Live Κίνηση
Περισσότερα
LAND ROVER 2022

Οι υπερσύγχρονοι κινητήρες του νέου Range Rover Sport

Ελλάδα 9:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι υπερσύγχρονοι κινητήρες του νέου Range Rover Sport

LAND ROVER 2022

Οι υπερσύγχρονοι κινητήρες του νέου Range Rover Sport

LAND ROVER 2022

Η πλούσια γκάμα του νέου Range Rover Sport περιλαμβάνει μια ευρεία σειρά εξηλεκτρισμένων κινητήρων μεταξύ των οποίων δύο plug-in υβριδικά σύνολα, πέντε ήπια υβριδικούς εξακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel.

Advertisement
Advertisement

Ο τελευταίος είναι 3λιτρος, ενώ υπάρχει και ο νέος V8 Twin Turbo βενζίνης. Η πορεία της Range Rover προς τον εξηλεκτρισμό αναμένεται να φέρει το 2024 μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου.

Οι plug-in υβριδικές εκδόσεις P510e και P440e συνδυάζουν έναν εξακύλινδρο 3.0 βενζινοκινητήρα Ingenium με έναν ηλεκτροκινητήρα 143 PS (105 kW), ο οποίος τροφοδοτείται από μπαταρία ιόντων λιθίου 38,2 kWh που είναι τοποθετημένη στο πάτωμα.

Range Rover Sport

Advertisement
Advertisement

H συνδυαστική απόδοση του συστήματος φθάνει αντίστοιχα τους 510 και τους 440 ίππους με την ροπή και στις δύο περιπτώσεις να αγγίζει τα 560 Nm. Η αμιγώς ηλεκτρική κίνηση μπορεί να γίνει με ταχύτητες έως τα 140 χλμ./ ώρα, ενώ στον κύκλο WLTP η ηλεκτρική αυτονομία φθάνει τα 114 χιλιόμετρα για το P440e και είναι πρακτικά όμοια – 113 χιλιόμετρα- για το ισχυρότερο P510e.

Χάρη στη μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία, η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων είναι εξαιρετικά χαμηλές με μέσες τιμές 0,8-0,9 lt/100 km και 18-20 g/km CO2 και για τα δύο μοντέλα. Από την άλλη πλευρά οι επιδόσεις είναι ανάλογες του δυναμικού χαρακτήρα με το 0-100 χλμ./ ώρα για το P510e να έρχεται σε 5,4’’ και για το P440e σε 5,8’’.

Range Rover Sport

Advertisement

Η έκδοση P530 με τον V8 Twin-Turbo των 530 PS και 750 Nm επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,5’’ με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Η γκάμα των ήπια υβριδικών κινητήρων περιλαμβάνει τις βενζινοκίνητες εκδόσεις P360 και P400 αλλά και τις πετρελαιοκίνητες D250, D300 και D350 με απόδοση αντίστοιχη του ονόματος τους.

Με αυτό τον τρόπο, γίνεται άμεσα αντιληπτό, πως εδώ έχουμε μια πληρέστατη γκάμα υπερσύγχρονων κινητήριων συνόλων, που στόχο έχουν να ικανοποιήσουν στο έπακρο τον απαιτητικό πελάτη, ο οποίος αρνείται να κάνει τον παραμικρό συμβιβασμό, τόσο σε επίπεδο επιδόσεων όσο και σε επίπεδο βελούδινης λειτουργίας, χαμηλής κατανάλωσης όπως επίσης και περιορισμένων εκπομπών.

Advertisement

Range Rover Sport

Με τόσες λοιπόν διαφορετικές και συνάμα εξαιρετικές επιλογές, είναι δεδομένο πως ο τυχερός πελάτης του νέου Range Rover Sport θα βρει το ιδανικό αυτοκίνητο ικανοποιώντας στο έπακρο τις αυξημένες και ιδιαίτερες ανάγκες του.

Έχοντας πάντα ως γνώμονα, το διευρυμένο πέπλο της ενεργητικής ασφάλειας, των σπορ επιδόσεων, της περιορισμένης κατανάλωσης καυσίμου, αλλά και της απόλυτης συμμόρφωσης στα τελευταία αυστηρά πρωτόκολλα του κύκλου δοκιμών WLTP σε ότι αφορά στις εκπομπές CO2.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ήρθε στην Ελλάδα η νέα γενιά του Range Rover Sport (+τιμές)
Το νέο Range Rover Sport εναντίον ενός χείμαρρου (+video)
H IFI παρούσα στην πρεμιέρα του νέου Range Rover