Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με 1368 PS η SSC Tuatara!

Ελλάδα 5:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με 1368 PS η SSC Tuatara!

ΝΕΑ

Με 1368 PS η SSC Tuatara!

ΝΕΑ

Οι κόντρες για το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο θα πάρουν φωτιά, με την SSC Tuatara να ετοιμάζεται επιτέλους να μπει στη παραγωγή! Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία του Τζερόντ Σέλμπι (ShelbySuperCars) δουλεύει καιρό τώρα πάνω στο συγκεκριμένο project (παρουσιάστηκε πριν από σχεδόν δύο χρόνια ως πρωτότυπο), ολοκληρώνοντας πρόσφατα τη δουλειά πάνω στον κινητήρα του. Όχι έναν απλό κινητήρα αλλά έναν 6.9 λίτρων Twin-Turbo V8 που σύμφωνα με τις δοκιμές στο δυναμόμετρο, εξαπολύει τη θηριώδη ισχύ 1368 PS!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που η SSC North America παραθέτει στην επίσημη ιστοσελίδα της (sscnorthamerica.com), το νέο εντυπωσιακό της υπέρ-αυτοκίνητο (έχουν προηγηθεί τα Ultimate Aero και XT), χρειάζεται μόλις δυόμιση δευτερόλεπτα για τα 0-100, με τη τελική του ταχύτητα να ορίζεται στα 444 χιλιόμετρα την ώρα!

Ο τοποθετημένος στο κέντρο κινητήρας στον οποίο έχει γίνει εκτεταμένη χρήση αλουμινίου βγάζει 177 k/gm ροπής στις 6800 στροφές ανά λεπτό και συνεργάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο επτά σχέσεων, είτε με επίσης επτά σχέσεων, SMG με paddles πίσω από το τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Το σασί του είναι φτιαγμένο από ανθρακονήματα και αλουμίνιο, ώστε να κρατηθεί χαμηλά το συνολικό βάρος. Με τη ζυγαριά να δείχνει μόλις 1247 κιλά, η αναλογία βάρους/ισχύος είναι 0.9 προς 1 – αριθμός ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής!

Όσο για το όνομα του θηρίου της SSC, παραπέμπει στο ερπετό που συναντάται στη Νέα Ζηλανδία.[nggallery id=2531]