Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα δικαστήρια ο Μάσκ για να μην πληρώσει διατροφή

Ελλάδα 19:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στα δικαστήρια ο Μάσκ για να μην πληρώσει διατροφή

ΝΕΑ

Στα δικαστήρια ο Μάσκ για να μην πληρώσει διατροφή

ΝΕΑ

Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Και όμως ο Ιλον Μασκ βρίσκεται στα δικαστήρια για να αποφύγει την πληρωμή της διατροφής για τα παιδιά του.

Advertisement
Advertisement

Τα χρήματα -και μάλιστα τα περισσότερα χρήματα στον κόσμο- δεν κάνουν καμία διαφορά όταν δεν υπάρχει η παραμικρή ενσυναίσθηση σε αυτόν που τα έχει τι πρέπει να κάνει.

Και όπως μαθαίνουμε από δημοσιεύματα στις ΗΠΑ, ο Μασκ προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει την πληρωμή της διατροφής προς την πρώην φίλη του Grimes.

Μάλιστα εκμεταλλεύεται ένα παραθυράκι του νόμου, το οποίο με βάση όσα ισχύουν στο Τέξας υπάρχει άνω όριο για τις διατροφές.

Advertisement
Advertisement

Ο Μασκ χρησιμοποιώντας tweets της Grimes προσπαθεί να αποδείξει ότι ζει κυρίως στο Τέξας και όχι στην Καλιφόρνια, έτσι ώστε να γλιτώσει χρήματα από την διατροφή.

Η Grimes είναι μητέρα τριών από τα δέκα παιδιά του Μασκ και ο χωρισμός τους ήταν γεμάτος προβλήματα. Οι δικαστικές διαμάχες έχουν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο, όταν ο Μασκ ζήτησε να πάρει την κηδεμονία των παιδιών.

Η Grimes στη συνέχεια κατέθεσε αγωγή εναντίον του Μασκ στην Καλιφόρνια, όπου ζητούσε τη φυσική επιμέλεια των παιδιών τους και περιελάμβανε μια εντολή που θα εμπόδιζε οποιονδήποτε γονέα να μετακινήσει τα παιδιά από την Καλιφόρνια.

Advertisement

Σε προηγούμενες καταθέσεις, ο Μασκ κατηγόρησε την Grimes ότι μετακόμισε στην Καλιφόρνια προκειμένου να αποφύγει τα δικαστήρια του Τέξας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έχει σοβαρούς λόγους να θέλει η υπόθεση να εξελιχθεί στο Τέξας, το οποίο περιορίζει τις μηνιαίες πληρωμές διατροφής σε μόλις 2.760 δολάρια μηνιαίως για τρία παιδιά.

Advertisement

Πιθανότατα θα αντιμετώπιζε πολύ βαρύτερες πληρωμές διατροφής στην Καλιφόρνια, η οποία δεν έχει ανώτατο όριο.

Για να καθορίσουν ποιο δικαστήριο έχει δικαιοδοσία επί της υπόθεσης, οι δικαστές συνήθως εξετάζουν πού ζούσαν τα παιδιά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τους τελευταίους έξι μήνες, και αν αυτό δεν είναι πειστικό, τότε οι δικαστές συνήθως κλίνουν προς την πολιτεία όπου τα παιδιά έχουν ρίζες μέσω των γιατρών πρωτοβάθμιας περίθαλψης και της φοίτησης στο σχολείο.

Για να υπερασπιστεί την θέση του ο Μασκ έδειξε στο δικαστήριο αναρτήσεις στο Χ από την Grimes, οι οποίες είχαν γίνει από το Τέξας. Η Grimes το αντέκρουσε, όμως φαίνεται ότι μάλλον είπε ψέματα στο δικαστήριο.

Advertisement

Το θέμα είναι βέβαια ότι σε όλες αυτές τις υποθέσεις τα θύματα είναι συνήθως τα παιδιά. Ήδη η Grimes έχει πάρει τα δύο παιδιά στην Καλιφόρνια και το ένα έχει μείνει με το Μασκ.

Μένει να δούμε που θα καταλήξει αυτή η υπόθεση, η οποία απασχολεί τα gossip έντυπα στις ΗΠΑ, δείχνοντας ότι αυτού του είδους τα θέματα δεν κοιτάζουν χρήματα και φήμη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χαμός στη Σκανδιναβία με την Tesla!
Τελικά το Tesla Cybertruck είναι ακόμα πιο ακριβό!
Με Tesla λεωφορεία η Ελλάδα;