Live Κίνηση
Περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Έτσι θα είναι το ανανεωμένο Skoda Karoq

Ελλάδα 13:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι το ανανεωμένο Skoda Karoq

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Έτσι θα είναι το ανανεωμένο Skoda Karoq

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Η φρεσκαρισμένη έκδοση του τσεχικού μικρομεσαίου SUV θα έχει ανανεωμένη εμφάνιση, πλουσιότερη τεχνολογική φαρέτρα και ενδεχομένως να καλωσορίσει τον… εξηλεκτρισμό.

Advertisement
Advertisement

«Προσαρμόζουμε τα κορυφαία σε πωλήσεις SUV μας, Kodiaq και Karoq στις μελλοντικές ανάγκες». Αυτά είχε αναφέρει πριν από λίγους μήνες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda, Thomas Schafer, στην καταληκτική ομιλία του, στο πλαίσιο της ετήσιας συνέντευξης τύπου.

Και ενώ το Skoda Kodiaq υποβλήθηκε σε ανανέωση (δείτε τη δοκιμή μας εδώ), η φρεσκαρισμένη εκδοχή του μικρομεσαίου τσεχικού SUV δεν έχει παρουσιαστεί στους φίλους της μάρκας.

«Η αποστολή δεν είναι εύκολη και απαιτεί δημιουργικότητα σε αρκετούς τομείς. Ακόμα και αν δεν υπάρχει κάτι να διορθωθεί, η αγορά απαιτεί κάτι καινούριο», είχε δηλώσει πρόσφατα ο επικεφαλής Σχεδιασμού της Skoda, Oliver Stefani, χαρακτηρίζοντας πρόκληση τις αλλαγές στη μέση ζωή του κύκλου ζωής οποιουδήποτε μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως η Skoda δεν εργάζεται πυρετωδώς στην εξέλιξη της facelift έκδοσης του Karoq. Πραγματοποιεί, ωστόσο, προσεχτικές κινήσεις, χωρίς ίχνος βιασύνης.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η διαδικασία εξέλιξης έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και τα πρώτα πρωτότυπα ήδη βρίσκονται στον δρόμο, για την εξέταση της συμπεριφοράς τους σε πραγματικές συνθήκες.

Μάλιστα, μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση για την εξωτερική εμφάνιση του SUV χάρη σε κάποιες φωτογραφίες που εξασφάλισε για εμάς ο ψηφιακός μας κατάσκοπος. Οι περισσότερες αλλαγές αφορούν την μπροστινή όψη, όπου θα ενσωματώνεται μια μεγαλύτερη μάσκα, έντονης παρουσίας χρωμίου τόσο στο περίγραμμα όσο στις κάθετες γρίλιες. Παράλληλα, θα υπάρχουν ανασχεδιασμένοι κεντρικοί προβολείς τεχνολογίας LED (προαιρετικά Matrix LED), με διαφοροποιημένη φωτεινή υπογραφή (σχήματος “L”) για τα σώματα ημέρας. Στο πίσω μέρος πιθανότητα να διατηρηθούν τα φώτα σε σχήμα “C”, με τις μοναδικές διαφορές να εντοπίζονται στον προφυλακτήρα.

Advertisement

Δεδομένου ότι η Skoda επιθυμεί να χαρίσει στο Karoq ένα πιο μοντέρνο λουκ, θα πρέπει να περιμένουμε μια διευρυμένη χρωματική παλέτα για το αμάξωμα, αλλά και περισσότερες επιλογές ζαντών.

Στο εσωτερικό θεωρείται δεδομένο πως στο κέντρο του ταμπλό θα εδρεύει μια πιο σύγχρονη οθόνη αφής, η οποία θα παρέχει πρόσβαση στο ολοκαίνουριο σύστημα infotainment του ομίλου VW, MIB 3. Η ευκρίνεια της οθόνης θα είναι σαφώς βελτιωμένη, όπως και υπολογιστική της ισχύς. Αέρας ανανέωσης θα πνεύσει και σε ποιοτικό επίπεδο με νέες επενδύσεις σε ταμπλό και καθίσματα, παρουσία αλουμινένιων ένθετων, τα οποία θα προσθέτουν μια ξεχωριστή στιλιστική νότα.

Advertisement

Επίσημες πληροφορίες για τα κινητήρια σύνολα δεν υπάρχουν. Το επικρατέστερο σενάριο, όμως, είναι να διατηρηθούν τα υπάρχοντα μοτέρ: Ο 1.000αρης TSI των 110 PS, o 1.500αρης TSI των 150 PS που συνδυάζεται και με 7τάχυτο κιβώτιο DSG, αλλά και ο 2λιτρος diesel των 150 PS που εκτός από αυτόματο κιβώτιο, εφοδιάζεται και με τετρακίνηση.

Έκπληξη δεν θα προκαλέσει, επίσης, αν προστεθεί στη γκάμα και μια ήπια υβριδική έκδοση, που σε αυτή την περίπτωση θα κινείται από τον mild hybrid 1.5 TSI των 150 PS που γνωρίζουμε από την Octavia. Απίθανη, ακόμα, δεν πρέπει να θεωρείται και η παρουσία ενός plug-in υβριδικού συνόλου με τον 1.400ρη TSI, πλαισιωμένο από ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία ιόντων λιθίου 13,3 kWh.

Η αποκάλυψη του ανανεωμένου Skoda Karoq είναι προγραμματισμένη για τους τελευταίους μήνες του 2021, με το λανσάρισμα να ανακοινώνεται λίγες εβδομάδες αργότερα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα Skoda Fabia: Τι καινούργιο φέρνει; (video)
Skoda Fabia Rally2 evo: Τώρα και ηλεκτρική!
Οι τιμές του νέου Skoda Kodiaq στην Ελλάδα