Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το Fisker Romin των 1.000 ίππων!

Ελλάδα 18:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το Fisker Romin των 1.000 ίππων!

ΝΕΑ

Αυτό είναι το Fisker Romin των 1.000 ίππων!

ΝΕΑ

Ο Χένρικ Φίσκερ ισχυρίζεται ότι δημιούργησε το απόλυτο ηλεκτρικό GT, μεγάλων αποστάσεων, Έχει δίκιο;

Advertisement
Advertisement

Ονομάστηκε Fisker Ronin, το κομψό μοντέλο περιγράφεται από τον κατασκευαστή, ως το πρώτο convertible grand tourer στον κόσμο και η τιμή του ξεκινά από 385.000 δολάρια στις ΗΠΑ, που ισοδυναμούν με περίπου 350.000 ευρώ.

Θα φτάσει στις εκθέσεις, σε περιορισμένο αριθμό, με μόλις 999 μονάδες παραγωγής, μέσα στην επόμενη διετία.

Αποκαλύφθηκε στην πρώτη εκδήλωση Product Vision της εταιρείας στην Καλιφόρνια, την περασμένη εβδομάδα, το Ronin έχει τέσσερις πόρτες και πέντε θέσεις. H ανθρακονημάτινη οροφή του, κάνει ακόμα πιο ελκυστική τη σκέψη ότι μιλάμε για ένα cabrio. Το αφεντικό της εταιρείας, Χένρικ Φίσκερ, το περιγράφει ως «το EV για κάποιον που λαχταρά το επόμενο», χαρακτηρίζοντάς το «το απόλυτο μεγάλο αυτοκίνητο μεγάλων αποστάσεων».

Advertisement
Advertisement

Ο Φίσκερ επιβεβαίωσε στην εκδήλωση ότι το GT εφοδιάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες, σύστημα τετρακίνησης με πάνω από 1000 ίππους και επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ/ώρα, σε περίπου 2 δευτερόλεπτα. Θα τοποθετηθεί επίσης ενεργή αεροδυναμική, ανέφερε η εταιρεία, αλλά το τι θα είναι αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Χρησιμοποιώντας εξελιγμένες μπαταρίες και κύτταρα ενσωματωμένα στο αυτοκίνητα, η Fisker υποστηρίζει ότι το Romin θα φτάνει στην εντυπωσιακή αυτονομία των 1.012 χιλιομέτρων!

Advertisement

Αναλογικά, φαίνεται να ταιριάζει πολύ με σπορ saloon’s EV όπως η Porsche Taycan και η Mercedes-AMG EQS 53, και θα συνδεθεί οπτικά με το SUV Fisker Ocean, το οποίο εισήχθη πρόσφατα στην παραγωγή στην Αυστρία.

Advertisement

Στο εσωτερικό, υπάρχει μια οθόνη υψηλής ανάλυσης 17,1 ιντσών και ένα ταμπλό οργάνων, με συναρμογή του κεντρικού πάνελ από πολλά ανακυκλώσιμα υλικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με 840 άλογα η νέα Mercedes AMG GT!
Έρχεται η ηλεκτρική Porsche Macan με 612 άλογα!
«Χρυσή εποχή» της Bugatti: Η επιτομή του car-art!