Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι «κάνει» η Corvette C8 κόντρα στο Tesla Model Y; (VIDEO)

Ελλάδα 19:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι «κάνει» η Corvette C8 κόντρα στο Tesla Model Y; (VIDEO)

ΝΕΑ

Τι «κάνει» η Corvette C8 κόντρα στο Tesla Model Y; (VIDEO)

ΝΕΑ

Αν δούμε τα νούμερα των επιδόσεων που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές, η φαινομενικά «αταίριαστη» κόντρα ανάμεσα στη νέα Corvette και το ηλεκτρικό crossover της Tesla, είναι πιο ενδιαφέρουσα από όσο μπορεί να φανταστεί κάποιος.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το video του Edmunds, μπορούν όλοι οι petrolheads να πάρουν χρήσιμες εικόνες αναφορικά με την ικανότητα της «παραδοσιακής» δύναμης της Corvette.

Από την άλλη πάλι, εκτός του αποτελέσματος της κόντρας, η ανάλυση της πορείας μέχρι εκεί μπορεί να προκαλέσει προβληματισμό. Από τη μια έχουμε την Corvette Stingray C8, που είναι εφοδιασμένη με ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα 6,2 λίτρων που αποδίδει 495 ίππους και μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Στην άλλη πλευρά, έχουμε το Tesla Model Y Performance που διαθέτει ένα ζεύγος ηλεκτροκινητήρων που αποδίδουν συνδυαστικά 456 ίππους και 674 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Στον πρώτο αγώνα από στάση, τα δύο αυτοκίνητα επιταχύνουν με τον ίδιο ρυθμό και κινούνται πολύ κοντά το ένα στο άλλο αλλά καθώς οι ταχύτητα αρχίζει και μεγαλώνει, η Corvette είναι αυτή που συνεχίζει πολύ δυνατά και «καθαρίζει» τον αντίπαλό της. Ο δεύτερος αγώνας ξεκινά λίγο διαφορετικά καθώς είναι το Tesla που ξεκινά καλύτερα και έχει ένα μικρό προβάδισμα αλλά για άλλη μια φορά, καθώς η ταχύτητα αυξάνει τόσο η Corvette δείχνει πιο δυνατή και πάλι περνάει πρώτη τη γραμμή του τερματισμού. Ωραίο και ουσιαστικό video που δίνει το στίγμα της διαφοράς μεταξύ ενός αναμφίβολα ικανού ηλεκτρικού αυτοκινήτου και ενός πραγματικού sportscar με την γνήσια έννοια του όρου.

Διαβάστε ακόμα:
Tesla Model Y: Πουλάει σαν ζεστό ψωμί στις ΗΠΑ
Το νέο αυτοκίνητο του Sylvester Stallone
Δημοπρασία για 200 ιστορικές Chevrolet (VIDEO)

Advertisement