Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Αθόρυβη πολυτέλεια

Ελλάδα 11:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz EQA: Αθόρυβη πολυτέλεια

Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Αθόρυβη πολυτέλεια

Mercedes-Benz EQ

Η πολυτελής μετακίνηση μέσα σε ένα hightech περιβάλλον με τους λιγότερους δυνατούς θορύβους ήταν πάντα το σήμα κατατεθέν μίας Mercedes-Benz. Και η ηλεκτρική EQA πηγαίνει τα πράγματα πολλά βήματα μπροστά.

Advertisement
Advertisement

Η εμπειρία της μετακίνησης μέσα σε μία Mercedes-Benz χαρακτηριζόταν πάντοτε από την πολυτέλεια και την ποιότητα που απολάμβαναν οι επιβάτες, μέσα σε μία μαγική κάψουλα απουσίας θορύβων. Η ηλεκτροκίνηση έρχεται να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο τοπίο στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς η απουσία θερμικού κινητήρα και των κλασικών μηχανικών μερών, περιορίζει ακόμα περισσότερο τους θορύβους που φθάνουν στην καμπίνα. Και στη νέα EQA η Μercedes-Benz φρόντισε ώστε να εξαλείψει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τον παράγοντας NVH (Θόρυβος, Κραδασμοί, Τραχύτητα), δημιουργώντας μία μοναδική αίσθηση ησυχίας και άνεσης για τους επιβάτες.

Το θέμα του NVH είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, καθώς λόγω της έλλειψης των θορύβων που υπάρχουν στα συμβατικής τεχνολογίας μοντέλα, οι θόρυβοι όπως αυτός των ελαστικών ή κάποιοι τριγμοί μπορούν να γίνονται πιο άμεσα αντιληπτοί και ιδιαίτερα ενοχλητικοί. Για να σταθεί στο ύψος της μεγάλης παράδοσης που έχει η Mercedes-Benz σε αυτόν τον τομέα, έχουν ληφθεί πολύπλοκα μέτρα για την απομόνωση του ηλεκτροκινητήρα από το πλαίσιο και το αμάξωμα.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Advertisement
Advertisement

Ένας από τους στόχους στην εξέλιξη της EQA ήταν να μειωθεί στο μέγιστο δυνατό η παραγωγή θορύβου από τον ηλεκτροκινητήρα και τα μηχανικά μέρη. Εξαρτήματα τα οποία είχαν σχέση με την ανάπτυξη NVH είχαν ειδική μεταχείριση κατά τη διάρκεια της σχεδίασης στους υπολογιστές και στη συνέχεια δοκιμάστηκαν εξονυχιστικά τόσο στα τεστ μέσα στο εργαστήριο όσο και στις δοκιμές στον δρόμο, όπου έγιναν και οι τελευταίες ρυθμίσεις.

Advertisement

Η βασική φιλοσοφία λοιπόν ήταν να απομονωθεί όσο γίνεται περισσότερο ο ηλεκτροκινητήρας και τα μηχανικά μέρη ώστε να μειωθεί το NVH στην πηγή του και μετά να τοποθετηθούν επιλεκτικά διάφοροι αποσβεστήρες ώστε να εξαλείψουν όσους θορύβους έχουν περάσει από το πρώτο στάδιο. Η ακουστική μόνωση της καμπίνας είναι σε διάφορα επίπεδα, περιλαμβάνοντας έναν κλειστό χώρο επιβατών, αποτελεσματικά συστήματα απόσβεσης στις μεταλλικές επιφάνειες και ειδικά ηχομονωτικά υλικά στις επιφάνειες του σαλονιού.

Το κιβώτιο μίας σχέσης που είναι ενσωματωμένο πάνω στον ηλεκτρικό κινητήρα στον εμπρός άξονα διαθέτει γρανάζι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί ιδιαίτερα ομαλά και να κρατά χαμηλά τους κραδασμούς. Οι θόρυβοι υψηλής συχνότητας που δημιουργούνται από το ηλεκτρικό κύκλωμα έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, με τα τροφοδοτικά του εμπρός και πίσω άξονα να έχουν μόνωση σε διάφορα σημεία, ενώ και τα διάφορα υποπλαίσια έχουν στερεωθεί σε ελαστικούς συνδέσμους για τη μεγαλύτερη δυνατή απόσβεση των κραδασμών.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Εξίσου μελετημένη είναι και η σχεδίαση και η τοποθέτηση των διάφορων βοηθητικών συστημάτων, όπως για παράδειγμα η ειδική μόνωση που έχει γίνει στον συμπιεστή του κλιματισμού, ενώ και οι σωλήνες για το κύκλωμα του κλιματισμού είναι έτσι σχεδιασμένοι ώστε να πηγαίνουν μαζί με τα άκαμπτα στοιχεία του αμαξώματος. Μαζί με όλα αυτά έγινε και επισταμένη μελέτη για την μείωση του θορύβου από τον δρόμο, με προσεκτική στήριξη των υποπλαισίων εμπρός και πίσω και την ειδική μελέτη των βραχιόνων στήριξης της ανάρτησης με ειδικούς ελαστικούς συνδέσμους.

Advertisement

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα αυτοκίνητο που χαρακτηρίζεται από την μοναδική ποιότητα κύλισης και την υψηλή αίσθηση ποιότητας και άνεσης που εξασφαλίζει στους επιβάτες του σε κάθε είδους διαδρομή. Η νέα EQA φέρνει και στην ηλεκτρική εποχή τις παραδοσιακές αξίες μίας Mercedes-Benz, τονίζοντας στον μέγιστο βαθμό τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ηλεκτροκίνησης, όπως η αθόρυβη λειτουργία, η ομαλή απόδοση και η πολυτελής διάσταση σε κάθε μετακίνηση.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

eqa-2020-a1000x600

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz EQA: Κορυφαία απόδοση και αυτονομία
Mercedes-Benz EQA: Με εντυπωσιακό ψηφιακό κόσμο
Τα ξεχωριστά πακέτα εξοπλισμού της Mercedes-Benz EQA