Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes-Benz EQ

Μercedes-Benz EQA: 5 λόγοι για να την αγοράσεις

Ελλάδα 15:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μercedes-Benz EQA: 5 λόγοι για να την αγοράσεις

Mercedes-Benz EQ

Μercedes-Benz EQA: 5 λόγοι για να την αγοράσεις

Mercedes-Benz EQ

H EQA φέρνει την premium ηλεκτροκίνηση στην καρδιά των ευρωπαϊκών αγορών με τον τρόπο που μόνο η Mercedes-Benz μπορεί να καταφέρει, δίνοντας τις δικές της απαντήσεις γιατί τώρα είναι η σωστή ώρα για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Καθώς η ηλεκτροκίνηση εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, όλο και περισσότεροι καταναλωτές μπαίνουν στην διαδικασία να αναρωτηθούν αν ήρθε η ώρα να προχωρήσουν στην αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου. Η Mercedes-Benz με την EQA καταφέρνει να έχει τις σωστές απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν. Και ιδού οι πέντε πιο σημαντικοί λόγοι για να επιλέξει κανείς την EQA και να κάνει το αποφασιστικό βήμα προς τη συγκλονιστική νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας.

1. Γιατί είναι μία εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης. Η ηλεκτροκίνηση αλλάζει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα στην οδήγηση ενός αυτοκινήτου. Απουσιάζουν παντελώς οι μηχανικοί θόρυβοι ενώ η απόδοση της ισχύος είναι άμεση και εκρηκτική. Η υψηλή ιπποδύναμη των 204 ίππων της EQA σε συνδυασμό με την μέγιστη ροπή των 375 Nm από το πρώτο πάτημα του γκαζιού, δημιουργούν μία μοναδική αίσθηση επιδόσεων που πρέπει να την ζήσεις για να την πιστέψεις. Η EQA κάνει το 0-100 km/h σε μόλις 8,9 δευτερόλεπτα, με έναν απίστευτο τρόπο επιτάχυνσης και ακαριαίας απόκρισης, χωρίς τις τυπικές καθυστερήσεις που υπάρχουν στους συμβατικούς κινητήρες και τα κλασικά κιβώτια ταχυτήτων. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με μία συγκλονιστική ποιότητα κύλισης όπου απουσιάζουν παντελώς οι μηχανικοί θόρυβοι, δημιουργώντας ένα περιβάλλον άνεσης και πολυτέλειας που θα κάνει το ταξίδι σας μία εντελώς πρωτόγνωρη εμπειρία.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Advertisement
Advertisement

2. Για το εξαιρετικό ηλεκτρικό υπόβαθρο και την μεγάλη αυτονομία. Η Mercedes-Benz φρόντισε να εφοδιάσει την ΕQA με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στις τεχνολογίες των μπαταριών και των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης. Η μπαταρία είναι ιδιαίτερα εξελιγμένη, αρκετά compact σε διαστάσεις και υψηλής ενεργειακής χωρητικότητας, φθάνοντας στις 66,5 kWh. Με μία μέση κατανάλωση στις 15,7 kWh/100 km έχει αυτονομία 426 χιλιομέτρων κατά WLTP. Χάρη στον ισχυρό on board φορτιστή των 11 kW και την δυνατότητα να δεχθεί φόρτιση με ισχύ έως και 100 kW, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει σε απίστευτα μικρούς χρόνους, που αγγίζουν έως και τα μόλις 30 λεπτά σε DC ταχυφορτιστή των 400V για να μεταβεί από το 10 στο 80% της χωρητικότητάς της. Ο ηλεκτροκινητήρας και το κιβώτιο μίας σχέσης μαζί με την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου αποτελούν ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύνολο με την ονομασία eATS, το οποίο είναι μία συμπαγής διάταξη τοποθετημένη σε ειδικό πλαίσιο στον εμπρός άξονα ώστε να μειώνονται στο ελάχιστο οι μηχανικοί θόρυβοι και οι απώλειες ενέργειας.

Advertisement

3. Γιατί είναι μία κλασική Mercedes-Benz σε ότι αφορά την τεχνολογία και την πολυτέλεια. Αν και το μικρότερο μέχρι στιγμής μοντέλο της ηλεκτρικής σειράς EQ, η νέα ΕQA είναι ένα γνήσιο τέκνο της μεγάλης παράδοσης της Mercedes-Benz σε ό,τι αφορά τις πρωτοποριακές τεχνολογίες που εφαρμόζει αλλά και την πολυτέλεια με την οποία περιβάλλει τους επιβάτες της. Το εξελιγμένο MBUX με αυξημένη υπολογιστική ισχύ και προσαρμοσμένο στα δεδομένα της ηλεκτροκίνησης είναι το κέντρο ελέγχου αλλά και επικοινωνίας του αυτοκινήτου με τον οδηγό. Και μάλιστα με δυνατότητες αλληλεπίδρασης και εκμάθησης των συνηθειών του, ώστε να κάνει την καθημερινότητά του ακόμα πιο εύκολη.

Το σύστημα Navigation με Ηλεκτρική Νοημοσύνη έχει πολλές επιπλέον λειτουργίες με τις οποίες εξασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση του ταξιδιού Αναζητώντας σε πραγματικό χρόνο το καλύτερο δυνατό σενάριο με βάση την κατανάλωση του αυτοκινήτου, την θερμοκρασία και την τοπογραφία της διαδρομής, επιλέγει τους φορτιστές που είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες της διαδρομής, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να φθάσει χωρίς προβλήματα και με το λιγότερο δυνατό άγχος για τον οδηγό στον προορισμό του. Όσο για την πολυτέλεια, η Mercedes-Benz παραμένει πιστή στην παράδοσή της, επιλέγοντας κορυφαίας ποιότητας υλικά για το σαλόνι και ένα ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό από την βασική έκδοση. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και μία πολύ βαθιά μελέτη γύρω από το NVH (Θόρυβος, Κραδασμοί, Τραχύτητα), αλλά και την εξαιρετική αεροδυναμική σχεδίαση, με αποτέλεσμα η EQA να αποτελεί μία πολυτελή και άνετη κάψουλα σύγχρονης κινητικότητας.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

4. Γιατί είναι high-tech, όμορφη και πρακτική. Αν και χρησιμοποιεί ως βάση την ήδη εξαιρετική GLA, η EQA έχει την δική της “ηλεκτρική υπογραφή”, με ένα αμάξωμα που είναι την ίδια στιγμή έντονα δυναμικό και παράλληλα πρακτικό και φιλικό στην καθημερινή χρήση. Compact σε διαστάσεις αλλά με μεγάλο μεταξόνιο εξασφαλίζει κορυφαίους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, ενώ στοιχεία όπως η ψηλή θέση οδήγησης δημιουργούν ένα ιδιαίτερα άνετο και χρηστικό περιβάλλον για τον οδηγό και την καθημερινή επαφή του με το αυτοκίνητο.

Advertisement

Σχεδιαστικά τοποθετείται στην ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία των premium SUV και όπως είναι προφανές διατηρεί εμφανή συγγένεια με την πολύ επιτυχημένη GLA. Όμως υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις σε πολλά σημεία που αναδεικνύουν τον πιο τεχνολογικά προηγμένο χαρακτήρα ενός ηλεκτρικού μοντέλου. Η Mercedes-Benz χαρακτηρίζει αυτή την ιδιαίτερη σχεδίαση της ΕQΑ ως “Progressive Luxury” με σχεδιαστικά highlights τη μαύρη γυαλιστερή μάσκα εμπρός, τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα με τις μπλε πινελιές στο εσωτερικό τους, τις φωτιζόμενες μπάρες LED που διατρέχουν το αμάξωμα εμπρός και πίσω κάνοντάς το αναγνωρίσιμο καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, το δυναμικό προφίλ του αμαξώματος, και βέβαια τις πανέμορφες ζάντες με την διχρωμία σε ροζ χρυσό ή μπλε.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

5. Γιατί είναι συμφέρουσα ως αγορά. Με την EQA η Mercedes-Benz παρουσιάζει την πιο προσιτή εκδοχή των ηλεκτρικών της μοντέλων, ανοίγοντας την γκάμα EQ σε ένα πιο ευρύ κοινό. Και μάλιστα σε μία ιδιαίτερα ελκυστική τιμή, καθώς στην ελληνική αγορά ξεκινά από τις 39.950 ευρώ, κάνοντας χρήση των προνομίων του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”. Η τιμή της είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και σε σύγκριση με αντίστοιχης απόδοσης μοντέλα βενζίνης ή πετρελαίου. Eνώ σε βάθος χρόνου και στην διάρκεια ωφέλιμης ζωής κάθε αυτοκινήτου, η EQA θα κάνει πολύ πιο σύντομα απόσβεση, λόγω της οικονομικότερης λειτουργίας, των πολύ χαμηλών εξόδων για συντήρηση αλλά και των φορολογικών και άλλων απαλλαγών που ήδη έχουν θεσπιστεί.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι η ηλεκτροκίνηση της EQA δημιουργεί μία μελλοντική ασπίδα εξασφάλισης για την χρήση του αυτοκινήτου, καθώς όλο και περισσότερες πόλεις στον κόσμο περιορίζουν σημαντικά την κίνηση των συμβατικών μοντέλων, προκρίνοντας την κίνηση των ηλεκτρικών με διάφορα κίνητρα, όπως για παράδειγμα η ελεύθερη στάθμευση. Σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν και οι κινήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας της Mercedes-Benz με το πακέτο στήριξης του αυτοκινήτου μετά την αγορά.

Εκτός από την εγγύηση καλής λειτουργίας της μπαταρίας για 8 έτη ή 160.000 χιλιόμετρα, η Mercedes-Benz Ελλάς μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με την Elpedison και του προνομιακού προγράμματος Drive Green Welcome προσφέρει σημαντική επιδότηση για την αγορά ενός «έξυπνου» (intelligent) φορτιστή. Παράλληλα, καλύπτει τις ανάγκες φόρτισης της EQA στο σπίτι για έναν ολόκληρο χρόνο, επιδοτώντας την ηλεκτρική ενέργεια (εφόσον οι πελάτες διαθέτουν οικιακό μετρητή ρεύματος & έχουν συνάψει σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με την Elpedison). Οι πελάτες που θα επιλέξουν την EQA, θα έχουν στη διάθεσή τους μία δωροεπιταγή αξίας 150€ για φόρτιση μέσω της υπηρεσίας MercedesmeCharge με την οποία έχουν πρόσβαση σε χιλιάδες σημεία φόρτισης στην Ευρώπη και 71 (μέχρι στιγμής) στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz EQA: Αθόρυβη πολυτέλεια
Mercedes-Benz EQA: Η “μικρή” έχει… ρεύμα
Mercedes-Benz EQA: Η εξέλιξη του Navigation για την εποχή της ηλεκτροκίνησης