Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι barn find: Ferrari 246 Dino GTS

Ελλάδα 10:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι barn find: Ferrari 246 Dino GTS

ΝΕΑ

Αυτό είναι barn find: Ferrari 246 Dino GTS

ΝΕΑ

Αυτή η Ferrari 246 Dino GTS που είναι τώρα προς πώληση στην Girardo & Co, έχει ακόμα την αυθεντική βαφή που είχε δεχτεί από το εργοστάσιο το 1973 που κατασκευάστηκε.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari κατασκεύασε τη 246 Dino GT και GTS από το 1969 έως το 1974, με συνολική παραγωγή 1.282 αυτοκινήτων.

Το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν μια κίνηση- ματ από τη μεριά της Ferrari που ήθελε να «σηκώσει» το ενδιαφέρον των θαυμαστών της στις ΗΠΑ και να προχωρήσει σε τόνωση της εμπορικής της παρουσίας εκεί. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως από το σύνολο των 1.282 αυτοκινήτων, τα 881 προοριζόντουσαν για την αμερικάνικη αγορά και τα υπόλοιπα 401 ήταν για τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία που ειδικεύεται στην αγορά και πώληση των κλασικών αυτοκινήτων, Girardo & Co, έχει τη Ferrari 246 Dino GTS του 1973 των φωτογραφιών προς πώληση. Είναι ένα αυτοκίνητο που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε αχυρώνα- και ήταν εκεί για δέκα χρόνια. Το σπορ αυτοκίνητο κόστιζε 6,1 εκατομμύρια λιρέτες εκείνη την εποχή. Τον Απρίλιο του 1981 η οικογένεια Campanini από το Poviglio το αγόρασε ως μεταχειρισμένο..

Εκείνη την εποχή, η συγκεκριμένη οικογένεια είχε τη μεγάλη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Fiat Autosalone Ivo Giovanardi στο Castelnovo di Sotto και συντηρούσε επίσης και μια συλλογή από εξαιρετικά σπορ αυτοκίνητα. Για τα επόμενα 40 χρόνια, η Ferrari έμεινε στη συλλογή και προφανώς κανείς δεν την οδηγούσε πολύ συχνά, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια το αυτοκίνητο παρέμεινε εντελώς ανέγγιχτο.

Advertisement

Έχει ακόμα την αρχική του βαφή και οι αριθμοί πλαισίου, κινητήρα, κιβωτίου ταχυτήτων και αμαξώματος ταιριάζουν, πράγμα ιδιαίτερα σπάνιο και… περιζήτητο στους κύκλους των συλλεκτών αυτοκινήτων. Οι ειδικοί της Girardo & Co υποθέτουν ότι τα χιλιόμετρα που γράφει στο κοντέρ της η Dino είναι τα πραγματικά και μιλάμε για 68.822 χλμ! Στο «πακέτο» που προσφέρεται μαζί με το αυτοκίνητο, περιλαμβάνονται όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ιστορία του αυτοκινήτου.

Η Girardo & Co αποκαλύπτει την τιμή της Ferrari 246 Dino GTS μόνο σε σοβαρά ενδιαφερόμενους πελάτες αλλά αξίζει να ξέρει κανείς πως κάποια καλά συντηρημένα και λειτουργικά δείγματα του μοντέλου, έχουν σημερινή αξία που κυμαίνεται από τα 340.000 έως 460.000 ευρώ. Αυτό φυσικά και πρέπει να είναι κάτι που θα λάβει υπόψη κάθε ενδιαφερόμενος, μια και για να επανέλθει στη λειτουργική και αισθητική κατάσταση που του αξίζει, το αυτοκίνητο θα χρειαστεί άλλο ένα γενναίο εξαψήφιο ποσό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο: Ferrari κόπηκε στα δύο μετά από σύγκρουση! (+video)
Πόσο πουλήθηκε η Ferrari 365 GT4 του Niki Lauda;
Εργασιακός μεσαίωνας για την Tesla στην Γερμανία

 

Advertisement