Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το ανανεωμένο Range Rover Evoque

Ελλάδα 11:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το ανανεωμένο Range Rover Evoque

ΝΕΑ

Αυτό είναι το ανανεωμένο Range Rover Evoque

ΝΕΑ

Η Range Rover παρουσίασε το επανασχεδιασμένο Evoque, επιλέγοντας και το παιχνίδι παρατηρητικότητας «βρείτε τις διαφορές».

Advertisement
Advertisement

Ίσως έχετε τις αμφιβολίες σας, όμως αυτό όντως είναι το επανασχεδιασμένο Evoque. Η δεύτερη γενιά του μοντέλου παρουσιάστηκε το 2018, συνεπώς είχε έρθει η ώρα της ανανέωσής του.

Η αλήθεια είναι ότι το σχήμα του μικρότερου οχήματος της Range Rover αντέχει στον χρόνο και ότι η αλλαγή του δεν είναι εύκολη ώστε να μην αλλοιωθεί ή μεταβληθεί η εικόνα του.

Ωστόσο, οι διαφοροποιήσεις υπάρχουν και έχουν γίνει προσεκτικά και με τρόπο που να τονίσουν το σχήμα του αμαξώματος και να αναβαθμίσουν τον πολυτελή χαρακτήρα του.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά, οι αλλαγές είναι εμφανείς στα φώτα, στη μάσκα και στην γρίλια που υπάρχει σε αυτή, η οποία πλέον έχει κελιά παραλληλόγραμμου σχήματος αντί εξαγωνικού. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι πιο τονισμένα και εντονότερα στην απόδοσή τους καθώς διαθέτουν την τεχνολογία που ονομάζεται «Pixel 1 LED».

Σύμφωνα με τη Range Rover, ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό του επανασχεδιασμένου Evoque και θα περιλαμβάνονται στάνταρ στις ακριβότερες εκδόσεις του.

Advertisement

Διαφορετικής διαμόρφωσης είναι και οι προφυλακτήρες, ενώ οι τροχοί έχουν νέα σχεδίαση και διατίθεται σε διάσταση έως 21 ίντσες. Το ανανεωμένο μοντέλο θα προσφέρεται στους υποψήφιους αγοραστές και με τρία νέα χρώματα για το αμάξωμά του τα οποία η βρετανική εταιρεία ονομάζει «Arroios Grey», «Tribeca Blue» και «Corinthian Bronze».

Advertisement

Στο εσωτερικό του, τα νέα στοιχεία αφορούν στη μεγαλύτερη, κυρτή κεντρική οθόνη αφής η οποία πλέον έχει διαγώνιο 11,4 ίντσες και είναι στραμμένη προς τον οδηγό.

Κάτω από αυτή σχηματίζεται μια ενιαία μινιμαλιστική επιφάνεια από την οποία λείπουν οι διακόπτες που υπήρχαν εκεί μέχρι πρότινος. Οι άνθρωποι της βρετανικής εταιρείας επέλεξαν να τους καταργήσουν και να μεταφέρουν κάποιους από αυτούς στο τιμόνι ή κοντά σε αυτό, όπως και να εκτελούνται κάποιες επιμέρους λειτουργίες μέσω της οθόνης αφής.

Ο εξοπλισμός του, επίσης έχει αναβαθμιστεί και περιλαμβάνει για πρώτη φορά στο Evoque το σύστημα «Cabin Air Purification Plus» για να ρυθμίζει την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό του οχήματος.

Advertisement

Πέραν αυτού, διαθέτει το πρόσφατο σύστημα ενημερωδιασκέδασης «Pivi Pro 2» το οποίο επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση smartphone (Android Auto ή και Apple CarPlay), τον ψηφιακό βοηθό «Amazon Alexa 10» και νέο σύστημα ενημέρωσης του οδηγού με κάμερες και τρισδιάστατη απεικόνιση του περιβάλλοντος περιμετρικά του οχήματος («ClearSight»).

Τέλος, η Range Rover ανακοίνωσε αλλαγές για τους κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται το επανασχεδιασμένο Evoque συγκριτικά με ό,τι ίσχυε ως τώρα. Συγκεκριμένα, θα διαθέτουν σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης (48 Volt), όπως και σύστημα Plug-in Hybrid.

Στις PHEV εκδόσεις οι μπαταρίες 14,9 kWh είναι πιο αποδοτικές σε σχέση με πριν και επιτρέπουν μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης ως αμιγώς ηλεκτρικό. Για το P300e PHEV, η εταιρεία ανακοινώνει ότι η μέγιστη θεωρητική αυτονομία αυξήθηκε ελαφρώς στα 63 χλμ. (από 61 χλμ.). Επίσης, πλέον, δύναται να φορτίζει σε ταχυφορτιστή 50 kW.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Range Rover Velar P400e PHEV
Jaguar Land Rover: Νέα εποχή, νέο λογότυπο
Από που προήλθε το Range Rover του Αλέξη Τσίπρα;