Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο πουλήθηκε η Ferrari 365 GT4 του Niki Lauda;

Ελλάδα 16:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο πουλήθηκε η Ferrari 365 GT4 του Niki Lauda;

ΝΕΑ

Πόσο πουλήθηκε η Ferrari 365 GT4 του Niki Lauda;

ΝΕΑ

Η Ferrari 365 GT4 η οποία είχε παραχωρηθεί στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της F1, Niki Lauda και την οδηγούσε για δύο χρόνια, δημοπρατήθηκε διαδικτυακά.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο που ξεκίνησε την «καριέρα» του ως ασημί, πουλήθηκε βαμμένο κόκκινο με άγνωστο αριθμό χιλιομέτρων και όχι μόνο.

Βλέπετε, ούτε το ιστορικό συντήρησης ήταν ενημερωμένο κανονικά, ενώ δεν υπήρχε και συγκεκριμένος αριθμός προηγούμενων κατόχων για το 4θέσιο μοντέλο της Ferrari που είχε κατασκευαστεί το 1973. Είναι μια από τις μόλις 470 Ferrari 365 GT4 που κατασκευάστηκαν ποτέ και αυτό, μαζί με το γεγονός πως ήταν το προσωπικό- εταιρικό αυτοκίνητο του Niki Lauda, βοήθησαν στο να δώσουν «ώθηση» στην τιμή που έφτασε για να αποκτηθεί από το νέο ιδιοκτήτη.

Advertisement
Advertisement

Βάση της ιστορίας του αυτοκινήτου, τουλάχιστον εκείνης που είναι γνωστή και μπορεί να διασταυρωθεί για την εγκυρότητά της, ο Lauda έδωσε το αυτοκίνητο το 1975 στον αδελφό ενός υπαλλήλου της αντιπροσωπείας Ferrari στο Innsbruck της Αυστρίας, στον οποίο αποδίδεται και η αλλαγή χρώματος. Από τότε και μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου που το αυτοκίνητο άλλαξε τελευταία φορά χέρια, είχαν μεσολαβήσει κι άλλοι ιδιοκτήτες.

Το ιστορικό της, αν και χωρίς τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, έπαιξε το ρόλο του στη διαμόρφωση της τιμής των 180.000 ευρώ για να καταλήξει σε νέα χέρια, μια και ένα τυπικό δείγμα του μοντέλου (χωρίς διάσημο πρώην ιδιοκτήτη) μπορεί να φτάσει να αλλάξει χέρια έως τα 101.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes: Οδός Niki Lauda (+video)
Πότε θα μπορείς να αποκτήσεις μια Ferrari Purosangue;
Audi Q4: Οι έντεκα λόγοι υπεροχής

 

Advertisement