Live Κίνηση
Περισσότερα
MERCEDES-EQ-2022

Mercedes EQE: Διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον στις ηλεκτρικές limo πολυτελείας

Ελλάδα 16:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes EQE: Διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον στις ηλεκτρικές limo πολυτελείας

MERCEDES-EQ-2022

Mercedes EQE: Διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον στις ηλεκτρικές limo πολυτελείας

MERCEDES-EQ-2022

Η Mercedes EQE αποτελεί το αυτοκινητικό όνειρο κάθε συνειδητοποιημένου χρήστη. Δίνει νέο νόημα στις μετακινήσεις με μηδενικό αποτύπωμα εκπομπών και εξευγενισμένο χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση και πολύ περισσότερο οι αρετές της ταιριάζουν γάντι σε μερικές luxury αυτοκινητοβιομηχανίες που παραδοσιακά πρεσβεύουν την ποιότητα ζωής, όπως φυσικά είναι η Mercedes.

Όσο συμβιώνεις με τα ηλεκτρικά προϊόντα της, τόσο τρέφεις κολακευτικές σκέψεις για αυτά όσο και για τη σύγχρονη τεχνολογία που επιστρατεύει στα προηγμένα προϊόντα της.

Advertisement
Advertisement

Η EQE υπηρετεί εξαιρετικά τις ευ ζην ανάγκες του απαιτητικού με ένα σαλόνι-ησυχαστήριο στο οποίο δεν ακούγεται κυριολεκτικά τίποτα. Μπορεί να κάνει ακόμη ευκολότερη τη ζωή του ιδιοκτήτη της με ακαριαία ροπή στον πίσω ή και στους δυο άξονες και τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια από μέρους του.

Η EQE είναι ένα πολυτελές «υβρίδιο», ένα μακρύ σε μήκος ελκυστικό σεντάν, (η κλειστή μάσκα και η οπτική σύνδεση της με τα φωτιστικά δημιουργεί θετικές εντυπώσεις), που επιδιώκει να ξαναγράψει από την αρχή το κεφάλαιο των γαλαζοαίματων μεσαίων limo.

Αμιγώς ηλεκτρική, με εντυπωσιακή αεροδυναμική (Cd: 0,20), την απαραίτητη χλιδή στην avant guard καμπίνα και φυσικά την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ότι αφορά τη διασύνδεση οδηγού και μηχανήματος.

Advertisement

Η σημασία στη λεπτομέρεια στο εσωτερικό της έχει περάσει κυριολεκτικά σε άλλο επίπεδο. Είτε αγγίζεις τα πανάκριβα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν σε κάθε σπιθαμή του ταμπλό και των θυρών είτε επεξεργάζεσαι τα μενού και υπομενού στην τεράστια κεντρική οθόνη αφής.

Advertisement

Οι χώροι επιβατών είναι υπεράνω κριτικής και στις δυο σειρές καθισμάτων, με τον πιο τυχερό τυχερό από όλους να απολαμβάνει το υψηλό επίπεδο παροχής άνεσης και cool ατμόσφαιρας, που αλλού, πίσω δεξιά.

Η EQE 350+ εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα εγκατεστημένο στον πίσω άξονα ο οποίος αποδίδει 292 ίππους και 565 Nm. Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 90,6 kWh με την αυτονομία να ανέρχεται στα 525 χιλιόμετρα.

Advertisement

Η EQE 43 4MATIC είναι ο νεότερος εκπρόσωπος του μέλλοντος των οδηγικών επιδόσεων της γερμανικής μάρκας. Εξοπλίζεται με δυο ηλεκτροκινητήρες και η συνδυαστική ισχύ ανέρχεται στους 476 PS και τα 858 Νm ροπής. Τα πρώτα 100 km/h από στάση ολοκληρώνονται σε μόλις 4,2″ και η τελική ταχύτητα ανέρχεται 210 km/h.

Οι δυνατότητες φόρτισης ορίζονται στα 170 kW σε DC, επομένως μια φόρτιση της τάξης 10-80% σε ταχυφορτιστή διαρκεί σχεδόν 40 λεπτά της ώρας.

Το τερπνόν δια του ωφελίμου δηλαδή. Και καταιγιστικές επιδόσεις και πράσινος χαρακτήρας και οικονομία στο κόστος χρήσης. Μόνο η Mercedes θα μπορούσε να πετύχει αυτό τον συνδυασμό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-AMG EQE 53 4Matic+, θα την ακούσεις (+video)
H ηλεκτρική Mercedes EQE διαθέσιμη στην Ελλάδα (+τιμές)
Δοκιμή: Mercedes EQE 350+