ΝΕΑ

Ο Newey θα σχεδιάσει το hypercar της Aston Martin!

Ελλάδα 22:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Newey θα σχεδιάσει το hypercar της Aston Martin!

ΝΕΑ

Ο Newey θα σχεδιάσει το hypercar της Aston Martin!

ΝΕΑ

Την τεχνογνωσία του κορυφαίου αεροδυναμιστή των τελευταίων ετών στη Formula 1, Adrian Newey, θα εκμεταλλευτεί η Aston Martin προκειμένου να δημιουργήσει ένα ακραίο supercar, το οποίο θα αντιμετωπίσει τις McLaren P1, Ferrari LaFerrari και Porsche 918 Spyder. Η βρετανική μάρκα θα συνεργαστεί με την Red Bull Racing προκειμένου να εξελίξουν ένα hypercar, το οποίο θα είναι προφανώς υβριδικό.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το κοινό σχέδιο έχει την κωδική ονομασία AM-RB 001 και την ευθύνη του θα έχουν ο Newey και ο επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης της Aston Martin, Marek Reichman. Όπως γίνεται αντιληπτό, θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο αεροδυναμικό πακέτο του αυτοκινήτου αλλά και στην απόδοση του υβριδικού συστήματος. Δεν ανακοινώθηκε πάντως ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του project.

«Από την ηλικία των 6 είχα δύο στόχους: να σχεδιάσω αγωνιστικά αυτοκίνητα και να δημιουργήσω ένα supercar. Και ενώ ο πρώτος στόχος κατέληξε να γίνει το αντικείμενο της καριέρας μου έως σήμερα, ο δεύτερος δεν είχε πραγματοποιηθεί. Είχα κάνει άπειρα σχέδια, τα οποία παρέμειναν στο συρτάρι», σχολίασε ο Newey. «Θα δημιουργήσουμε ένα hypercar που θα συνδυάζει την τελευταία λέξη της αεροδυναμικής στην F1 με την σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της Aston Martin», ανέφερε από την πλευρά του ο Reichman.

Advertisement
Advertisement

Η συνεργασία των δύο πλευρών θα αποτυπωθεί και στο μονοθέσιο RB12, πάνω στο οποίο θα βρίσκεται φέτος το λογότυπο της Aston Martin.