Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Πρακτική και άνετη

Ελλάδα 15:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz EQA: Πρακτική και άνετη

Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Πρακτική και άνετη

Mercedes-Benz EQ

Μία ηλεκτρική Mercedes-Benz δεν αρκεί να είναι προηγμένη τεχνολογικά, αλλά να έχει στο ίδιο κορυφαίο επίπεδο και πρακτικές λύσεις για την καθημερινότητα. Και η EQA ανταποκρίνεται ιδανικά και σ’ αυτόν τον ρόλο.

Advertisement
Advertisement

Το νεότερο μέλος της της μεγάλης ηλεκτρικής οικογένειας ΕQ που διαμορφώνεται σταδιακά, η EQA είναι το πιο σημαντικό μέχρι στιγμής μοντέλο της γκάμας από εμπορική άποψη, καθώς εισάγει την ηλεκτρική διάσταση της Mercedes-Benz σε ένα πιο ευρύ κοινό και στην σύγχρονη καθημερινότητα. Προσφέροντας εκτός από κορυφαία τεχνολογία και την απαραίτητη πρακτικότητα ώστε να είναι ένα εύχρηστο αυτοκίνητο στην καθημερινή χρήση.

Το μέγεθος του αμαξώματος είναι αρκετά compact, με το μήκος να φθάνει στα 4,463 μέτρα, το πλάτος στα 1,834 μέτρα και το ύψος στα 1,62 μέτρα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το μεταξόνιο φθάνει στα 2,729 μέτρα, στοιχείο που σε συνδυασμό με την τοποθέτηση των μπαταριών κάτω από το δάπεδο και την απουσία κεντρικού τούνελ, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα άνετο και πολύ ευρύχωρο σαλόνι για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Advertisement
Advertisement

Η θέση οδήγησης είναι ψηλά τοποθετημένη για καλύτερη περιμετρική ορατότητα, και τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται σε αναλογία 40:20:40 αυξάνοντας το χώρο αποσκευών και επιτρέποντας την μεταφορά μεγάλων σε μήκος αντικειμένων. Χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση των μπαταριών το κέντρο βάρους έχει διατηρηθεί χαμηλά ενώ και η απόσταση από το έδαφος αγγίζει την εξαιρετική τιμή των 20 εκατοστών, εξασφαλίζοντας έτσι αρκετά υψηλές δυνατότητες κίνησης και εκτός ασφάλτου.

Πολύ σημαντική για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και την μεγιστοποίηση της αυτονομίας του είναι η αεροδυναμική του. Οι σχεδιαστές της EQA έδωσαν τεράστια έμφαση σ’ αυτόν τον τομέα καταφέρνοντας να φθάσουν σε αεροδυναμικό συντελεστή 0,28 Cd. Χρησιμοποιώντας την ήδη καλή βάση της GLA, οι αεροδυναμιστές της Mercedes-Benz ασχολήθηκαν εκτενώς με τη νέα σχεδίαση των εμπρός προφυλακτήρων και τα μικρά spoilers για τους τροχούς, ενώ μεγάλη προσοχή δόθηκε και στην εκμετάλλευση του εντελώς επίπεδου δαπέδου, καθώς σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο λείπουν όλα τα κλασικά στοιχεία όπως η μετάδοση ή η εξάτμιση.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Advertisement

Η απουσία θερμικού κινητήρα και οι μικρότερες απαιτήσεις σε ψύξη οδήγησαν σε λύσεις όπως το βελτιωμένο σφράγισμα της εμπρός γρίλιας, την σχεδίαση αεροδυναμικά βελτιστοποιημένων τροχών, την δημιουργία πιο αεροδυναμικών καθρεπτών και πολλές ακόμα μελετημένες επεμβάσεις σε όλο το αμάξωμα, οι οποίες συντελούν εκτός των άλλων και στην δημιουργία ενός πολύ ήσυχου περιβάλλοντος για τους επιβάτες κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Συνολικά, με την EQA η Mercedes-Benz κάνει το πιο σημαντικό της βήμα μέχρι τώρα στην ηλεκτρική της μετάβαση, δημιουργώντας ένα τεχνολογικά προηγμένο premium SUV με compact διαστάσεις και πολύ δυναμικό χαρακτήρα. Με τιμή εκκίνησης τις 39.992 ευρώ προ φόρων βρίσκεται κάτω από το όριο των 40.000 ευρώ ώστε να εμπίπτει στους ευνοϊκούς όρους φοροαπαλλαγών του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”. Στοιχείο που όπως είναι αναμενόμενο θα την κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή ως επιλογή όχι μόνο στους ιδιώτες αλλά και στους εταιρικούς χρήστες που αναζητούν εκτός από το τεχνολογικό status μιας ηλεκτρικής Mercedes-Benz και την πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Mercedes-Benz EQA: Bάζει την ηλεκτροκίνηση στην καθημερινότητα
Mercedes-Benz EQA: Ασφάλεια κάτω από όλες τις συνθήκες
Mercedes-Benz EQA: Fun to drive