Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα BMW M2: Θα εκτοξευθεί στους 490 ίππους;

Ελλάδα 0:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα BMW M2: Θα εκτοξευθεί στους 490 ίππους;

ΝΕΑ

Νέα BMW M2: Θα εκτοξευθεί στους 490 ίππους;

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο αναμενόμενα αυτοκίνητα της χρονιάς είναι η νέα BMW M2 η οποία σύμφωνα με φήμες θα είναι κάτι πραγματικά πολύ σπέσιαλ.

Advertisement
Advertisement

Με το τέλος του 2021 ολοκληρώθηκε και η παραγωγή της πρώτης Μ2, η οποία εντυπωσίασε τους πάντες και έβαλε την δική της -πισωκίνητη- σφραγίδα στα hyper hatches τύπου AMG A 45 ή Audi RS3.

Όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα προς το Μόναχο αναμένοντας λευκό καπνό για το πότε θα εμφανιστεί ο διάδοχος. Και όπως όλα δείχνουν, η BMW βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης του αυτοκινήτου, το οποίο, αν δεν υπάρξουν κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες, μάλλον θα παρουσιαστεί πριν το τέλος του 2022.

Το νέο μοντέλο θα έχει σημαντικές βελτιώσεις, που θα εντοπίζονται όχι μόνο στα μηχανικά μέρη αλλά και στο αμάξωμα το οποίο θα γίνει πολύ πιο “άγριο” και με βελτιωμένη αεροδυναμική.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα έχει μία εντελώς νέα μάσκα, αρκετά διαφορετική από την απλή σειρά 2, νέους και πολύ τονισμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, νέα και πιο φαρδιά πλευρικά skirts, μικρό σπόιλερ στο πίσω μέρος, ένα νέο diffuser και τετραπλή εξάτμιση.

Από εκεί και πέρα θα υπάρχουν οι επεμβάσεις του τμήματος M Division σε όλα τα μηχανικά μέρη, ανάρτηση, φρένα και τιμόνι, με στόχο να δημιουργηθεί μία κορυφαία μηχανή οδηγικής απόλαυσης.

Advertisement

Σε ότι αφορά την κινητήρια μονάδα, θα υπάρχει σίγουρα ο μοναδικός τρίλιτρος εξακύλινδρος εν σειρά, πιθανότατα ο ίδιος που βρίσκεται στις νέες Μ3 και Μ4. Όσο για την ισχύ, οι φήμες θέλουν να παίρνει μία σημαντική ενίσχυση, και να φθάνει στην περιοχή των 480-490 ίππων.

Αν όντως συμβεί αυτό θα μιλάμε για μία πραγματική υπέρβαση της BMW και ένα αυτοκίνητο που θα αφήσει το στίγμα του στην σπορ κατηγορία, όπως άλλωστε έκανε και η προηγούμενη γενιά με πολύ λιγότερα άλογα.

Advertisement

Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή (και γεμάτος τραπεζικός λογαριασμός) μέχρι το φθινόπωρο, όπου και θα ξέρουμε με περισσότερη ακρίβεια τι ετοιμάζουν οι μάγοι M-Division της BMW.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα BMW M2 Coupe (+video)
Μία BMW M2 Competition με άγριες διαθέσεις
Συγκριτικό: BMW M235i xDrive Gran Coupe vs Mercedes-AMG A 35 4MATIC Sedan