Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H ABB γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτροκίνησης

Ελλάδα 22:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H ABB γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτροκίνησης

ΝΕΑ

H ABB γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτροκίνησης

ΝΕΑ

Η ABB στηρίζει έμπρακτα την ηλεκτροκίνηση δημιουργώντας συστήματα φόρτισης υψηλού επιπέδου για ιδιώτες και επαγγελματίες.

Advertisement
Advertisement

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας της ελπίδας, των ονείρων και της νέας αρχής, ωστόσο περιλαμβάνει και μια ιδιαίτερη γιορτή για την βιωσιμότητα στον πλανήτη. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια γιορτάζεται στις 9 Σεπτεμβρίου η Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτροκίνησης η οποία ενώνει εταιρίες και κοινό με στόχο την επαγρύπνηση, την προώθηση και τη δράση προς έναν κόσμο πιο φιλικό και πιο «πράσινο».

Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτροκίνησης έχει πλέον εδραιωθεί ως μια πολύ σημαντική διεθνής «συνάντηση» όπου αναπτύσσονται θέματα, προτείνονται λύσεις και ανακοινώνονται σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια η 9η Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα συζήτησης για την ηλεκτροκίνηση σε πολλά κοινοβούλια σε όλο τον κόσμο, ενώ το 2022 μόνο στην πλατφόρμα Twitter υπήρξαν επισημάνσεις και αναφορές με πάνω από 300 εκατομμύρια θετικές αποκρίσεις με εταιρείες όπως η Ford, η NIO και η ABB να γιορτάζουν αυτήν την περίσταση.

Advertisement
Advertisement

Μια από τις εταιρείες που δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτροκίνησης και συμμετέχουν ενεργά στις δραστηριότητες είναι η ABB. Η ABB είναι ένας από τους σημαντικότερους «παίχτες» στον τομέα της ηλεκτροκίνησης σε πολλαπλούς τομείς. Εκεί όμως που διαπρέπει είναι οι φορτιστές και τα καινοτόμα συστήματα που διαθέτει τόσο για ιδιώτες όσο και για επαγγελματίες. Η ABB τα τελευταία χρόνια παρέχει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων και λύσεων διανομής ενέργειας, προτάσσοντας την τεχνολογία και την ασφάλεια.

Advertisement

Η φιλοσοφία της ABB βασίζεται στις έξυπνες, αξιόπιστες και περιβαλλοντικά επαρκής λύσεις στον τομέα της φόρτισης. Προσφέρει ολοκληρωμένα συστήματα από μικρών διαστάσεων AC Wallboxes και αξιόπιστους DC σταθμούς φόρτισης με υψηλού επιπέδου συστήματα συνδεσιμότητας, μέχρι ολοκληρωμένα συστήματα οικιακής διαχείρισης.

Ένας από τους τομείς που η ABB έχει κάνει άλματα προόδου και πλέον προσφέρει πανίσχυρα συστήματα είναι οι ταχυφορτιστές επαγγελματικής χρήσης. Η ABB διαθέτει δυο οικογένειες προϊόντων, την Terra 360 που αποτελεί έναν τους πιο ισχυρούς ταχυφορτιστές στον κόσμο και τις Terra 124 και Terra 184 με λύσεις φόρτισης έως 120 ή 180 kW.

Advertisement

Στην περίπτωση του Terra 360 έχουμε να κάνουμε με ένα πανίσχυρο τεχνολογικό επίτευγμα που δείχνει το δρόμο στην επαγγελματική φόρτιση οχημάτων. Πρόκειται για ένα από τα ταχύτερα συστήματα στον κόσμο το οποίο έχει σχεδιαστεί για τις σύγχρονες ανάγκες φόρτισης. Εκτός από τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του, το Terra 360 είναι ικανό να φορτίσει ταυτόχρονα έως και τέσσερα οχήματα, να προσφέρει αυτονομία 100 χιλιομέτρων σε μόλις 3 λεπτά και όλα αυτά με ένα εύκολα προσβάσιμο σύστημα διαχείρισης. Έξυπνο, ισχυρό, εύκολο και κυρίως αποτελεσματικό.

Advertisement

Με την ίδια φιλοσοφία και προσέγγιση, η ABB έχει σχεδιάσει και τα συστήματα Terra 124 και Terra 184. Πρόκειται για DC φορτιστές υψηλού επιπέδου οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν τις ανάγκες όλων των σημερινών και μελλοντικών αυτοκινήτων. Οι μικρές διαστάσεις τους σε συνδυασμό με την ευελιξία και την εύκολη προσβασιμότητα που προσφέρουν θέτουν νέα δεδομένα στον τομέα της ταχυφόρτισης.

Ο Terra 124 είναι μια ιδανική λύση φόρτισης για εταιρείες και εμπορικά σημεία καθώς προσφέρει δυνατές επιδόσεις φόρτισης, εύκολο έλεγχο με μικρές διαστάσεις και εύκολη τοποθέτηση. Από την άλλη, ο Terra 184 προορίζεται για πιο απαιτητικές καταστάσεις φόρτισης όπως σταθμούς φόρτισης σε αυτοκινητόδρομους. Ο χρήστης απολαμβάνει σύντομους χρόνους φόρτισης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σε μόλις 10 λεπτά το αυτοκίνητο μπορεί να αποκτήσει σχεδόν 160 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που θα απασχολήσουν τις εταιρείες (ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, κ.α.) το επόμενο διάστημα όσον αφορά τον εταιρικό στόλο και την φόρτιση των οχημάτων είναι η διαχείρισή τους. Η αξιοπιστία, η συνέπεια και η ασφάλεια είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για να μην υπάρξουν προβλήματα. Η διαθέσιμη ισχύς πρέπει πάντα να διανέμεται σωστά, ενώ ο έλεγχος θα πρέπει να είναι εύκολος και ακριβής.

Η ABB έχει προβλέψει όλα αυτά τα σενάρια έχει δημιουργήσει το σύστημα ChargerSync Web Portal. Το διαχειριστικό σύστημα ChargerSync Web Portal είναι μια cloud πλατφόρμα η οποία σε πραγματικό χρόνο δίνει τη δυνατότητα ελέγχου, παρακολούθησης και πρόσβασης σε όλους τους σταθμούς φόρτισης AC Terra της ABB.

Μέσω διαδικτυακής σύνδεσης ο χρήστης μπορεί να ελέγξει ανά πάσα στιγμή την κατάσταση του φορτιστή και να αλλάξει τις παραμέτρους σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν στην επιχείρησή του. Με αυτόν τον τρόπο ο διαχειριστής έχει πάντα τον έλεγχο της κατάστασης των φορτιστών και φροντίζει όλοι οι συνδεδεμένοι χρήστες να έχουν τη μέγιστη απόδοση και φυσικά την μέγιστη ασφάλεια.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλεκτροκίνησης μας υπενθυμίζει κάθε χρόνο πως όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην περιβαλλοντική προστασία του πλανήτη. Ο τομέας της κινητικότητας είναι εξαιρετικά σημαντικός και η σωστή ενημέρωση σε συνδυασμό με την κοινή προσπάθεια δίνουν ώθηση στην επόμενη γενιά οχημάτων μετακίνησης. Η ABB είναι βασικός πυλώνας προς αυτήν την κατεύθυνση έχοντας την ιδανική φιλοσοφία για να επιτευχθούν οι στόχοι.