της συγκεκριμένης έκδοσης με την υπογραφή του διάσημου οίκου μόδας της δεκαετίας του ’70.

Όπως προκύπτει, δεν ήταν και η μόνη για την Lincoln που είχε «υπογεγραμμένες» εκδόσεις των μοντέλων της από τους Bill Blass, Cartier και Emilio Pucci. Η συγκεκριμένη Givenchy Edition που έχουμε εδώ, ήταν στην πραγματικότητα αρκετά σπάνια. Από τα περίπου 228.000 Continental Mark V που παρήχθησαν από το 1977 έως το 1979, κατασκευάστηκε ένας μικρός αριθμός εκδόσεων Givenchy Designer. Συγκεκριμένα, το 1978 παρήχθησαν 917 και το 1979, άλλα 2.262.

Advertisement
Advertisement

Το Mark V του μοντέλου Continental, ήταν η επιτομή της αμερικανικής πολυτέλειας για εκείνη την εποχή και η έκδοση Givenchy το έκανε ακόμα πιο ιδιαίτερο. Το πακέτο των στοιχείων που έκανε την έκδοση πιο ιδιαίτερη, είχε να κάνει με την επιλογή των χρωμάτων για το αμάξωμα και τα δέρματα της καμπίνας, την επένδυση βυνιλίου για την οροφή και κάποιες ακόμα εξωτερικές λεπτομέρειες. Τη διαφορά από τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου, κάνει και το λογότυπο σχεδιαστή στο αμάξωμα και μια επιχρυσωμένη πλάκα 22 καρατίων που βρίσκεται στον πίνακα οργάνων.

Εκτός από την εμφάνιση, το υπόλοιπο αυτοκίνητο ήταν πανομοιότυπο με το κανονικό Mark V. Οι κινητήρες με το οποίο ήταν διαθέσιμο το μοντέλο, ήταν δύο V6, με χωρητικότητα 6,6 και 7,5 λίτρα, παρέχοντας 166 και 212 ίππους στους πίσω τροχούς αντίστοιχα, μέσω αυτόματου κιβωτίου 3 ταχυτήτων. Παρά τη σπανιότητα της Givenchy Designer Edition, αυτή τη στιγμή διατίθεται προς πώληση στο Netherland από την Gallery Aaldering, με τιμή 26.950 ευρώ.

Advertisement

Advertisement

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Διαβάστε ακόμα:

Lincoln Navigator Special Edition για το 2021

Advertisement

Μια Lincoln που θα μπορούσε να είναι Citroen

Ο Leonid Brezhnev και οι… κόντρες τα βράδια στη Ρωσία