Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Αυτό είναι το ηλεκτρικό Mercedes Citan

Ελλάδα 22:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το ηλεκτρικό Mercedes Citan

Mobility

Αυτό είναι το ηλεκτρικό Mercedes Citan

Mobility

Η ηλεκτρική έκδοση του Mercedes Citan είναι διαθέσιμη σε δύο εκδοχές μήκους και με αυτονομία έως και 285 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Advertisement
Advertisement

Το μικρότερο των van της Mercedes, το Citan κυκλοφόρησε το 2021 στις συμβατικές του εκδόσεις και τώρα ήρθε η ώρα για την αμιγώς ηλεκτρική.

Καθώς αποτελεί μοντέλο που έχει εξελιχθεί από κοινού με τη Renault, δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση πως το eCitan έχει πολλά κοινά με το αντίστοιχο Kangoo E-Tech. Η ισχύς των 122 ίππων και η μέγιστη τιμή της ροπής που είναι 245 Nm, προέρχονται από έναν ηλεκτροκινητήρα που στέλνει την απόδοσή του στους εμπρός τροχούς. Η μπαταρία με την οποία εφοδιάζεται το μοντέλο έχει χωρητικότητα 45 kWh.

Advertisement
Advertisement

Βρίσκεται κάτω από το δάπεδο μπροστά από τον πίσω άξονα και σε κάποιες εκδόσεις, θα έχει και αντλία θερμότητας. Η φόρτιση από το 10 έως το 80 τοις εκατό, μπορεί να γίνεται σε 38 λεπτά της ώρας, χρησιμοποιώντας ένα τροφοδοτικό συνεχούς ρεύματος (DC) 80 kW. Η θύρα φόρτισης του eCitan βρίσκεται κάτω από το αστέρι της Mercedes στο ρύγχος.

Στο εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), η βασική επιλογή του onboard φορτιστή είναι 11 kW, ενώ μπορεί να εφοδιαστεί και με 22 kW. Η διαφορά είναι πως με το ανάλογο wallbox, η μπαταρία γεμίζει στην πρώτη περίπτωση σε 4,5 ώρες και στη δεύτερη σε 2,5 ώρες. Στο χώρο φόρτωσης το eCitan προσφέρει 2,9 κυβικά μέτρα. Οι τιμές για το eCitan με το κοντό μεταξόνιο ξεκινούν στη Γερμανία από 36.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι θα μπορούσε να είναι η νέα Mercedes-Benz E-Class Estate
Ανανέωση για τη… μικρή Mercedes-AMG GT 4-Door
Η Mercedes-Benz ψηφίζει Κίνα

Advertisement