Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα φουτουριστικά κόνσεπτ της LG (+video)

Ελλάδα 10:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά είναι τα φουτουριστικά κόνσεπτ της LG (+video)

ΝΕΑ

Αυτά είναι τα φουτουριστικά κόνσεπτ της LG (+video)

ΝΕΑ

Ο κορεατικός κολοσσός τεχνολογιών παρουσίασε δύο καινοτόμα κόνσεπτ στην Έκθεση Τεχνολογίας του Λας Βέγκας.

Advertisement
Advertisement

Γνωστή για τις ηλεκτρονικές της συσκευές, όπως λάπτοπ, μόνιτορ και τηλεοράσεις, η LG μπαίνει σταδιακά και στον κόσμο του αυτοκινήτου. Η εταιρεία εξέπληξε άπαντες στην CES πρόσφατα, παρουσιάζοντας δύο κόνσεπτ αυτοκινήτου με φουτουριστική προσέγγιση.

Ο λόγος για τα LG Alph-able και το ανανεωμένο τροχόσπιτο Bon Voyage. Το πρώτο είναι ένα κόνσεπτ ηλεκτρικού αυτοκινήτου και εκπροσωπεί το όραμα της LG για το μέλλον.

Έχει μοντέρνα σχεδίαση, αεροδυναμικό ντιζάιν και το εσωτερικό του είναι γεμάτο με οθόνες τεχνολογίας OLED και συσκευές. Επίσης, είναι αρκετά προσαρμόσιμο, σε σημείο που μπορεί να μετατραπεί σε τραπέζι δείπνου, σε γραφείο ή ακόμα και σε σινεμά.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία του έχει προσθέσει επίσης στοιχεία αυτόνομης οδήγησης. Είναι προορισμένο για ένα μέλλον στο οποίο τα αυτοκίνητα σχεδόν δε θα χρειάζονται πλέον τον άνθρωπο.

Όσον αφορά το άλλο κόνσεπτ, πρόκειται για μία επαναδιατυπωμένη και μικρότερη έκδοση του Bon Voyage. Το ντιζάιν του έχει μορφή κουτιού, η οροφή είναι επίπεδη, στο πλάι υπάρχει μία κανονική πόρτα (σαν σπιτιού) και η πόρτα του «πορτμπαγκάζ» καλύπτει σχεδόν όλο το πίσω μέρος με το μέγεθός της.

Advertisement

Η LG το χαρακτηρίζει ως έναν τροποποιημένο χώρο όπου μπορεί κανείς να διαβιώσει. Όταν κάποιος κάνει ελεύθερο κάμπινγκ, το Bon Voyage μπορεί να προσφέρει ανέσεις σπιτιού με το γεμάτο έπιπλα και συσκευές εσωτερικό του.

Advertisement

Το μέγεθός του είναι πολύ μαζεμένο, σε σημείο που μπορεί κανείς πολύ εύκολα να το ρυμουλκήσει με ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Επίσης, τα μεγάλα παράθυρα στο εσωτερικό εξασφαλίζουν πως οι επιβάτες δε θα χάσουν την εξωτερική θέα, όπου κι αν βρίσκονται.

Ωραία όλα αυτά, αλλά το Bon Voyage είναι ένα καθαρά πειραματικό κόνσεπτ της LG Labs, του τμήματος μάρκετινγκ της εταιρείας. Δεν είναι ουτοπικό, αλλά μην το περιμένετε να μπει στην παραγωγή τα επόμενα χρόνια.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλες τις καινοτομίες και τις σύγχρονες τεχνολογίες που παρουσίασε η LG στην Έκθεση Τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι νέες οθόνες της LG στη CES 2024
Η VW ενσωματώνει το ChatGPT στα μοντέλα της
Η VW εξελίσσει ακόμη περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη