Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή θα είναι η τελευταία καθαρόαιμη BMW

Ελλάδα 19:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή θα είναι η τελευταία καθαρόαιμη BMW

ΝΕΑ

Αυτή θα είναι η τελευταία καθαρόαιμη BMW

ΝΕΑ

Με την ηλεκτροκίνηση να κερδίζει διαρκώς έδαφος η κλασική σπορ BMW με εξακύλινδρο θερμικό κινητήρα και κίνηση μόνο πίσω είναι ένα είδος που οδηγείται στην εξαφάνιση.

Advertisement
Advertisement

Τα σημάδια της αλλαγής είναι ήδη εδώ. Η ηλεκτροκίνηση αλώνει και εταιρίες όπως η BMW η οποία πέρα από τα συμβατικά της μοντέλα ευρείας κυκλοφορίας, αρχίζει να προγραμματίζει και τον εξηλεκτρισμό των σπορ μοντέλων της σειράς Μ.

Υπάρχει όμως ένα αυτοκίνητο που όπως όλα δείχνουν θα είναι το τελευταίο μιας ολόκληρης εποχής. Η επερχόμενη Μ2 θα αποτελέσει όπως όλα δείχνουν το κύκνειο άσμα της καθαρής φιλοσοφίας πίσω από την λειτουργία του M-Division που φέτος κλείνει τα 50 χρόνια του.

Η κλασική συνταγή με τον εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα εμπρός και την κίνηση πίσω (ελπίζουμε και ευχόμαστε να υπάρχει και μηχανικό κιβώτιο) είναι η συνταγή που θα ακολουθηθεί και στη νέα M2, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ηλεκτρική υποβοήθηση, ούτε καν ως ελαφρύ υβριδικό σύστημα που τόσο συνηθίζεται τελευταία.

Advertisement
Advertisement

Ο τρίλιτρος κινητήρας που υπάρχει και στη Μ3 θα αποδίδει γύρω στους 450 ίππους, κάτι που σε συνδυασμό με τις μικρές διαστάσεις και το σχετικά χαμηλό βάρος, θα κάνουν τη νέα Μ2 ένα πραγματικό εργαλείο για όσους θα μπορούν να εκτιμήσουν την φιλοσοφία και την ιστορία του Μ-Division.

H θέση της νέας Μ2 ξεκαθαρίστηκε από το ίδιο το αφεντικό του τμήματος των μοντέλων Μ, του Frank van Meel, ο οποίος δήλωσε ότι αυτό θα είναι το τελευταίο αυτοκίνητο της σειράς που δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο του εξηλεκτρισμού.

Advertisement

“Η νέα BMW M2 θα είναι ένα καθαρόαιμο μηχάνημα οδηγικής ευχαρίστησης με τον εξακύλινδρο εν σειρά και την κίνηση πίσω” δήλωσε ο van Meel. “Ο εξηλεκτρισμός θα επεκταθεί σε άλλα μοντέλα, με διάφορες μορφές, όμως η Μ2 θα είναι η τελευταία με έναν γνήσιο κινητήρα εσωτερικής καύσης, χωρίς κανένα μέσο ηλεκτρισμού, ούτε καν τα συνηθισμένα 48V mild υβριδικά συστήματα”.

Τα νέα για την Μ2 ανεβάζουν ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο της αναμονής για την παρουσίασή της, την στιγμή που η ίδια η BMW έχει ξεκινήσει να κάνει ηλεκτρικά κάποια μοντέλα με την ένδειξη Μ, όπως την i4 M50i και την iX M60i.

Advertisement

Η νέα M2 θα παρουσιαστεί μετά το καλοκαίρι και θα βγει στην αγορά στις αρχές του 2023, με την παραγωγή της να γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Μεξικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πού θα κατασκευάζεται η νέα BMW M2;
Νέα BMW M2: Θα εκτοξευθεί στους 490 ίππους;
Οδηγούμε τη BMW M240i xDrive Coupe στη Γερμανία