Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Ηλεκτρίζει τα βλέμματα

Ελλάδα 16:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes-Benz EQA: Ηλεκτρίζει τα βλέμματα

Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Ηλεκτρίζει τα βλέμματα

Mercedes-Benz EQ

H νέα ηλεκτρική Mercedes-Benz EQA αποπνέει δυναμισμό και σύγχρονη πολυτέλεια σε ένα compact αμάξωμα που τραβάει παντού τα βλέμματα.

Advertisement
Advertisement

Η οικογένεια EQ των ηλεκτρικών μοντέλων της Mercedes-Benz διαρκώς μεγαλώνει και επεκτείνεται, περιλαμβάνοντας πλέον και το μικρότερο μέλος της, τη νέα EQA. Σε έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις όπως αυτόν που φέρνει η επικράτηση της ηλεκτροκίνησης, η Μercedes-Benz φροντίζει ώστε κάθε της αυτοκίνητο να είναι όχι μόνο μία τεχνολογική επίδειξη δύναμης αλλά και ένα σχεδιαστικό σημείο αναφοράς, με έντονη την “ηλεκτρική” σφραγίδα στην αισθητική του κάθε μοντέλου

Το βασικό σχεδιαστικό μοτίβο της γκάμας EQ διατηρείται και στη νέα EQA, με την μαύρη γυαλιστερή επένδυση blackpanel να καλύπτει το εμπρός μέρος της μάσκας, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται τοποθετημένο το αστέρι της εταιρίας. Στην έκδοση AMG τοποθετούνται δύο οριζόντιες μεταλλικές ρίγες από χρώμιο και μαύρο πλαίσιο γύρω από την μάσκα, προσδίδοντας έτσι έναν πιο δυναμικό και σπορτίφ χαρακτήρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Advertisement
Advertisement

Άλλο ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της σχεδίασης των εξολοκλήρου ηλεκτρικών οχημάτων Mercedes-EQ είναι η ενιαία φωτεινή λωρίδα LED μπροστά και πίσω. Μία οριζόντια λωρίδα οπτικών ινών που συνδέει τα φώτα ημέρας των προβολέων τεχνολογίας LED, διασφαλίζοντας μία άκρως χαρακτηριστική εμφάνιση μέρα και νύχτα. Το εσωτερικό των προβολέων είναι κορυφαίας ποιότητας και ακρίβειας με προσοχή στην λεπτομέρεια, ενώ κάποιες λεπτομέρειες γαλάζιου χρώματος μέσα στον προβολέα είναι πλέον στοιχείο αναγνώρισης όλων των Mercedes-EQ.

Τα πίσω φώτα LED ενσωματώνονται άρτια με τη στενή φωτεινή λωρίδα -και αυτή LED- δίνοντας έμφαση στο πλάτος του πίσω τμήματος της EQA. Επίσης, η πινακίδα κυκλοφορίας έχει μεταφερθεί στον προφυλακτήρα. Αποκλειστικά για αυτό το μοντέλο διατίθενται προαιρετικά ζάντες αλουμινίου με δίχρωμη ή τρίχρωμη σχεδίαση και μέγεθος έως 20 ίντσες. Ορισμένες μάλιστα από αυτές έχουν διακοσμητικά στοιχεία σε rosé gold ή blue.

Advertisement

Όντας αρκετά κοντά με την GLA, διατηρεί τις αναλογίες ενός compact SUV, έχοντας όμως αποκτήσει μία πιο “ηλεκτρική” δυναμική. Λεπτομέρειες όπως τα τονισμένα “νεύρα” στο εμπρός καπό, τα φουσκωμένα φτερά και η υψηλή γραμμή του αμαξώματος με τα μικρά παράθυρα στο στιλ κουπέ, προσδίδουν στην EQA ένα πολύ μοντέρνο και νεανικό χαρακτήρα που δένει άψογα με την αίσθηση σύγχρονης πολυτέλειας που θέλει να εκφράσει η Mercedes-Benz στα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Διαβάστε επίσης:
Mercedes-Benz EQA: Bάζει την ηλεκτροκίνηση στην καθημερινότητα
Mercedes-Benz EQA: Ασφάλεια κάτω από όλες τις συνθήκες
Mercedes-Benz EQA: Fun to drive

Advertisement