Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το Jiyue 07 και τα… σπάει!

Ελλάδα 14:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το Jiyue 07 και τα… σπάει!

ΝΕΑ

Αυτό είναι το Jiyue 07 και τα… σπάει!

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι έφτιαξαν ένα πραγματικά όμορφο fastback, για να αναμετρηθούν με την Tesla…

Advertisement
Advertisement

Αυτό είναι το Jiyue 07 και είναι το πιο πρόσφατο ηλεκτρικό μοντέλο που κυκλοφόρησε μέσω της κοινοπραξίας Geely και Baidu στην Κίνα.

Η άφιξή του έρχεται μόλις λίγους μήνες αφότου το Jiyue 01 παρουσιάστηκε ως άμεσος ανταγωνιστής του Tesla Model Y και ενώ οι πρώτες εικόνες του μόλις αποκαλύφθηκαν, έχει ήδη ονομαστεί και iF Design Award 2023 Red Dot. Νικητής σχεδιασμού και όπως μπορείτε να αντιληφθείτε, από τις φωτογραφίες, η οποιαδήποτε τέτοιου είδους διάκριση γι’ αυτό το αυτοκίνητο δεν συνιστά υπερβολή.

Advertisement
Advertisement

Οι Κινέζοι, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, δεν συνόδευσαν το φωτογραφικό υλικό με αρκετές τεχνικές λεπτομέρειες για το μοντέλο, το οποίο, πάντως, σε διαστάσεις φαίνεται να είναι συγκρίσιμο με το Tesla Model 3.

Στο εμπρόσθιο τμήμα του 07 κυριαρχούν ένα ζευγάρι προβολέων LED με πολύ ενδιαφέρον σχήμα και μια μπάρα φωτός (επίσης LED) πλήρους πλάτους. Μια μεγάλη μαύρη γρίλια τραβάει τα βλέμματα.

Advertisement

Όλα τα λεφτά, όμως, είναι το προφίλ και το πίσω μέρος, αυτού του ιδάιτερου fastback! Η γραμμή οροφής ρέει προς τα πίσω όμορφα και η σμιλεμένη σιλουέτα αναδεικνύει ένα από τα πιο ελκυστικά στοιχεία του αυτοκινήτου. Το θέαμα γίνεται ακόμα καλύτερα από… ψηλά, παρατηρώντας ότι το κινεζικό μοντέλο είναι εξοπλισμένο με πανοραμική ηλιοροφή σε όλο το μήκος.

Advertisement

Η Jiyue προσφέρει και μια εικόνα του μινιμαλιστικού εσωτερικού, που εντυπωσιάζει και αυτό με την αισθητική του, το τιμόνι σε σχήμα ζυγού και τη μεγάλη οθόνη που διατρέχει το ταμπλό.

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης το 07 υποστηρίζεται από την ίδια αρχιτεκτονική SEA που χρησιμοποιείται από πολλά οχήματα Geely, συμπεριλαμβανομένων των Volvo EX90, Volvo EX30, Polestar 4, Zeekr 001, Zeekr X, Zeekr 009 και Zeekr 007.

Advertisement

Σ’ αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να περιμένουμε, εκτός από την αρχική έκδοση των 268 ίππων και μια κορυφαία, με διπλό ηλεκτροκινητήρα, συνολικής απόδοσης 536 ίππων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Zeekr 007: Δεν είναι για τον… 007, αλλά η Tesla έχει νέο αντίπαλο!
Δείτε το πανίσχυρο Zeekr 001 FR να περιστρέφεται σαν τανκ (+video)
Ρεκόρ αεροδυναμικής για το Geely Galaxy E8