Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford εξελίσσει αερόσακο για το… πορτμπαγκάζ

Ελλάδα 14:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ford εξελίσσει αερόσακο για το… πορτμπαγκάζ

ΝΕΑ

Η Ford εξελίσσει αερόσακο για το… πορτμπαγκάζ

ΝΕΑ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η εφευρετικότητα των ανθρώπων της Ford έχει δώσει πολλές ιδέες. Μία από αυτές αφορά στην εξέλιξη αερόσακου για το πορτμπαγκάζ ή  τον χώρο μεταφοράς προϊόντων.

Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα, έγινε γνωστό ότι η Ford υπέβαλε αίτηση για να της παραχωρηθεί ευρεσιτεχνία για την εξέλιξη και τοποθέτηση αερόσακου στο πορτμπαγκάζ των επιβατικών αυτοκινήτων ή στον χώρο μεταφοράς αγαθών και αντικειμένων στα επαγγελματικά βαν.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο συγκεκριμένος αερόσακος θα έχει σκοπό να προστατεύει τους επιβάτες από τα αντικείμενα που υπάρχουν πίσω από αυτούς σε περίπτωση οπίσθιας σύγκρουσης, με το να παρεμβάλλεται και να αποτρέπει να πέσουν πάνω στους επιβαίνοντες.

Στα σχέδια που συνοδεύουν την αίτηση απονομής ευρεσιτεχνίας της Ford μπορούμε να δούμε ότι όταν πρόκειται για επιβατικό αυτοκίνητο, αυτός ο τύπος αερόσακου θα είναι προσαρμοσμένος στο πάτωμα του χώρου αποσκευών, κοντά στα πίσω καθίσματα.

Advertisement
Advertisement

Μέρος του συστήματος θα υπάρχει προσαρμοσμένο στις πίσω κολώνες του αμαξώματος και θα αφορά σε μηχανισμό που θα ανασηκώνει τον αερόσακο κάθετα εάν υπάρξει σύγκρουση στο πίσω μέρος του οχήματος και οι δυνάμεις που αναπτυχθούν επιβάλλουν την έκτασή του.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των ανθρώπων της Ford εκτεινόμενος αυτός ο αερόσακος θα έχει σχήμα «Π» ώστε να προστατεύει τόσο τους επιβάτες όσο και τα πλαϊνά εσωτερικά του πορτμπαγκάζ. Το ύψος του θα ξεπερνά αυτό του πίσω καθίσματος για να προστατεύει και τα κεφάλια αυτών που μεταφέρονται εκεί.

Advertisement

Πάντως, στην αίτηση κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας δεν περιγράφεται ο τρόπος που θα λειτουργεί ο αερόσακος αυτού του τύπου σε ένα επαγγελματικό βαν, ωστόσο υπάρχουν σκίτσα που δείχνουν ότι θα μπορεί να εφαρμοστεί και σε οχήματα αυτής της κατηγορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στη Θεσσαλία από μέλη του Raptor Club
Mobility 2023: Ford Mustang Mach-E, ο νέος θρύλος στο Golden Hall
Η πιο έξυπνη ιδέα για τις καρότσες των αγροτικών

Advertisement