Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 7

Ελλάδα 2:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 7

ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα BMW Σειρά 7

ΝΕΑ

Αρκετές μέρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη πρεμιέρα διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι πρώτες εικόνες της νέας ναυαρχίδας της BMW.

Advertisement
Advertisement

Η X7 μπορεί να είναι το μεγαλύτερο από πλευράς όγκου μοντέλου στην γκάμα της BMW. Αλλά όπως και να το κάνουμε το κλασικό σχήμα της λιμουζίνας είναι αυτό που χαρακτηρίζει μια πραγματική ναυαρχίδα.

Στην περίπτωση της νέας Σειράς 7 δεν έχουμε απλά να κάνουμε με τον αντίπαλο της Mercedes S-Class, αλλά με ένα από τα κορυφαία σεντάν στον κόσμο.

Αναπόφευκτα η σχεδιαστική ομάδα έπρεπε να προχωρήσει ένα βήμα πιο κάτω και όπως μπορούμε να δούμε το κάνει υιοθετώντας ως ένα μικρότερο βαθμό την άποψη της πρόσφατα ανανεωμένης X7.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, στο μπροστινό μέρος βλέπουμε να κυριαρχεί μία μεγάλη μάσκα με μίνιμαλ σχεδίαση και τις κάθετες μπαλένες, ενώ όπως και στην κορυφαία έκδοση της Χ7 έτσι και στην Σειρά 7 θα είναι φωτιζόμενες.

Ταυτόχρονα, τα εξαιρετικά σλιμ LED βρίσκονται αρκετά πάνω από τους κανονικούς προβολείς, ενώ εισαγωγές του αέρα προσθέτουν αρκετές δόσεις… υπεροψίας. Όπως αρμόζει σε μία κορυφαία λιμουζίνα που λογικά θα έχει ανάλογα εμβληματικό στιλ και από πίσω.

Advertisement

Πάντως, από το πλάι μπορούμε να διακρίνουμε τις αναδυόμενες λαβές στις πόρτες. Εννοείται πως το εσωτερικό θα αποτελεί την επιτομή της τεχνολογικής αίγλης με ένα κυρτό πάνελ που θα καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό και όλα τα κομφόρ σε επίπεδο άνεσης, ασφάλειας και συστημάτων υποβοήθησης.

Advertisement

Αναφορικά με την γκάμα των κινητήρων να πούμε πως δεν θα υπάρχει η κλασική top έκδοση με τον V12 κινητήρα. Αντίθετα, μία ηλεκτρική με τουλάχιστον δύο μοτέρ και περίπου στα 700 άλογα θα πάρει την θέση της και θα ονομάζεται Mi7 ή Μ60.

Κάτω από αυτές θα υπάρχουν οι πιο «αδύναμες» i750, ενώ η i740 θα έχει ένα μοτέρ ως πισωκίνητη, σύμφωνα με το βρετανικό Autocar. Θα υπάρχει και μία plug-in έκδοση, ενώ για συγκεκριμένες αγορές θα συνεχίσουν και οι ήπια υβριδικές τρίλιτρες εξακύλινδρες εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: BMW i4 eDrive 40
Επίσημο: Η ανανεωμένη BMW X7
ΒΜW και ΜcLaren ετοιμάζουν ηλεκτρική F1;

Advertisement