Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Abarth 695 Esseesse: Μόνο για συλλέκτες (+video)

Ελλάδα 6:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Abarth 695 Esseesse: Μόνο για συλλέκτες (+video)

ΝΕΑ

Abarth 695 Esseesse: Μόνο για συλλέκτες (+video)

ΝΕΑ

Το συλλεκτικό μοντέλο είναι πιο ελαφρύ σε σχέση με το Abarth 595 Competizione και έχει δεχτεί αρκετές ακόμα επεμβάσεις για να ανέβει άξια στον θρόνο του καλύτερου Abarth 595/695.

Advertisement
Advertisement

To νέο Abarth 695 Esseesse αποτελεί έμπνευση για τα μόλις 695 αντίτυπα σε χρώμα “Scorpion Black” και τα επίσης 695 αντίτυπα σε χρώμα “Campovolo Grey”.

Επομένως, τα 1.390 Abarth 695 Esseesse ξεχωρίζουν από τα φουσκωμένα καπό από αλουμίνιο, ενώ -μεταξύ άλλων- εξοπλίζεται με την εξάτμιση της Akrapovic και την ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή, την οποία η ιταλική φίρμα ονομάζει “Spoiler ad Assetto Variabile”.

Μάλιστα, πολύ σημαντική είναι η μείωση του συνολικού βάρους του αυτοκινήτου κατά 10 κιλά. Αυτό συνεπάγεται και ταχύτερο χρόνο στην… πίστα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο Esseesse είναι ταχύτερο και στο 400αρι κατά 1/10 του δευτερολέπτου ακόμα και από την έκδοση Competizione.

Advertisement
Advertisement

Tο νέο 695 Esseesse θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην 3θυρη έκδοση, αφού η έκδοση Cabrio εκτός των άλλων δεν θα μπορούσε να εφοδιαστεί με το “Spoiler ad Assetto Variabile”, το οποίο ρυθμίζεται από τις 0ο έως και τις 60ο και προσφέρει έως και 42 κιλά κάθετης αεροδυναμικά παραγόμενης δύναμης.

Ακόμα, εξοπλίζεται με λευκές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, κόκκινες δαγκάνες της Brembo και τα ειδικά λογότυπα. Στο εσωτερικό υπάρχουν τα σπορ καθίσματα της Sabelt με την επισήμανση “one of 695” δίνουν το στίγμα του συλλεκτικού χαρακτήρα του μοντέλου, ενώ οι κόκκινες ζώνες, οι λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και η ευρεία χρήση Alcantara στο ταμπλό ενισχύουν τον αγωνιστικό χαρακτήρα του μοντέλου, όπως και το σύστημα τηλεμετρίας που περιλαμβάνετε στο σύστημα πολυμέσων Uconnect με την οθόνη αφής των 7’’.

Advertisement

Κάτω από το καπό, υπάρχει -παραδοσιακά- ο 1.4 T-Jet κινητήρας απόδοσης 180 ίππους και 250Nm ροπής.  τελική ταχύτητα αγγίζει τα 225 χλμ./ώρα, ενώ η επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ./ώρα απαιτεί μόλις 6,7 δλ. Αντίστοιχα για την κάλυψη 400μ. από στάση απαιτούνται 15,1 δλ.

Advertisement

Αυτές οι υψηλές επιδόσεις τιθασεύονται μέσω της χρήσης και στους δύο άξονες αμορτισέρ Koni FSD, αλλά και από τις τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo που τοποθετούνται σε αεριζόμενους δίσκους  305 και 240 χλστ. εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Abarth 595 Scorpioneoro: H συλλεκτική έκδοση ήρθε στην Ελλάδα…
Ένα μοναδικό Abarth βασισμένο στην Alfa Romeo 4C
Nέο Abarth 595 Esseesse: Το τσίμπημα του “Σκορπιού”