Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μισός αιώνας Lamborghini Countach: Πέρα από τα όρια (video)

Ελλάδα 20:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μισός αιώνας Lamborghini Countach: Πέρα από τα όρια (video)

ΝΕΑ

Μισός αιώνας Lamborghini Countach: Πέρα από τα όρια (video)

ΝΕΑ

Αεροδιαστημική και αυτοκίνηση. Πώς συνδέονται; Την απάντηση δίνει ο γνωστός Ιταλός αστροναύτης Maurizio Cheli, που πρωταγωνιστεί στο δεύτερο επεισόδιο για τα 50 χρόνια ζωής της Lamborghini Countach.

Advertisement
Advertisement

Στις 20 Ιουλίου του 1969, η αποστολή Απόλλων 11 προσεδαφίζεται στη Σελήνη, με επικεφαλής τον Neil Armstrong, τον πρώτο άνθρωπο που πάτησε το πόδι του στο δορυφόρο της Γης.

Πρόκειται για ένα γεγονός-τομή στην ιστορία που άνοιξε νέους ορίζοντες σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας. Μετάβαλε ριζικά την αντίληψη για τον κόσμο και κατέδειξε το απεριόριστο φάσμα των ανθρώπινων δυνατοτήτων. Αποτέλεσε τη θρυαλλίδα για την απελευθέρωση της φαντασίας και τη λήψη ριζοσπαστικών αποφάσεων.

Το πάθος για πρωτοπορία και διαφοροποίηση κατέκλυσε και τις αυτοκινητοβιομηχανίες που μέχρι εκείνη την εποχή δίσταζαν να τολμήσουν. Αλλά, πλέον, εμφανίστηκε η ευκαιρία, και η Lamborghini την άρπαξε από τα μαλλιά.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία από τη Sant’Agata Bolognese αφέθηκε ολοκληρωτικά στα χέρια Marcello Gandini, ο οποίος έδωσε σάρκα και οστά στην Countach (1970). Αποφασισμένος να δημιουργήσει κάτι ξεχωριστό, αποκήρυξε το καμπυλοειδές σχήμα, συνθέτοντας ένα αμάξωμα με αιχμηρές γραμμές, έντονα κοψίματα και μικρή απόσταση από το έδαφος.

Όπως εξήγησε ο ίδιος στο πρώτο επεισόδιο της εορταστικής σειράς “Countach Legacy” που αφορά τη συμπλήρωση 50 χρόνων ζωής από την κατασκευή της Countach, το design της δεν αποτέλεσε προϊόν παρθενογένεσης, αλλά είναι επηρεασμένο εν πολλοίς από την αποστολή Απόλλων 11.

Advertisement

Το πρώτο επεισόδιο του Countach Legacy, για τη σχεδιαστική φιλοσοφία του ιταλικού μοντέλου:

Τι κοινό, όμως, μπορεί να έχει η αυτοκίνηση με την αεροδιαστημική μηχανική; Η απάντηση αυτή φορά δίνεται από τον γνωστό Ιταλό αστροναύτη και πιστό οπαδό της Lamborghini, Maurizio Cheli, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο δεύτερο επεισόδιο του Countach Legacy.

Advertisement

«Είναι αλήθεια πως η αυτοκινητοβιομηχανία πάντα επηρεαζόταν από την αεροδιαστημικη επιστήμη, υπό όρους σχεδιαστικών μεθόδων και υλικών. Διότι η αεροδιαστημική βασίζεται στην αεροδυναμική και η τελευταία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι και των αυτοκινήτων. Ειδικά σε αυτά που έχουν ισχυρές επιδόσεις, όπως είναι τα μοντέλα της Lamborghini […] Επομένως, αυτοί οι δύο κόσμοι αγγίζουν συνεχώς ο ένας τον άλλον και ανταλλάσσουν τεχνολογίες», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Mauriziο Cheli, προτού επιχειρήσει να περάσει το δικό του μήνυμα:

«Η τεχνολογία πρέπει πάντα να υπηρετεί τον άνθρωπο. Να είναι ο παρακινητής που θα μας επιτρέψει να πετύχουμε στόχους που πριν από λίγα λεπτά έμοιαζαν αδύνατοι».

Το δεύτερο επεισόδιο του Countach Legacy:

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το πατίνι της Lamborghini των 500 ευρώ
Lamborghini: Κρατά ζωντανό το V12!
Νέα Lamborghini Aventador Ultimae: Τέλος εποχής (video)