Αυτά είναι τα άγνωστα πρωτότυπα της Toyota
ΝΕΑ
Κάθε εταιρεία έχει τα μυστικά της, αλλά τελικά «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον»…
Η Calty Design Research Incorporated κλείνει φέτος μισό αιώνα δημιουργικής σχεδίασης αυτοκινήτων, ωθώντας την Toyota να… ξεσκονίσει ορισμένες ιδέες που σχεδόν έμειναν στο συρτάρι, όλα αυτά τα χρόνια.
Αυτά είχαν κρατηθεί μυστικό μέχρι τώρα, συμπεριλαμβανομένης μιας πρώιμης πρότασης Land Cruiser FJ40. Υπήρχε, επίσης, μια ιδέα για ρυμουλκούμενο ταξιδιού το 1975, αλλά είναι το «ζευγάρι» των supercars που τράβηξε την προσοχή μας.

Είναι 1983 και η Calty Design αποφασίζει να οραματιστεί ένα κεντρομήχανο εξωτικό αυτοκίνητο επιδόσεων, με πόρτες «ψαλιδιού».

Το λευκό υπεραυτοκίνητο ονομαζόταν «MX-1» και ήταν κάτι περισσότερο από ένα απλό σχέδιο, καθώς κατασκευάστηκε ως μοντέλο πλήρους μεγέθους. Μερικά από τα υψηλότερα στελέχη της Toyota είχαν την ευκαιρία να δουν το αυτοκίνητο, αλλά το έργο δεν εγκρίθηκε ποτέ για παραγωγή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχικό MR2 κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα και είχε επίσης τον κινητήρα πίσω από τα καθίσματα, αλλά δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με το MX-1.

Μια άλλη σχεδίαση, προσανατολισμένη στις επιδόσεις το «MX-2» που δημιουργήθηκε μερικά χρόνια αργότερα. Είχε, επίσης, τον κινητήρα πίσω από τα καθίσματα και σχεδιάστηκε με πόρτες τύπου Gullwing.

Η Calty εργάστηκε, επίσης, σε ένα σχέδιο για το Supra τέταρτης γενιάς. Ήθελε να κάνει το A80 ένα «καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο» με σχεδιαστικές πινελιές, απολύτως συμβατές σε ένα μεγάλου κυβισμού inline-six.
Αν και απορρίφθηκε, ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού έφτασαν στην παραγωγή το 1993 όταν κυκλοφόρησε το Supra τέταρτης γενιάς.

Μακράν το πιο ιδιόμορφο από τα πολλά ήταν ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο πόλης για την «εκλιπούσα» μάρκα Scion . Δημιουργήθηκε το 2012, το NYC ήταν μια… πράσινη παράξενη κατάσταση. στην οποία ο οδηγός στεκόταν σχεδόν όρθιος πίσω από το τιμόνι!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρικό που θα… «σβήνει» από την Toyota (+ video)
Ψήνεται συνεργασία Toyota-Suzuki στα ηλεκτρικά
Έρχεται μίνι καθαρόαιμο Toyota Land Cruiser με 25.000 ευρώ;
Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις