Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το Angelelli D2 Granturismo

Ελλάδα 14:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το Angelelli D2 Granturismo

ΝΕΑ

Αυτό είναι το Angelelli D2 Granturismo

ΝΕΑ

Με πολύ προηγμένη τεχνολογία πάνω του, το μοντέλο της Angelelli που έρχεται ως start up στην κατηγορία των supercars να αμφισβητήσει όλες τις παραδοσιακές δυνάμεις, θέλει να κάνει τη διαφορά.

Advertisement
Advertisement

Η Angelelli Automobili είναι νέος κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων που ιδρύθηκε στη Ρώμη το 2019, από τον Davide Angelelli.

Το D2 Granturismo είναι το νεότερο μοντέλο της start up με έδρα στη Ρώμη και προς το παρόν, γι’ αυτό υπάρχουν μόνο ψηφιακές εικόνες. Το coupe αυτοκίνητο έχει μήκος 4,6 μέτρα, πλάτος 1,96 και ύψος μόλις 1,21, ενώ το μεταξόνιό του είναι 2,71 μέτρα. Στα εξαιρετικά στοιχεία που ακολουθούν το νέο μοντέλο, είναι το βάρος των 1.300 κιλών, το οποίο όπως ισχυρίζεται η Angelelli, είναι εφικτό με τη χρήση τρισδιάστατης εκτύπωσης του σωληνωτού χωροδικτυώματος.

Δεν υπάρχουν στοιχεία για το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα μέρη του αμαξώματος αλλά η εταιρεία κάνει λόγω για 24 κινούμενα στοιχεία που αποσκοπούν στη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής για κάθε περίσταση. Οκτώ από αυτά μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως αερόφρενα. Μια σειρά από αισθητήρες και lidar, δίνουν ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά αυτονομίας στο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς του D2 Granturismo κυμαίνεται από 600 έως 850 ίππους, ανάλογα την έκδοση. Η «βασική» θα είναι αυτή με τον twin turbo V8 των 5,7 λίτρων, ενώ η κορυφαία, θα έχει και υβριδική υποβοήθηση με ηλεκτροκινητήρες. Φυσικά, όλα τα παραπάνω, θα έχουν ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα που θα φτάνει τα 350 χλμ./ώρα.

Advertisement

Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, το D2 Granturismo δεν θα μπορούσε να είναι φθηνό, με την Angelelli να κάνει λόγο για 460.000 ευρώ της «βασικής» έκδοσης και 580.000 ευρώ της κορυφαίας υβριδικής. Στην πραγματικότητα, επειδή το «έχουμε ξαναδεί το έργο», ως start up η Angelelli, μπορεί να ανακοινώνει πραγματικά ότι θέλει πάνω σε μερικές ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες. Αυτό που μένει να δούμε, είναι αν και τι από αυτά μπορεί να υλοποιήσει.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μία κούκλα Ferrari στον πιο όμορφο δρόμο του κόσμου (+video)
Οι πρώτες επίσημες teaser εικόνες του νέου Renault Espace
Το Kia Rio ολοκληρώνει σιγά σιγά την παρουσία του…