Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η έξυπνη μπαταρία της νέας Mercedes EQA (video)

Ελλάδα 21:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η έξυπνη μπαταρία της νέας Mercedes EQA (video)

ΝΕΑ

Η έξυπνη μπαταρία της νέας Mercedes EQA (video)

ΝΕΑ

Διαγράψτε την εφαρμογή που δείχνει την πρόγνωση του καιρού, μιας και με τη Mercedes EQA θα απολαμβάνετε την μέγιστη απόδοση της μπαταρίας… παντός καιρού.

Advertisement
Advertisement

H EQA 250 εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 190 ίππων και 375 Nm ροπής. Η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι χωρητικότητας 66,5 kWh η οποία σε συνδυασμό με μία μέση κατανάλωση της τάξης των 15,7 kWh/100 km (και φυσικά με μηδενικούς ρύπους) παρέχει μία αυτονομία 426 χιλιομέτρων κατά WLTP. Xάρη σ’ αυτή την αρκετά υψηλή ισχύ, οι επιδόσεις της EQA είναι εξαιρετικές με το 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε μόλις 8,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 km/h.

Ο ηλεκτρικός ασύγχρονος κινητήρας που είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο μίας σχέσης και είναι ιδιαίτερα compact σε μέγεθος και αρκετά ελαφρύς. Ο ηλεκτροκινητήρας αυτός μαζί με το σύστημα ψύξης, το ηλεκτρονικό σύστημα ισχύος και το κιβώτιο με σταθερή σχέση μετάδοσης και το διαφορικό, συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο, ενιαίο σύνολο – το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (eATS). Υπάρχει επίσης σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω της πέδησης το οποίο διαθέτει τέσσερις βαθμίδες λειτουργίας συν μία αυτόματη, το οποίο ενεργοποιείται και ελέγχεται από τα paddles που είναι τοποθετημένα πίσω από το τιμόνι.

Τα συστήματα μπαταριών της EQA παρέχονται από την Accumotive, μία θυγατρική εταιρεία της Mercedes-Benz με έδρα το Kamenz.

Advertisement
Advertisement

Το εργοστάσιο μπαταριών στο Jawor της Πολωνίας προετοιμάζεται να παράγει και τα συστήματα μπαταριών των compact μοντέλων Mercedes-EQ. H μπαταρία της EQA είναι σε δύο επίπεδα, αποτελείται από 5 ξεχωριστά στοιχεία και είναι αρκετά compact σε διαστάσεις και με μεγάλη ενεργειακή πυκνότητα.

Τοποθετείται κάτω από το δάπεδο των επιβατών και αποτελεί δομικό στοιχείο ενίσχυσης του αμαξώματος. Για μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά και για μείωση του θορύβου και των κραδασμών η μπαταρία και το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης έχουν απομονωθεί με ειδική κατασκευή από το πλαίσιο και το αμάξωμα. Διαθέτει επίσης ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα ψύξης-θέρμανσης σε ειδικό πάνελ στην βάση της ώστε να διατηρείται στην σωστή θερμοκρασία ανά πάσα στιγμή της λειτουργίας της και ανάλογα την φάση κίνησης του αυτοκινήτου και την εξωτερική θερμοκρασία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Mercedes-AMG A 45 S vs Tesla Model 3 Long Range
H πολυτελής αίσθηση της Mercedes V-Class (video)
Επίσημο: Mercedes eActros