Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πιο έξυπνη ιδέα για τις καρότσες των αγροτικών

Ελλάδα 17:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πιο έξυπνη ιδέα για τις καρότσες των αγροτικών

ΝΕΑ

Η πιο έξυπνη ιδέα για τις καρότσες των αγροτικών

ΝΕΑ

Το νέο Ford F-150 διαθέτει αρκετές βελτιώσεις αλλά και μία πολύ έξυπνη λύση για την πόρτα της καρότσας που θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε όλα τα αγροτικά.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Ford F-150, το αδιαμφισβήτητο best-seller της Ford, έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές έστω και αν πρόκειται για ένα τυπικό facelift στο μέσο του κύκλου ζωής ενός μοντέλου.

Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν ένα φρέσκο εξωτερικό, έναν πιο ισχυρό βασικό κινητήρα, διευρυμένη διαθεσιμότητα υβριδικών επιλογών και μια καινοτόμο πίσω πόρτα.

Επικεντρώνοντας σε αυτή την πόρτα, η Ford την ονομάζει Pro Access Tailgate, η οποία παρέχει στους ιδιοκτήτες μια μοναδική είσοδο στην πλατφόρμα του φορτηγού μέσω μιας περιστρεφόμενης πόρτας.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η πίσω πόρτα διαθέτει stop στις 100 μοίρες, στις 70 μοίρες και στις 37 μοίρες, με την τελευταία να έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει άνετη πρόσβαση στην καρότσα ακόμα και όταν ρυμουλκείτε ένα τρέιλερ.

Επιπλέον, τα φορτηγά που είναι εξοπλισμένα με την πίσω πόρτα Pro Access θα έχουν έναν φαρδύτερο προφυλακτήρα, που θα λειτουργεί ως σταθερό σκαλοπάτι για την είσοδο στην καρότσα.

Αυτός ο σχεδιασμός διευκολύνει τους ιδιοκτήτες να φτάνουν αντικείμενα μέσα στην καρότσα χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν την πόρτα.

Advertisement

Παράλληλα, εκτός από το μεσαίο άνοιγμα, η πόρτα μπορεί να παραμείνει και ενιαία, ανοίγοντας όπως στα κανονικά pick-up για την φόρτωση μεγάλων αντικειμένων.

Προσθέτοντας πρακτικότητα στην καρότσα, ένα μεταλλικό κουτί πίσω από τον θόλων των τροχών στην πλευρά του συνοδηγού είναι πλέον στάνταρ χαρακτηριστικό για το νέο F-150.

Advertisement

Αυτός ο ασφαλής χώρος αποθήκευσης είναι ιδανικός για τη φύλαξη μικρότερων αντικειμένων, όπως εργαλεία και φακοί.

Αυτές οι βελτιώσεις στην καρότσα προορίζονται για να συνεργάζονται άψογα με τις προηγμένες λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού της Ford, όπως το Pro Trailer Backup Assist και το Pro Trailer Hitch Assist.

Advertisement

Το τελευταίο αξιοποιεί την κάμερα οπισθοπορείας και τα γωνιακά ραντάρ για την ακριβή ευθυγράμμιση του κοτσαδόρου του F-150 με έναν σύνδεσμο ρυμουλκούμενου, με το pick-up να ελέγχει το τιμόνι, την ταχύτητα και το φρενάρισμα για να σταματήσει όταν ο κοτσαδόρος είναι τέλεια ευθυγραμμισμένος.

Κατά τα λοιπά, το νέο F-150 διατηρεί τη γνωστή γκάμα κινητήρων του, που περιλαμβάνει τον V8 των 5,0 λίτρων, τον V6 των 3,5 λίτρων και τον στάνταρ κινητήρα EcoBoost των 2,7 λίτρων, ο οποίος προσφέρει πλέον αυξημένη ισχύ και ροπή σε σύγκριση με το υπάρχον μοντέλο, αν και δεν έχουν γίνει γνωστά συγκεκριμένα στοιχεία.

Στο εσωτερικό, η Ford βάζει στάνταρ την οθόνη αφής 12 ιντσών σε όλα τα επίπεδα εξοπλισμού του F-150. Θα είναι επίσης το πρώτο όχημα στη Βόρεια Αμερική που θα διαθέτει τις υπηρεσίες Stolen Vehicle Services της Ford, βοηθώντας τις αρχές στον εντοπισμό κλεμμένων οχημάτων.

Για πρώτη φορά, το F-150 θα προσφέρει head-up display με προσαρμοσμένες προβολές προσαρμοσμένες για τις λειτουργίες οδήγησης BlueCruise, ρυμούλκησης/μεταφοράς και εκτός δρόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κόντρα μεταξύ ηλεκτρικών φορτηγών (+video)
Το Top-10 των best-sellers σε όλο τον κόσμο!
Απίστευτο το πόσα ημιφορτηγά Ford F έχουν κατασκευαστεί (+video)