Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο σπορ οικογενειακό της Lada

Ελλάδα 3:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο σπορ οικογενειακό της Lada

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο σπορ οικογενειακό της Lada

ΝΕΑ

Η Lada βρίσκεται σε βάση πλήρους ανανέωσης των μοντέλων της και πλέον, η ρώσικη εταιρεία παρουσιάζει το νέο Vesta Sport, την πρώτη σπορ έκδοση του νεότερου μικρομεσαίου σεντάν της Vesta. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το νέο Lada Vesta Sport αντλεί τεχνογνωσία από την επιτυχημένη εμπλοκή της εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC). Βασίζεται πάνω στο σεντάν Vesta, όμως διαθέτει μια σειρά από αλλαγές σε εμφάνιση, εσωτερικό και στήσιμο, που τονίζουν τον σπορ του χαρακτήρα.

Ειδικά στο πεδίο της εμφάνισης, το νέο Lada Vesta Sport αποκτά πιο δυναμικούς προφυλακτήρες εμπρός-πίσω, ένα έξτρα εμπρόσθιο σπόιλερ, χρωμιωμένα τμήματα στη γρίλια της μάσκας, τονισμένους πλαϊνούς θόλους τροχών, καθώς και πίσω αεροτομή, μαζί με διαχύτη και δύο τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης.

Autodesk VRED Professional 2017 SP1

Advertisement
Advertisement

Στο αμάξωμα ξεχωρίζουν επίσης τα κόκκινα γραφικά στο κατώτερο τμήμα του, ενώ υπάρχουν νέες ζάντες 17 ιντσών, που συνδυάζονται με ελαστικά χαμηλού προφίλ.

Αλλαγές έχουμε και στην ανάρτηση, αφού οι άνθρωποι της Lada έχουν μειώσει κατά 16 χλστ. την απόσταση από το έδαφος σε σχέση με το «απλό» Vesta, για πιο δυναμικά οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Vesta Sport 640c copy

Advertisement

Στο εσωτερικό, παρότι η Lada κρατά προς το παρόν κλειστά τα χαρτιά της, αναμένεται να δούμε πιο σπορ καθίσματα για καλύτερη πλευρική στήριξη, τα οποία θα φέρουν και το λογότυπο «Vesta Sport».

Αντίστοιχα η Lada δεν ανακοινώνει και με ποια μοτέρ θα συνδυαστεί το νέο Vesta Sport, αν και πληροφορίες από τη Ρωσία κάνουν λόγο για παρουσία του 1.600άρη ατμοσφαιρικού κινητήρα βενζίνης των 140 ίππων και του 1.800άρη, επίσης ατμοσφαιρικού, βενζινοκινητήρα των 150 ίππων (αργότερα και με 180 άλογα).

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση, περισσότερα για το νέο Lada Vesta Sport θα γνωρίζουμε μέσα στο επόμενο διάστημα μέχρι και τα τέλη Αυγούστου, όταν και αναμένεται να γίνει η επίσημη παρουσίασή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας.

Vesta Sport 640b copy