Live Κίνηση
Περισσότερα
HYUNDAI 2022

Ηyundai Ioniq 5: Βραβεία και διακρίσεις για το κορυφαίο ηλεκτροκίνητο

Ελλάδα 9:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηyundai Ioniq 5: Βραβεία και διακρίσεις για το κορυφαίο ηλεκτροκίνητο

HYUNDAI 2022

Ηyundai Ioniq 5: Βραβεία και διακρίσεις για το κορυφαίο ηλεκτροκίνητο

HYUNDAI 2022

To νέο Ioniq 5 γίνεται δεκτό με κολακευτικά σχόλια και πολλά βραβεία, αποδεικνύοντας την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει στην Hyundai και την δέσμευσή της να αποτελέσει κυρίαρχη δύναμη στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Κάτι μεγάλο και σημαντικό γίνεται αυτή την στιγμή στο γκρουπ Hyundai, με την ηλεκτροκίνηση να αποτελεί την αφετηρία και το όχημα για τον μετασχηματισμό της εταιρίας σε μία παγκόσμια δύναμη και κυρίαρχο των εξελίξεων της παγκόσμιας αυτοκίνησης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νέο Ιoniq 5, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρίας που σχεδιάστηκε εξ αρχής έχοντας ως βάση τα νέα δεδομένα που θέτει η ηλεκτροκίνηση.

Με πλαίσιο αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με σχεδίαση φουτουριστική όσο και πρακτική στην καθημερινή χρήση, με ένα σαλόνι που διακρίνεται για την ποιότητα και την ευρυχωρία του και ένα ηλεκτρικό σύστημα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, είναι φυσικό το Ioniq 5 να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και των ειδικών σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Οι τελευταίοι έχουν ήδη αρχίσει να το επιβραβεύουν με μία σειρά διακρίσεων οι οποίες μέσα στους πρώτους μήνες του χρόνου θα γίνουν σίγουρα πολύ περισσότερες. Ήδη το Ιoniq 5 βρίσκεται στην τελική λίστα για τον διακεκριμένο τίτλο του “Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2022”, με σοβαρές πιθανότητες να είναι αυτό που θα κερδίσει τον επίζηλο τίτλο.

Μόλις λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του στην γερμανική αγορά, το Ioniq 5 αναδείχθηκε ως το “Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς” για το 2022 έχοντας απέναντί του καταξιωμένους αντιπάλους. Μαζί με τον τίτλο “New Energy” το Ioniq 5 επικράτησε και στην τελική βαθμολογία, δείχνοντας την συνολική ποιότητα που το χαρακτηρίζει σε μία αγορά ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική όπως είναι η γερμανική.

Advertisement

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής, το Ioniq 5 είναι ένας μοναδικός συνδυασμός σχεδίασης, απόδοσης και οδηγικής απόλαυσης, στοιχεία που του έδωσαν βαθμολογίες άνω του μέσου όρου σε όλες τις κατηγορίες. Αυτό σε συνδυασμό με την κορυφαία τεχνολογία μπαταριών και το πρωτοποριακό ηλεκτρικό του σύστημα, το έφεραν στην κορυφή της λίστας ως το καλύτερο αυτοκίνητο για την γερμανική αγορά για το 2022.

Advertisement

Μία ακόμα σημαντική στιγμή ήρθε στα 2021 News UK Motor Awards, όπου το Ioniq 5 κέρδισε τους τίτλους του «Best Designed Car of the Year» – ξεπερνώντας οχήματα όπως η Aston Martin V12 Speedster και η Maserati MC20- και το «Motoring Innovation of the Year» – χάρη στα άνετα καθίσματά του και την τεχνολογία Vehicle-to-Load (V2L).

Με τα βραβεία Carbuyer Best Car 2022 τιμήθηκε το Ιoniq 5 ως το «Καλύτερο εταιρικό αυτοκίνητο» και το «Καλύτερο οικογενειακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο». H ομάδα του Carbuyer εκτίμησε την φουτουριστική του εμφάνιση, την τεράστια αυτονομία αλλά και την γρήγορη φόρτιση που το φέρνει στην αιχμή της τεχνολογίας, την ίδια στιγμή που η ευρύχωρη καμπίνα και οι πολλές δυνατότητες ψηφιακής διασύνδεσης το καθιστούν ένα ιδιαίτερα ευχάριστο αυτοκίνητο για να ζεις μαζί του.

Advertisement

Το νέο Ιoniq 5 είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρίας που βασίζεται στη νέα “ηλεκτρική” πλατφόρμα Ε-GMP. Διαθέτει πολλές εκδόσεις, δύο διαφορετικές μπαταρίες -58 kWh και 77,4 kWh-, μετάδοση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς και αυτονομία που μπορεί να φθάσει έως και τα 491 χιλιόμετρα με βάση το πρότυπο WLTP.

Διαθέτει ηλεκτρικό κύκλωμα στα 800V ή 400V κάτι που του επιτρέπει να φορτίζει απίστευτα γρήγορα. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάζεται μόλις 18 λεπτά για φόρτιση από το 10% έως το 80% της μπαταρίας σε φορτιστή των 350 kW. Παρέχει επίσης την τεχνολογία Vehicle to Load (V2L) έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να φορτίσουν οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή ενώ οδηγούν ή είναι σταθμευμένοι, όπως φορητούς υπολογιστές ή ηλεκτρονικά σκούτερ.

Το εσωτερικό είναι εξίσου μοντέρνο και ποιοτικό, δημιουργώντας μία premium αίσθηση άνεσης και ευρυχωρίας, χάρη και στο μεγάλο μεταξόνιο των 3.000 χιλιοστών αλλά και το επίπεδο δάπεδο.

Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας βρίσκεται σε κορυφαία επίπεδα, διαθέτοντας ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα στις τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού και ψηφιακής διασύνδεσης.

Τέλος, όπως σε κάθε μοντέλο της Ηyundai, το Ioniq 5 διατίθεται με την κορυφαία εγγύηση πέντε ετών απεριόριστων χιλιομέτρων. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η κάλυψη της μπαταρίας υψηλής τάσης η οποία καλύπτεται από εγγύηση οκτώ ετών ή 160.000 χιλιομέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο άνετα είναι τα καθίσματα του νέου Hyundai Ioniq 5; (video)
Διάκριση στη Γερμανία για το Hyundai Ioniq 5
Το Hyundai Ioniq 5 με μεγαλύτερη μπαταρία