ΝΕΑ

Η Hyundai φτιάχνει ακόμα και… τανκς!

Ελλάδα 19:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Hyundai φτιάχνει ακόμα και… τανκς!

ΝΕΑ

Η Hyundai φτιάχνει ακόμα και… τανκς!

ΝΕΑ

Οι Κορεάτες είναι πραγματικοί γίγαντες σε πολλούς τομείς, μεταξύ αυτών και της αμυντικής βιομηχανίας. Και μάλιστα με ένα πολύ εξελιγμένο όπλο.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai Rotem, θυγατρική του ομίλου Hyundai Motor Group, αποκάλυψε ένα πρωτοποριακό μη επανδρωμένο άρμα μάχης με τεχνολογία stealth.

Το άρμα που παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αεροδιαστημικής και Σχεδιασμού της Σεούλ, γνωστό ως Main Battle Tank επόμενης γενιάς, διαθέτει σχεδιασμό με έντονες ακμές και μοναδικό ανοιχτό γκρι και ανοιχτό κρεμ χρώμα.

Ενσωματώνει ένα μοτίβο κηρήθρας σε όλο το σώμα του, συμπεριλαμβανομένου του πύργου, με στόχο την αποφυγή ανίχνευσης από τα ραντάρ.

Advertisement
Advertisement

Αυτό που ξεχωρίζει αυτό το άρμα είναι ο μη επανδρωμένος χαρακτήρας του, με χειριστή να ελέγχει εξ αποστάσεως τον πύργο.

Εξοπλισμένο με ενεργό σύστημα προστασίας από επιθέσεις με αντιαρματικά όπλα, το άρμα λειτουργεί παράλληλα με ένα drone πολλαπλών χρήσεων για σκοπούς αναγνώρισης.

Ο καινοτόμος σχεδιασμός αξιοποιεί την τεχνολογία stealth, αναδεικνύοντας το μέλλον των επίγειων οχημάτων, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Hyundai Rotem.

Advertisement

Παρόλο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της ιδέας, δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την πλήρη παραγωγή, καθώς η εταιρεία αξιολογεί τη ζήτηση από διάφορες κυβερνήσεις.

Advertisement

Η Hyundai Rotem, γνωστή κυρίως για την κατασκευή τρένων και τεθωρακισμένων οχημάτων, συνεχίζει να επεκτείνει την παρουσία της στον στρατιωτικό τομέα.

Πέρυσι, η εταιρεία εξασφάλισε συμφωνία με την Πολωνία για την προμήθεια 180 αρμάτων μάχης K2PL, με τις παραδόσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη και να προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως το 2025.

Αυτή η ιδέα του μη επανδρωμένου άρματος stealth αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα στη στρατιωτική τεχνολογία, που υπόσχεται να αλλάξει πολλά στον τρόπο που γίνονται οι μάχες στο μέλλον.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το Hyundai Ioniq 5 N
To ηλεκτρικό Hyundai Kona επίσημα στην Ελλάδα (+τιμές)
Οι τιμές του ανανεωμένου Hyundai i10