Live Κίνηση
Περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο Volvo V40

Ελλάδα 12:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο Volvo V40

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο Volvo V40

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

H νέα γενιά του μικρομεσαίου σουηδικού μοντέλου αλλάζει ριζικά και εναρμονίζεται πλήρως με τις τάσεις της εποχής. To Νewsauto παρουσιάζει σήμερα τις πρώτες ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες του νέου Volvo V40, που θα δούμε στους δρόμους την επόμενη χρονιά.

Advertisement
Advertisement

H πρώτη γενιά του V40 παρουσιάστηκε το 2012 και υπήρξε για τη Volvo ένα από τα πιο καλοπουλημένα της μοντέλα στη μικρομεσαία κατηγορία.

Στη νέα του γενιά όμως, όπως μπορούμε να δούμε από την αποκλειστική ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα που σας παρουσιάζουμε σήμερα, το πολυτελές μοντέλο της Volvo θα “χάσει” την hatchback μορφή του αποκτώντας έναν crossover χαρακτήρα, σε συνδυασμό με κουπέ χαρακτηριστικά στο πίσω τμήμα της οροφής του. Μάλιστα, πήγες από τη σουηδική φίρμα αναφέρουν πως το επερχόμενο V40 θα πλαισιώσει το επίσης μικρομεσαίο XC40, αποτελώντας μια «κουπέ» επιλογή, όπως ακριβώς κάνει η BMW με τις Χ1 & Χ2.

Advertisement
Advertisement

Σε επίπεδο εμφάνισης τώρα, μέσω της φωτογραφίας που παρουσιάζουμε βλέπουμε πολλά κοινά στοιχεία με τα πρωτότυπα 40.1 & 40.2 και φυσικά με το νέο ηλεκτρικό Polestar 2. Κύριο χαρακτηριστικό και εδώ αποτελεί η δυναμική μάσκα, αλλά και τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα σφυριού. Επίσης, το εσωτερικό του αυτοκινήτου θα έχει την τελευταία αισθητική της Volvo που γνωρίσαμε μέσα από τα νέα της μοντέλα.

Στη βάση των μηχανικών συνόλων του μοντέλου θα βρεθεί ο 1,5 τούρμπο βενζινοκινητήρας της Volvo, ο οποίος θα συνδυαστεί με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα. Παράλληλα, στα μεγαλύτερα μοτέρ των 2 λίτρων θα δούμε κατά πάσα πιθανότητα και plug in υβριδικές εκδόσεις με στόχο την περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης και των ρύπων (μέσω της πλατφόρμας CMA που έχει σχεδιαστεί να υποστηρίζει τέτοια συστήματα).

Επίσης, να σημειώσουμε πως ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάποια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, καθώς στις επιδιώξεις της Volvo είναι η στήριξη της Polestar που ασχολείται αποκλειστικά με την εν λόγω κατηγορία οχημάτων. Η αποκάλυψη του νέου Volvo V40 αναμένεται στις αρχές του 2021.

Advertisement



Αποκλειστικό Newsauto: Έτσι θα είναι το νέο Fiat Punto
Αποκλειστικό: 3 νέες Mercedes που έρχονται το 2020
Αποκαλύπτουμε τη νέα γενιά του Nissan Qashqai
Πρώτη γεύση από τη νέα Alfa Romeo GTV;
Έτσι θα είναι το νέο Audi Q5