Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ABB Smart Home: Έξυπνο σπίτι, έξυπνη φόρτιση

Ελλάδα 8:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ABB Smart Home: Έξυπνο σπίτι, έξυπνη φόρτιση

ΝΕΑ

ABB Smart Home: Έξυπνο σπίτι, έξυπνη φόρτιση

ΝΕΑ

Η ABB προσφέρει ένα πρωτοποριακό σύστημα διαχείρισης ενέργειας που κάνει το σπίτι σας πιο… έξυπνο.

Advertisement
Advertisement

Η κουλτούρα της ηλεκτροκίνησης αρχίζει σταδιακά να μπαίνει στη ζωή των Ελλήνων καταναλωτών οι οποίοι όχι μόνο δεν γυρίζουν την πλάτη στις νέες τεχνολογίες, αλλά τις αγκαλιάζουν και τις εφαρμόζουν δυναμικά στην καθημερινότητά τους. Η αυξημένη λοιπόν ζήτηση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες έχει δημιουργήσει παράπλευρες ανάγκες οι οποίες πρέπει να συμβαδίζουν με τον σύγχρονο τρόπο ζωής και την απαιτητική καθημερινότητα.

Ένα σημαντικό κομμάτι αυτών των αναγκών είναι η οικιακή φόρτιση του ηλεκτρικού οχήματος που είναι απαραίτητη πλέον για την συνύπαρξη με αυτού του είδους τον τρόπο μετακίνησης. Κάπου εδώ λοιπόν έρχεται η ABB η οποία έχει δημιουργήσει το νέο, ολοκληρωμένο σύστημα οικιακού αυτοματισμού ABB-free@home® με δυνατότητα παρακολούθησης της ενεργειακής κατανάλωσης και διαχείριση όλων των λειτουργιών.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο πράγμα που φροντίζει να κάνει το σύστημα της ABB είναι να αναλάβει όλη τη διαχείριση ενέργειας του σπιτιού συνδυάζοντας την ευκολία του αυτοματισμού με την παρακολούθηση κάθε ενεργειακής κατανάλωσης των συσκευών. Το αποτέλεσμα αυτής της έξυπνης διαχείρισης είναι ότι επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας και βέλτιστη χρήση χωρίς περιττές απώλειες και σπατάλες.

Βασικό στοιχείο του ABB-free@home® είναι η νέα πλατφόρμα διαχείρισης πάνω στην οποία βασίζεται το σύστημα. Πρόκειται για το System Pro M compact InSite το οποίο έχει εξελιχθεί με στόχο να παρακολουθεί όλη την ενεργειακή διαδικασία από την παραγωγή ενέργειας των φωτοβολταϊκών πάνελ, την κατανάλωση του συστήματος θέρμανσης, τους φορτιστές και γενικά τις λειτουργίες όλων των οικιακών συστημάτων.

Advertisement

 

Advertisement

Το System Pro M compact InSite δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να ενημερωθεί για τις καταναλώσεις κάθε φορτίου ξεχωριστά ακόμα και μέσα από το smartphone του. Παράλληλα, μπορεί σε πραγματικό χρόνο ο χρήστης να καθορίσει τα ανώτερα όρια κατανάλωσης μιας συσκευής προκειμένου να μην ξεπεράσουν τα προεπιλεγμένα επίπεδα.

Χάρη στα προηγμένα συστήματα διαχείρισης της ABB η οικιακή φόρτιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου γίνεται πλέον με ασφάλεια και απόλυτο έλεγχο από τον χρήστη. Η ABB διαθέτει στην γκάμα της τον επιτοίχιο φορτιστή Terra AC Wallbox με ή χωρίς καλώδιο (πρίζα). Ο οποίος πέρα από ισχύ φόρτισης από 7,4 έως και 22 kW -μονοφασικός και τριφασικός, αντίστοιχα- προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και προστασία.

Εκείνο όμως που κάνει τον Terra AC Wallbox να ξεχωρίζει είναι η συνδεσιμότητα που προσφέρει μέσω της ολοκληρωμένης πλατφόρμας System Pro M compact InSite του ABB-free@home®. Βάζοντας το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην πρίζα του wallbox της ABB να φορτίσει, ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί ανά πάσα στιγμή για την πορεία της φόρτισης, την ενέργεια που καταναλώνεται και τη σταθερότητα του δικτύου μέσα από το smartphone του ή την οθόνη του συστήματος διαχείρισης.

Advertisement

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα παραμετροποίησης των χαρακτηριστικών φόρτισης προκειμένου να ταιριάζει σε τυχόν διαφορετικά οχήματα που θα χρειαστεί να φορτιστούν. Με αυτόν τον τρόπο η ενέργεια που φτάνει στην πρίζα του φορτιστή είναι πάντα η μέγιστη επιτρεπόμενη, χωρίς να επηρεάζονται οι υπόλοιπες λειτουργίες του σπιτιού, κάτι για το οποίο φροντίζει το σύστημα διαχείρισης ABB-free@home®.

Οι εξελίξεις στον τομέα της μετακίνησης και της ενέργειας είναι ραγδαίες και θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι οι καιροί έχουν αλλάξει. Η ABB πρωτοπορεί στον τομέα της ενέργειας προσφέροντας την ιδανική λύση σωστής διαχείρισης οικιακής ενέργειας για μέγιστη οικονομία και κορυφαία πρακτικότητα.

Βίντεο του Terra AC Wallbox.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ABB E-mobility: Ένα εκατομμύριο φορτιστές
Η ABB στην έκθεση Xenia 2022
Η επένδυση της ABB στους φορτιστές και την Πράσινη Ανάπτυξη!