Live Κίνηση
Περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκαλύπτουμε τη νέα γενιά του Nissan Qashqai

Ελλάδα 12:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκαλύπτουμε τη νέα γενιά του Nissan Qashqai

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκαλύπτουμε τη νέα γενιά του Nissan Qashqai

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Το απόλυτο best-seller SUV της Nissan αναμένεται να περάσει στην τρίτη του γενιά στα τέλη του 2020. Σας παρουσιάζουμε των πρώτη ηλεκτρονικά επεξεργασμένη κατασκοπευτική εικόνα του επόμενου Qashqai και όλες τις νέες πληροφορίες γύρω από αυτό!

Advertisement
Advertisement

Η εμπορική επιτυχία του Qashqai δεν αμφισβητείται από κανέναν, καθώς από το 2006 που λανσαρίστηκε βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων στην ευρωπαϊκή αγορά. Άλλωστε, η αρχική ιδέα της ύπαρξης ενός SUV/Crossover χωρίς τετρακίνηση ήταν μια λύση που υιοθετήθηκε από το σύνολο των κατασκευαστών. Αντίστοιχη είναι και η πορεία του ιαπωνικού SUV και στην Ελλάδα, όπου κανείς ανταγωνιστής δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να πάρει στην πρωτιά την κατηγορία των μικρομεσαίων SUV. Επιστρέφοντας στο σήμερα, η δεύτερη γενιά του μοντέλου (λανσαρίστηκε το 2013 και ανανεώθηκε αισθητικά το 2017) οδεύει προς το τέλος της καριέρας της, με σκοπό να αντικατασταθεί στα τέλη του 2020. Ο στόχος της Nissan είναι να συγκεντρώσει -και πάλι- τη μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις.

Στον αισθητικό τομέα και σύμφωνα με την πρώτη ηλεκτρονικά επεξεργασμένη κατασκοπευτική εικόνα που εξασφαλίσαμε, το νέο Qashqai θα φέρει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία των Ιαπώνων, όπως τη γνωρίσαμε μέσα από το Juke που αποκαλύφθηκε πρόσφατα. Έτσι, αναμένουμε ένα πιο δυναμικό Design με το μεγάλο V της μάσκας να δεσπόζει εμπρός. Παράλληλα, τα φωτιστικά σώματα με τα LED στοιχεία είναι πιο μακρόστενα και «τραβηγμένα» προς το ύψος των φτερών. Αν και η σιλουέτα του αμαξώματος φαίνεται να διατηρεί τα βασικά της χαρακτηριστικά, οι σχεδιαστές της Nissan θα υιοθετήσουν κάποιες πιο έντονες ακμές με στόχο να προσδώσουν περισσότερα δυναμικά στοιχεία.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η 3η γενιά του Qashqai θα χρησιμοποιεί μια νέα πλατφόρμα. Η συγκεκριμένη θα είναι εξέλιξη της υπάρχουσας CMF (Common Module Family) και τα κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι η βελτίωση της ακαμψίας, η μείωση του βάρους και η δυνατότητα τοποθέτησης υβριδικών συστημάτων. Ειδικά για τον τελευταίο τομέα, τα μέχρι τώρα στοιχεία αναφέρουν πως το νέο Qashqai δε θα έχει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, αλλά μόνο plug-in υβριδικές version. Σε αυτή την περίπτωση το υβριδικό σύστημα θα συνδυαστεί με τον νέο 1.300 τούρμπο κινητήρα των Renault-Nissan (με 140 & 163 ίππους) που ήδη βρίσκεται στην γκάμα του μοντέλου. Φυσικά, το επόμενο Qashqai θα προσφέρεται σε 2κίνητες και 4κίνητες εκδόσεις.

Τέλος, ως προς την αρχιτεκτονική του εσωτερικού, η συνολική εικόνα θα έχει πολλές ομοιότητες με την καμπίνα του νέου Juke που βλέπουμε παρακάτω, με τη Nissan να εμπλουτίζει τον εξοπλισμό του νέου Qashqai με πολλές τεχνολογίας άνεσης και ασφάλειας (μεταξύ αυτών θα δούμε μια εξελιγμένη μορφή της υπάρχουσας εφαρμογής ημι-αυτόνομης οδήγησης).

Διαβάστε επίσης:
Πρώτη γεύση από τη νέα Alfa Romeo GTV;
Έτσι θα είναι το νέο Audi Q5
Αποκάλυψη: Έτσι θα είναι το νέο Audi A3
Αποκλειστικό Newsauto: Το νέο VW Golf GTI θα είναι πιο ισχυρό από ποτέ

Advertisement

 

Advertisement