Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εκατομμύρια δολάρια για μια πολύ σπάνια Chevrolet Corvette L88 του 1967

Ελλάδα 16:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εκατομμύρια δολάρια για μια πολύ σπάνια Chevrolet Corvette L88 του 1967

ΝΕΑ

Εκατομμύρια δολάρια για μια πολύ σπάνια Chevrolet Corvette L88 του 1967

ΝΕΑ

Όπου δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα, υπάρχει «χώρος» για υπερβολές, όπως αυτή της αγοράς σε δημοπρασία μιας σπάνιας Chevrolet Corvette L88 έναντι του ποσού των σχεδόν 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Advertisement
Advertisement

Μια εξαιρετικά πολύτιμη –όπως αποδείχτηκε- Chevrolet Corvette του 1967 δημοπρατήθηκε και η τιμή της ήταν πολύ μεγάλη.

Αυτά που κάνουν τη συγκεκριμένη Corvette ξεχωριστή είναι το ότι ήταν μία από τις 20 μονάδες που κατασκευάστηκαν το 1967 με το προαιρετικό πακέτο αναβάθμισης L88. Αυτό το πακέτο περιελάμβανε έναν 7λιτρο V8 κινητήρα (L88) με ενισχυμένο μπλοκ από χυτοσίδηρο, σφυρήλατο στρόφαλο, ωστήρια και έμβολα από αλουμίνιο, με σχέση συμπίεσης 12,5: 1. Ο συγκεκριμένος V8 διαθέτει επίσης έναν «άγριο» εκκεντροφόρο και επεξεργασμένες κεφαλές αλουμινίου για καλύτερη ροϊκή συμπεριφορά, καθώς επίσης και διπλά καρμπιρατέρ αλλά και αλουμινένια πολλαπλή εισαγωγής.

Advertisement
Advertisement

Η απόδοση του κινητήρα στη συγκεκριμένη εφαρμογή, σύμφωνα με τη Chevrolet ήταν 430 ίπποι, μα αναφορές της εποχής κάνουν λόγο για 560 ίππους όταν λειτουργούσε με κάυσιμο 103 οκτανίων. Άλλες αναβαθμίσεις που απολαμβάνουν τα 20 μοντέλα L88 περιλαμβάνουν ειδικά εξελιγμένη ανάρτηση, μεγαλύτερα και πιο ανθεκτικά δισκόφρενα, τετρατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο που στέλνει την ισχύ και τη ροπή του κινητήρα στους πίσω τροχούς, καθώς και αλουμινένιο ψυγείο για το κύκλωμα ψύξης.

Το συγκεκριμένο παράδειγμα που πουλήθηκε από τη Mecum είναι το μοναδικό μοντέλο Corvette L88 που είχε βαφτεί σε Sunfire Yellow και έχει υποστεί ολική αποκατάσταση προ 10 ετών. Το αυτοκίνητο έχει κερδίσει πολλά βραβεία, όπως το NCRS Top Flight Award, το Duntov Mark of Excellence Award και στο 2018 Muscle Car and Corvette Nationals, κέρδισε το Concours Gold, το Celebrity Pick Award και το Triple Diamond Certification. Τα τελευταία 10 χρόνια, από την ανακατασκευή του και μετά, το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 560 χιλιόμετρα.

Advertisement

Αξίζει να σημειωθεί πως –όσο εντύπωση και αν μας κάνει- αυτό δεν ήταν το ακριβότερο L88 που έχει αλλάξει χέρια. Το 2014, πάλι σε δημοπρασία, ένα αντίστοιχο πουλήθηκε 3,85 εκατομμύρια δολάρια και αντικειμενικά, δεν μπορούμε να φανταστούμε πόσο καλύτερο από το κίτρινο θα μπορούσε να είναι. Μπορεί η υψηλότερη τιμή του να ήταν προϊόν ακόμα καλύτερων προϋποθέσεων για μια τέτοια αγορά, από ότι σήμερα όπου τα πολλά προβλήματα έχουν καταβάλλει ακόμα και αυτό το μικρό κομμάτι των αγοραστών– συλλεκτών που μπορεί να κάνει μια τέτοια κίνηση για να αποκτήσει ένα σπάνιο παλιό αυτοκίνητο.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Με τρία νέα χρώματα η Chevrolet Corvette Stingray
H Aerolarri αποκαθιστά την “αδικία” στη νέα Chevrolet Corvette (VIDEO)
Τι “ψάρια πιάνει” η Corvette C8 απέναντι στο Tesla Model Y; (VIDEO)

Advertisement