Live Κίνηση
Περισσότερα
MERCEDES_2023

Mercedes EQA: Κάνει την ηλεκτροκίνηση ακόμη πιο ελκυστική

Ελλάδα 18:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes EQA: Κάνει την ηλεκτροκίνηση ακόμη πιο ελκυστική

MERCEDES_2023

Mercedes EQA: Κάνει την ηλεκτροκίνηση ακόμη πιο ελκυστική

MERCEDES_2023

Η νέα Mercedes EQA είναι το μοντέλο για την είσοδο στον εξολοκλήρου ηλεκτρικό κόσμο της Mercedes-EQ. Η «ηλεκτρική» αισθητική της σχεδίασής της αποπνέει εκτός των άλλων την χαρακτηριστική σύγχρονη πολυτέλεια της μάρκας Mercedes-EQ.

Advertisement
Advertisement

Έξυπνα συστήματα υποβοήθησης υποστηρίζουν τον οδηγό σε πολλούς τομείς όπως η αποτροπή ατυχημάτων, η προνοητική και, συνεπώς, ιδιαίτερα αποδοτική στρατηγική λειτουργίας και η Πλοήγηση με Electric Intelligence (Ηλεκτρική Νοημοσύνη).

Επιπλέον, διαθέτει διάφορες εκπληκτικές λειτουργίες της εταιρίας, όπως είναι για παράδειγμα το ENERGIZING Comfort και το MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Η EQA είναι το πρώτο ηλεκτρικό μέλος της επιτυχημένης οικογένειας compact αυτοκινήτων της Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό της Mercedes EQA συναντάμε την οθόνη των οργάνων ελέγχου λειτουργιών οδήγησης όπως και μια δεύτερη οθόνη 10,25 ιντσών για το infotainment. Kαι οι δύο οθόνες συνδυάζονται άψογα προκειμένου να δώσουν την εντύπωση μιας τεράστιας ευρείας οθόνης που χαρίζει στον οδηγό πληθώρα πληροφοριών. Από αυτή χειρίζεται την τελευταία γενιά του συστήματος MBUX της Mercedes, που επίσης μπορεί να ελεγχθεί μέσω της ίδιας της οθόνης αφής, μέσω της λειτουργίας φωνητικών εντολών.

Σε ότι αφορά στο πρακτικό σκέλος που παίζει σημαντικό ρόλο σε ένα οικογενειακό SUV, η νέα Mercedes EQA παίρνει πολύ υψηλό βαθμό, κάτι που αποδεικνύουν περίτρανα οι έξυπνες λύσεις τις οποίες επιστρατεύει με μαεστρία σε κάθε σπιθαμή της εκλεπτυσμένης καμπίνας της.

Advertisement

Με δυναμικά χαρακτηριστικά επιδόσεων σε συνδυασμό με μία premium σχεδιαστική και κατασκευαστική προσωπικότητα, η νέα EQA αποτελεί την ιδανική εισαγωγή στον μαγικό κόσμο των ηλεκτρικών μοντέλων της Mercedes.

Η Mercedes EQA ανοίγεται σε μία νέα εποχή κινητικότητας, με την ηλεκτροκίνηση να φέρνει μία νέα εμπειρία οδήγησης με πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα, όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για την ίδια την ευχαρίστηση που αποκομίζει ο οδηγός από έναν εντελώς διαφορετικό και άκρως ελκυστικό τρόπο λειτουργίας του αυτοκινήτου.

Advertisement

Με την EQA η Mercedes προσαρμόζει την ηλεκτρική αισθητική και την νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας σε ένα συμπαγές SUV. Χαρακτηριστικά στοιχεία αυτής της νέας προσέγγισης είναι η επένδυση black panel στην κλειστή μάσκα εμπρός με ενσωματωμένο το αστέρι της εταιρίας.

Η νέα Mercedes EQA διαθέτει σημαντικές ενισχύσεις για την υποδοχή του ηλεκτρικού συστήματος και μία πολύ προσεγμένη διάταξη για την στήριξη της μπαταρίας, η οποία αυξάνει την ακαμψία του αμαξώματος και προστατεύεται απόλυτα από το ενδεχόμενο μίας σύγκρουσης.

Advertisement

Ιδιαίτερα προσεγμένη είναι και η αεροδυναμική σχεδίαση της νέας EQA, με Cd 0,28, διαθέτοντας ειδικές επεμβάσεις στο αμάξωμα που διοχετεύουν τον αέρα για καλύτερη ψύξη των ηλεκτρικών συστημάτων και την ίδια στιγμή εξασφαλίζουν χαμηλότερη κατανάλωση αλλά και μικρότερα επίπεδα θορύβου στο σαλόνι.

Η Mercedes παραμένει πιστή στην παράδοσή της, επιλέγοντας κορυφαίας ποιότητας υλικά για το σαλόνι και ένα ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό από την βασική έκδοση. Σε αυτά προσθέστε και μία εξονυχιστική μελέτη γύρω από το NVH (Θόρυβος, Κραδασμοί, Τραχύτητα), με αποτέλεσμα το σαλόνι της EQA να είναι μία πραγματική εμπειρία αθόρυβης λειτουργίας και πολυτελούς μετακίνησης.

H νέα Mercedes EQA διατίθεται σε τρεις εκδόσεις ισχύος και δύο διαφορετικές επιλογές μετάδοσης της κίνησης, έχοντας και οι τρεις την μπαταρία των 66,5 kWh. Η EQA 250 αποδίδει 190 ίππους και έχει αυτονομία 486 χιλιόμετρα. H EQA 300 4MATIC και η EQA 350 4MATIC διαθέτουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ, έναν σε κάθε άξονα και χάρη στο σύστημα μετάδοσης eATS είναι και τετρακίνητες.

Η πρώτη αποδίδει 228 ίππους και ροπή 390 Nm με το 0-100 χλμ. ώρα να γίνεται σε 7,7 δευτερόλεπτα. Η δεύτερη και πιο ισχυρή μέχρι στιγμής φθάνει τους 292 ίππους, με το 0-100 χλμ/ώρα να επιτυγχάνεται σε μόλις 6,0 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα και στις δύο περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ/ώρα. Με δεδομένη την μέση κατανάλωση των 15,5 kWh/100 χλμ. που ανακοινώνει το εργοστάσιο, η αυτονομία τους μπορεί να φθάσει έως και τα 432 χλμ. με βάση το πρότυπο WLTP.

Η φόρτιση της νέας Mercedes ΕQA είναι μία απλή και ιδιαίτερα εύκολη διαδικασία. Η εταιρία εξυπηρετεί τον καταναλωτή προσφέροντας το Mercedes-Benz Wallbox Home, το οποίο διαθέτει μόνιμο καλώδιο Τύπου 2. Πρόκειται για έναν σταθμό φόρτισης με ισχύ έως και 22 kW, ο οποίος διαθέτει πολλές ευκολίες για τον πελάτη και εγκαθίσταται από εξειδικευμένο προσωπικό σε συνεργασία με την Elpedison. Η Mercedes παρέχει εγγύηση καλής λειτουργίας της μπαταρίας για 8 χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανανέωση για τις Mercedes EQA και EQB (+ video)
Η άριστη λειτουργικότητα της Mercedes EQA
Η Mercedes EQG έρχεται φουριόζα και ηλεκτρισμένη!