Live Κίνηση
Περισσότερα
JEEP 2022

Jeep Compass: Το όνομα μετράει

Ελλάδα 1:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jeep Compass: Το όνομα μετράει

JEEP 2022

Jeep Compass: Το όνομα μετράει

JEEP 2022

Είναι Jeep και οφείλει να είναι κάτι ξεχωριστό. Και το νέο Compass αποδεικνύει ότι η δύναμη της μάρκας παραμένει αναλλοίωτη, εμπλουτισμένη πλέον με καινοτόμες τεχνολογίες και plug-in υβριδικές διατάξεις.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας πίσω της πάνω από 8 δεκαετίες μοναδικής παρουσίας στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και με βαρύνουσα σημασία στα off road τετρακίνητα σε όλο τον πλανήτη, η Jeep παρουσιάζει μία νέα σελίδα στην ιστορία της.

Το νέο Compass, με την καινούργια σχεδίαση, το πιο πολυτελές σαλόνι και το μεγάλο update σε τεχνολογίες αιχμής, είναι το αυτοκίνητο που καλείται να αντιπροσωπεύσει την ιστορική μάρκα στα νέα δεδομένα που θέτουν τα σύγχρονα καταναλωτικά ήθη των SUV

Η πληθώρα κινητήρων και εκδόσεων εξοπλισμού καθώς και το πλούσιο τεχνολογικό του υπόβαθρο ψηφιακής διασύνδεσης σε συνδυασμό με την ύπαρξη και εξελιγμένων plug-in υβριδικών συστημάτων, καθιστούν το νέο Compass το πιο προηγμένο μοντέλο που έχει παρουσιάσει η Jeep στην Ευρώπη, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα υψηλά στάνταρ των ευρωπαίων καταναλωτών.

Advertisement
Advertisement

Και όλα αυτά διατηρώντας ως κόρη οφθαλμού την μεγάλη παράδοσή της και την ξεχωριστή θέση που έχει κατακτήσει στην ιστορία της αυτοκίνησης. Κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό από την σχεδίαση του αμαξώματος, το οποίο διατηρεί το χαρακτηριστικό γνώρισμα της εταιρίας, την μάσκα με τις επτά γρίλιες.

Οι σχεδιαστές της εταιρίας κατάφεραν με το Compass να κάνουν άμεσα αναγνωρίσιμο το αυτοκίνητο ως μοντέλο της θρυλικής πορείας της Jeep και την ίδια στιγμή να το εκσυγχρονίσουν και να του προσδώσουν έναν πιο δυναμικό όσο και πιο μοντέρνο χαρακτήρα.

Advertisement

Η ίδια στρατηγική ακολουθείται και στο σαλόνι, όπου η Jeep έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στην premium εικόνα και στην εξασφάλιση μιας αίσθησης πολυτέλειας που δύσκολα συναντά κάποιος σε μοντέλο αυτής της κατηγορίας.

Παράλληλα υπάρχει ένα πλήρως ψηφιακό περιβάλλον για τον οδηγό, με οθόνη 10,25 ιντσών για τον πίνακα οργάνων ο οποίος διαθέτει πολλές δυνατότητες εναλλακτικής διαμόρφωσης. Ο πίνακας αυτός συνοδεύεται από ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων UConnect5 με οθόνη 10,1 ιντσών, το οποίο προσφέρει όλες τις σύγχρονες ψηφιακές δυνατότητες διασύνδεσης μαζί με φωνητικές εντολές και συμβατότητα με δίκτυα 5G.

Advertisement

Eκτός από τις τεχνολογίες διασύνδεσης, το νέο Compass προσφέρει στον σύγχρονο καταναλωτή όλα όσα χρειάζεται για να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος σε σχέση με τα συστήματα υποβοήθησης. Το μοντέρνο SUV της εταιρίας διαθέτει ήδη από τον βασικό εξοπλισμό του όλες τις απαραίτητες λειτουργίες, υπό την ομπρέλα του συστήματος ADAS, το οποίο συνδυάζει αρκετές από αυτές έτσι ώστε να παρέχεται η δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες η εταιρία προσφέρει στην ελληνική αγορά μία πληθώρα επιλογών για κάθε ανάγκη. Η γκάμα ξεκινά από το νέο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 GSE με ισχύ 130 ίππους και μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ή απόδοση 150 ίππων και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων.

Advertisement

Η εταιρία επιμένει στην ύπαρξη μιας επιλογής diesel στην γκάμα της με τον εξαιρετικό 1.6 Multijet των 130 ίππων, ο οποίος έχει σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση και εκπομπές CO2. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το οικολογικό προφίλ όλων των κινητήρων του Compass αντανακλάται στα ιδιαίτερα χαμηλά τέλη κυκλοφορίας αλλά και την ελεύθερη κίνησή τους στον Δακτύλιο της Αθήνας.

To Compass είναι διαθέσιμο και με μια ιδιαίτερα σύγχρονη υβριδικλη εκδόση. Εδώτο σύστημα πρόωσης αποτελείται από έναν εξελιγμένο τετρακύλινδρο turbo βενζίνης 1.500 κυβικών που αποδίδει 130 ίππους και 240 Nm ροπής και έναν ηλεκτροκινητήρα που είναι ενσωματωμένος στο κιβώτιο DCT. Ο ηλεκτροκινητήρας με τη λειτουργία e-Boost μπορεί να αποδώσει επιπλέον έως και 15 kW (20 ίππους) και υποβοηθά την λειτουργία του τετρακύλινδρου, όποτε χρειάζεται μειώνοντας αισθητά τόσο την  κατανάλωση καυσίμου όσο και τις εκπομπές ρύπων. Ταυτόχρονα άξιες λόγου και αναφοράς είναι και οι επιδόσεις του Compass 1.5 e-Hybrid καθώς για το 0-100 χλμ./ ώρα χρειάζονται μόλις 9,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 191 χλμ./ώρα.

Στην κορυφή της νέας γενιάς του Compass υπάρχουν οι δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις του, οι 4xe των 190 και 240 ίππων και δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης για έως και 50 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έγινε barcode η… μάσκα κάθε Jeep;
Jeep e-Hybrid: Μια νέα εμπειρία οδήγησης (video+τιμές)
Δοκιμή: Jeep Compass 1.6 MultiJet 130 PS