Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Jeep Grand Wagoneer Concept είναι έτοιμο για παραγωγή (+video)

Ελλάδα 16:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Jeep Grand Wagoneer Concept είναι έτοιμο για παραγωγή (+video)

ΝΕΑ

Το Jeep Grand Wagoneer Concept είναι έτοιμο για παραγωγή (+video)

ΝΕΑ

Η γκάμα του Jeep Wagoneer, συμπεριλαμβανομένου του Grand Wagoneer, είναι ένα από τα κορυφαία οχήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας, για τις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Μην περιμένετε πολλές αλλαγές όταν το Jeep Grand Wagoneer Concept φτάσει στην παραγωγή το 2022.

Εκτός από το CJ και το Wrangler, ίσως κανένα άλλο μοντέλο της Jeep δεν είναι τόσο άμεσα αναγνωρίσιμο όσο το Wagoneer πρώτης γενιάς (με κωδικό SJ). Περιμένουμε την επιστροφή του μεγάλου τζιπ εδώ και αρκετό καιρό και η εταιρεία επιτέλους έδωσε πληροφορίες. Βέβαια το Grand Wagoneer, που αποκαλύφθηκε είναι τεχνικά μια ιδέα, που σημαίνει ότι έχουμε ακόμα αρκετό δρόμο πριν φτάσουμε στην παραγωγή. Όμως, σύμφωνα με την εταιρία, το concept θα φτάσει χωρίς πολλές αλλαγές στην κυκλοφορία. Θα λείπουν οι μεγάλοι τροχοί, τα.. ανέφικτα (για το μέγεθός τους) φωτιστικά σώματα και οι μικροσκοπικοί έως ανύπαρκτοι καθρέφτες.

Advertisement
Advertisement

Το τολμηρό εμπρός μέρος αποτελεί μια νέα επανάληψη της κλασσικής μάσκας επτά θυρίδων της μάρκας, με στενά (υπερβολικά) φώτα. Σχετικά με το concept, μια μπροστινή μπάρα LED καλύπτει όλο το πλάτος του SUV, τέμνοντας με την κορυφή της μάσκας. Εκεί είναι η βάση για το σήμα «WAGONEER». Ο μπροστινός προφυλακτήρας, που μοιάζει με πηγούνι, διαθέτει δύο αεραγωγούς, με άγκιστρα ρυμούλκησης και φώτα ομίχλης. Η ιδέα του μοτίβου σχεδίασης του Grand Wagoneer έχει σκουρόχρωμη οροφή και την κολόνα Α, στο ίδιο χρώμα. Οι κολόνες B-, C- και D έχουν το χρώμα του αμαξώματος. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει το πάνελ πίσω φώτων σχεδόν πλήρους πλάτους. Το ένθετο, τετράγωνο γυαλί της πίσω πόρτας μας κάνει να αναρωτηθούμε, εάν θα ανοίγει ανεξάρτητα όπως στο πρώτο Wagoneer.

Τεχνολογία εντός καμπίνας

Ένας τομέας στον οποίο η ιδέα του Grand Wagoneer είναι πρωτοποριακή είναι στο εσωτερικό με… επτά οθόνες πληροφοριών που τρέχουν το Uconnect 5, το οποίο η Jeep λέει ότι είναι πέντε φορές ταχύτερη από το Uconnect 4. Ο οδηγός έχει εμπρός μια οθόνη 12,3 ιντσών, ενώ ο συνοδηγός διαθέτει το δικό του σύστημα ψυχαγωγίας οθόνης αφής 10,3 ιντσών στο ταμπλό.

Advertisement

Μια διάταξη χωριστής οθόνης παρόμοια με το TouchPro Duo του Land Rover εμφανίζεται στην κεντρική κονσόλα, με την άνω οθόνη 12,1 ιντσών να χρησιμεύει ως το κύριο σύστημα ψυχαγωγίας. Μια χαμηλότερη οθόνη αφής 10,3 ιντσών τοποθετημένη κοντά στην κεντρική κονσόλα ονομάζεται «οθόνη άνεσης», για λειτουργίες όπως μασάζ καθίσματος και οσφυϊκές ρυθμίσεις. Στο πίσω μέρος, οι επιβάτες πίσω καθισμάτων έχουν τη δική τους οθόνη κεντρικής κονσόλας 10,3 ιντσών. Επιπλέον, μια οθόνη αφής 10,1 ιντσών εμφανίζεται σε κάθε μπροστινή πλάτη καθίσματος για το σύστημα ψυχαγωγίας πίσω καθισμάτων. Το ηχοσύστημα ανήκει στην McIntosh Laboratory.

Advertisement

Νέα υλικά

Τα καθίσματα, ταμπλό και τα πάνελ των θυρών είναι κατασκευασμένα όχι από δέρμα, αλλά από PUR, ένα συνθετικό υλικό.  Το ταμπλό είναι λαξευμένο σε δομικό αλουμίνιο και επικαλυμμένο με τρισδιάστατη επιφάνεια από ύφασμα. Η Jeep είπε ότι επέλεξε το υλικό για να θυμίζει την εξωτερική επένδυση του vintage SUV από ξύλο, επαναφέροντας «ένα νέο κεφάλαιο της αρχικής ιστορίας Grand Wagoneer με μοντέρνο τρόπο».

Advertisement

Έκδοση plug-in hybrid

Η Jeep έχει ήδη υποσχεθεί μια ηλεκτροκίνητη παραλλαγή για τα μοντέλα της τα επόμενα χρόνια και είναι λογικό ότι το Wagoneer είναι μέρος αυτού του σχεδίου. Η εταιρεία υπόσχεται τρία διαθέσιμα συστήματα τετρακίνησης, ανάρτηση αέρα Quadra-Lift και ικανότητα ρυμούλκησης. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι τόσο το Wagoneer όσο και το Grand Wagoneer θα κατασκευαστούν στο Warren του Michigan, με την παραγωγή να ξεκινά τον επόμενο χρόνο.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Το Jeep Wagoneer αναγεννιέται από την ICON (vid)

Πόσους ίππους θα έχει το Jeep Grand Wagoneer Trackhawk;

Πιθανή η παραγωγή έκδοσης Trackhawk του Jeep Grand Wagoneer