Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ABB: Πρωτοπόρος στην ηλεκτρική κινητικότητα

Ελλάδα 22:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ABB: Πρωτοπόρος στην ηλεκτρική κινητικότητα

ΝΕΑ

ABB: Πρωτοπόρος στην ηλεκτρική κινητικότητα

ΝΕΑ

Η ABB, με πάνω από μία δεκαετία εμπειρίας στην κυκλοφορία καινοτόμου τεχνολογίας φόρτισης EV, που συμπληρώνεται από έναν αιώνα εμπειρίας στη διανομή ισχύος και τη διαχείριση ενέργειας, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ηλεκτροκίνησης για τις μεταφορές του αύριο, σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Από τον αυτοκινητόδρομο έως το σπίτι, από τους στόλους ηλεκτρικών οχημάτων έως το λιανικό εμπόριο, η ABB συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες μάρκες OEM ανταλλακτικών ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο αλλά και εθνικούς φορείς εκμετάλλευσης δικτύων EV.

Η ABB διαθέτει πολυετή εμπειρία στο σχεδιασμό, την κατασκευή, την εγκατάσταση και τη συντήρηση υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων αρκετών εθνικών δικτύων φορτιστών για στόλους επαγγελματικών οχημάτων.

Με τα αυξανόμενα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις πόλεις και την ισχυρή δέσμευση των κυβερνήσεων για καθαρότερες μεταφορές, ο στόλος ηλεκτρικών μικρών, μεσαίων αλλά και μεγάλων επαγγελματικών οχημάτων είναι η αξιόπιστη λύση για μείωση των εκπομπών CO2, και παράλληλα και του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων.

Advertisement
Advertisement

Η μεγαλύτερη ίσως πρόκληση είναι τα βαρέα φορτηγά. Ενώ αντιπροσωπεύουν μόνο το 1% του συνόλου των οχημάτων του στόλου, ευθύνονται για δυσανάλογα μεγάλο μερίδιο της τάξης του 25% των παγκόσμιων οδικών εκπομπών. Προς αυτή τη κατεύθυνση η ABB προσφέρει μια ευέλικτη αλλά και πλήρη σειρά προϊόντων, όπως All-in-one ή αποκεντρωμένοι φορτιστές, διαθέσιμοι με ονομαστική ισχύ 20-360 kW, συμπεριλαμβανομένης της διαδοχικής φόρτισης και της παράλληλης φόρτισης για να καλύψουν τις περισσότερες ανάγκες.

Οι υψηλής αξιοπιστίας φορτιστές ABB και οι καινοτόμες υπηρεσίες έχουν σχεδιαστεί για υψηλή αξιοπιστία και συνεχή απόδοση, προσφέροντας ηρεμία και εμπιστοσύνη στους πελάτες και τους χρήστες. Το πλήρως συμβατό με τα διεθνή πρότυπα και επικυρωμένο με μεγάλο αριθμό OEM EV, δίκτυο της ABB εξασφαλίζει συνέχεια στη χρήση για τους χειριστές και μέγιστη διαθεσιμότητα για τους χρήστες.

Advertisement

Η ABB προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση φόρτισης EV από συμπαγή, υψηλής ποιότητας wallboxes εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) μέχρι αξιόπιστους σταθμούς ταχείας φόρτισης DC με ισχυρή συνδεσιμότητα αλλά και τελευταίας  γενιάς ψηφιακές λύσεις, όπως η διαχείριση ενέργειας στα σημεία φόρτισης. Η ισχύς φόρτισης ξεκινά από 20 kW και μπορεί να επεκταθεί έως και 180 kW για φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας και έως 360 kW για φόρτιση κατά τη διαδρομή.

Ταυτόχρονα, η ABB αναπτύσσει υποδομές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της επόμενης γενιάς εξυπνότερης κινητικότητας. Οι φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων της ABB προσφέρουν 99% χρόνο λειτουργίας και μέσω  της έξυπνης διαχείρισης συμβάλλουν αποφασιστικά στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στη βελτιστοποίηση των λειτουργιών του στόλου της κάθε εταιρείας.

Advertisement

Στόχος της ABB είναι να προσφέρει ευέλικτες υπηρεσίες ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. Για παράδειγμα, ο στόλος επαγγελματικών οχημάτων που έχουν σύντομους καθημερινούς κύκλους λειτουργίας συχνά βασίζεται στη φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν μπορεί να χρησιμοποιηθεί χαμηλότερη ισχύς για τη φόρτιση των οχημάτων. Η φόρτιση κατανέμεται κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν ο στόλος των οχημάτων είναι σταθμευμένος, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος σύνδεσης στο δίκτυο.

Η ABB έχει μεγάλη εμπειρία και στη διαχείριση λεωφορείων. Γνωρίζει καλά σε αυτόν το κλάδο ότι κάθε εφαρμογή είναι διαφορετική και απαιτεί μια κλίμακα επιλογών σύνδεσης φόρτισης. Εκτός από τη νυχτερινή φόρτιση υπάρχει και η ανάγκη για φόρτιση κατά τη διάρκεια της καθημερινής λειτουργίας σε οποιαδήποτε στάση, όπως οι σταθμοί ανάπαυσης στους αυτοκινητόδρομους. Αυτή η λεγόμενη γρήγορη φόρτιση και η φόρτιση κατά τη διαδρομή παρέχουν μια ιδανική λύση για τη διασφάλιση μεταφορών μηδενικών εκπομπών κατά τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να επηρεάζεται η κανονική λειτουργία στη διαδρομή.

Advertisement

H ΑΒΒ παρέχει επίσης αξιόπιστες λύσεις για τη διαχείριση του στόλου. Το PANION EV Charge Planner σχεδιάζει και εκτελεί ατομικά προγράμματα φόρτισης οχημάτων για εμπορικούς στόλους. Αυτή η λύση διαχείρισης για στόλους επαγγελματικών EV και τις αντίστοιχες υποδομές φόρτισης επιτρέπει στους πελάτες να διατηρούν το κόστος χρήσης του δικτύου στο ελάχιστο, διασφαλίζοντας παράλληλα την αποτελεσματική λειτουργία του στόλου EV.

Παράλληλα, η λύση EV Site Solution επιτρέπει την έξυπνη βελτιστοποίηση των συνθηκών του σημείου φόρτισης των EV με βάση την απόδοση σε οποιαδήποτε δεδομένη χρονική στιγμή. Διασφαλίζει ότι δεν σημειώνεται υπέρβαση της σταθερής κατανομής ηλεκτρικής ενέργειας στο σημείο φόρτισης και μπορεί να μειώσει ή να εξαλείψει την ανάγκη δαπανηρών αναβαθμίσεων του δικτύου. Η διαθέσιμη ισχύς μοιράζεται μεταξύ όλων των συνδεδεμένων οχημάτων με βελτιστοποιημένο τρόπο για τη μείωση του κόστους σύνδεσης στο δίκτυο.

Η σειρά προϊόντων φόρτισης στόλου επαγγελματικών οχημάτων όλων των τύπων προσφέρει ένα ευρύ φάσμα φορτιστών, παρέχοντας μέγιστη ευελιξία στον χειριστή ή τον ιδιοκτήτη του στόλου για την ηλεκτροδότηση ενός πλήρους στόλου με το απαιτούμενο επίπεδο ισχύος. Τα μελλοντικά προϊόντα της ABB θα υποστηρίζουν ένα ευρύ φάσμα τάσης εξόδου 150 – 850 V DC και ορισμένα προϊόντα ακόμη και έως 920 V DC, υποστηρίζοντας τη σημερινή και την επόμενη γενιά ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ίδια υποδομή φόρτισης για διαφορετικές διαμορφώσεις οχημάτων και διαφορετικές μάρκες οχημάτων. Γι’ αυτό τον σκοπό η ABB αναπτύσσει τα αρθρωτά ερμάρια ισχύος που μπορούν να επεκταθούν ανά πάσα στιγμή, επιτρέποντας στους πελάτες να επενδύσουν στην αύξηση της ισχύος φόρτισης σύμφωνα εφόσον προκύψει δυνατότητα υψηλότερης χωρητικότητας στο (εγγύς) μέλλον.

Οι φορτιστές της ABB έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα ηλεκτρικών, ποιότητας και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του IEC 61851-23, εξασφαλίζοντας ασφαλή και αξιόπιστη λειτουργία σε κοινόχρηστους χώρους. Διαθέτουν μια εκτεταμένη ποικιλία χαρακτηριστικών συνδεσιμότητας, όπως απομακρυσμένη παρακολούθηση, απομακρυσμένη διαχείριση και έξυπνη δυνατότητα αναβάθμισης λογισμικού.

Αυτές οι προηγμένες υπηρεσίες επιτρέπουν τον μέγιστο χρόνο λειτουργίας του εξοπλισμού, γρήγορη ανταπόκριση σε προβλήματα και παρέχουν στους ιδιοκτήτες φορτιστών μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα στατιστικά στοιχεία της λειτουργίας φόρτισής τους.

Η ABB είναι ο έμπειρος συνεργάτης που χρειάζεστε στη νέα εποχή. Η νέα λύση γρήγορης φόρτισης βασίζεται στη σταθερή εμπειρία της ABB σε λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Από τις αρχές του 2010, η ABB έχει πουλήσει περισσότερα από 21.000 συστήματα ταχείας φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα σε όλο τον κόσμο και είναι παγκόσμιος ηγέτης σε αυτήν την αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ABB E-mobility: Ένα εκατομμύριο φορτιστές
Η ABB στην έκθεση Xenia 2022
Η επένδυση της ABB στους φορτιστές και την Πράσινη Ανάπτυξη!