Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα τα νέα μοντέλα που ετοιμάζει η Volkswagen

Ελλάδα 15:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα τα νέα μοντέλα που ετοιμάζει η Volkswagen

ΝΕΑ

Όλα τα νέα μοντέλα που ετοιμάζει η Volkswagen

ΝΕΑ

Τα στελέχη της Volkswagen αποφάσισαν να διευρύνουν τον αριθμό των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων τους, ανασχεδιάζοντας και τη στρατηγική της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Η αυξητική τάση στη ζήτηση των Ευρωπαίων για τα αμιγώς ηλεκτρικά καινούργια αυτοκίνητα έχει κάνει και τη Volkswagen να αναθεωρήσει τα σχέδιά της που είχε εκπονήσει ως τώρα γι’ αυτά.

Σε πρόσφατη δήλωσή του ο Τόμας Σέφερ, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Volkswagen, ανακοίνωσε ότι η VW θα δημιουργήσει τρία νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα ως το 2028.

Αυτά θα ανήκουν σε καίριες κατηγορίες οχημάτων, κυρίως σε εκείνες που εν δυνάμει είναι εμπορικά δημοφιλείς και έχουν μεγαλύτερες πωλήσεις.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν από ανθρώπους της εταιρείας, οι οποίοι γνωρίζουν τον χαρακτήρα των οχημάτων και το χρονοδιάγραμμα, το πρώτο εκ των τριών θα είναι η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή τού Tiguan.

Αυτό αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2025 και θα διατίθεται τόσο σε δικίνητη όσο και σε τετρακίνητη εκδοχή (με έναν ή με δύο ηλεκτροκινητήρες, αντίστοιχα), καθώς και με πενταθέσια ή επταθέσια διαμόρφωση του εσωτερικού χώρου του.

Advertisement

Το αμιγώς ηλεκτρικό Tiguan θα βασίζεται στην αναβαθμισμένη πλατφόρμα «MEB κάτι που σημαίνει ότι θα έχει τουλάχιστον τις μπαταρίες πραγματικής ενεργειακής χωρητικότητας 77 kWh του ID. 4 Pro και μέγιστη θεωρητική αυτονομία 521 χλμ. Οι συσσωρευτές θα μπορούν να φορτίζουν και σε παροχή ισχύος έως 100 kW.

Ο Σέφερ, διέψευσε τις φήμες ότι το αμιγώς ηλεκτρικό Tiguan θα είναι η αιτία να καταργήσει η Volkswagen την παραγωγή των ID. 4 και ID. 5. Όπως είπε, αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά την παρουσίαση του νέου μοντέλου. Μάλιστα, εντός του 2023 θα αναβαθμιστούν σε ό,τι αφορά τόσο στην απόδοσή τους όσο και στον εξοπλισμό τους.

Advertisement

Εκτός από το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Tiguan, η Volkswagen θα εξελίξει και θα εντάξει στην γκάμα της και άλλα δύο νέα μοντέλα αυτής της τεχνολογίας κίνησης. Το ένα θα είναι ένα crossover με μικρότερες διαστάσεις από αυτές του ID. 3, όπως και ένα μεγάλων διαστάσεων με πολυτελή χαρακτήρα. Και τα δύο αναμένεται να παρουσιαστούν ως το 2028, όπως έχει γίνει γνωστό.

Τέλος, ο Σέφερ ανακοίνωσε ότι η εταιρεία έχει αρχίσει ήδη την επένδυση των συνολικά 460 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στο εργοστάσιό της στο Wolfsburg, στο οποίο θα κατασκευάζονται τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της. Οι εργασίες σε αυτό αναμένεται να ολοκληρωθούν προς το τέλος του 2025.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το Volkswagen ID. 7 (+video)
Τα κουμπιά ανήκουν στο παρελθόν για τη VW;
Δοκιμή: Volkswagen ID.5 Pro Performance