Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Skoda Fabia: Τι καινούργιο φέρνει; (video)

Ελλάδα 6:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Skoda Fabia: Τι καινούργιο φέρνει; (video)

ΝΕΑ

Νέα Skoda Fabia: Τι καινούργιο φέρνει; (video)

ΝΕΑ

Το μικρό μοντέλο των Τσέχων πέρασε στη νέα του γενιά και προβάλλει πιο ολοκληρωμένο από ποτέ.

Advertisement
Advertisement

Αφού προλείανε το έδαφος μέσω της τμηματικής δημοσίευσης μιας σειράς ψηφιακών σκίτσων , η Skoda πριν από λίγες εβδομάδες προχώρησε στην πλήρη αποκάλυψη της νέας Fabia, η οποία καταφτάνει πλήρως αναβαθμισμένη.

Η νέα γενιά του supermini βασίζεται στο πλαίσιο MQB-A0 του ομίλου VW, το οποίο επέτρεψε την αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων της. Το μήκος πλέον ανέρχεται στα 4.108 mm (+11 cm), το ύψος 1.459 mm, το πλάτος 1.780 mm, ενώ το μεταξόνιο πλέον φτάνει τα 2.564 mm (+94 mm), απογειώνοντας την ευρυχωρία στην καμπίνα.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, οι επιβάτες έχουν πολύ περισσότερο αέρα για τα πόδια τους και το πάνω μέρος του σώματός τους, ενώ ο χώρος των αποσκευών πλέον αγγίζει τα 380 λίτρα, μια τιμή αξιοζήλευτη για τη συντριπτική πλειονότητα των super mini μοντέλων. Εξαιρετικές είναι οι επιδόσεις και στον τομέα της αεροδυναμικής, με τη Skoda να χαρίζει στη Fabia συντελεστή οπισθέλκουσας 0,28.

Σε επίπεδο της εμφάνισης, η νέα γενιά της Fabia προβάλλει σαφώς πιο μοντέρνα και δυναμική, ενώ δανείζεται πολλά στοιχεία από τα μεγαλύτερα αδερφάκια της, όπως είναι η μπροστινή μάσκα που πλαισιώνεται από LED προβολείς, όπως και τα χαρακτηριστικά πίσω φωτιστικά σώματα τα οποία αντλούν έμπνευση από αυτά του Kodiaq.

Advertisement

Εκσυγχρονισμός και για το εσωτερικό όπου δεσπόζει κεντρική οθόνη αφής με διάμετρο 6,5 έως 9,2 ίντσες, όπως και ο πλήρως παραμετροποιήσιμος ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών.

Advertisement

Όσον αφορά τους κινητήρες, συναντάμε δύο ατμοσφαιρικούς κινητήρες 1.0 lt που παράγουν 65 και 80 PS –  αμφότερα των 93 Nm ροπής- και συνδυάζονται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο. Ίδια χωρητικότητα (1.000 cc) έχουν και δύο από τους τρεις προσφερόμενους τούρμπο.

Ο πρώτος αποδίδει 95 PS και 175 Nm ροπής, πλαισιωμένος αποκλειστικά από 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με τον έτερο 1.000αρη να έχει απόδοση 110 PS/200 Nm ροπής και να συνεργάζεται είτε με 6άρι μηχανικό είτε με 7τάχυτο DSG. Στην κορυφή της γκάμας, τέλος, συναντάμε έναν 4κύλινδρο 1.500αρη TSI των 150 PS/250 Nm ροπής που απλώνει την ισχύ του αποκλειστικά μέσω 7τάχυτου DSG.

Advertisement

Ή εμπορική διάθεση της νέας Skoda Fabia στην Ελλάδα αναμένεται προς τα τέλη του 2021, ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των τιμών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη: Ανανεωμένο Skoda Kodiaq & RS
Skoda Enyaq iV: Διάκριση με βραβείο Red Dot για το design του
Πώς τα πήγε το Skoda Enyaq iV στις δοκιμές πρόσκρουσης; (+video)