Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA 2021-1

Honda CR-V e:HEV: Η απόλυτη επιλογή για ευρυχωρία και premium άνεση

Ελλάδα 15:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda CR-V e:HEV: Η απόλυτη επιλογή για ευρυχωρία και premium άνεση

HONDA 2021-1

Honda CR-V e:HEV: Η απόλυτη επιλογή για ευρυχωρία και premium άνεση

HONDA 2021-1

Το νέο CR-V συνεχίζει την μεγάλη παράδοση της Honda στην δημιουργία πρακτικών και ευρύχωρων SUV, συνδυάζοντας παράλληλα ένα μοναδικό επίπεδο τεχνολογίας μαζί με premium ποιοτικά χαρακτηριστικά και πολυτελή οδηγικό χαρακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Στην μακρά και επιτυχημένη πορεία του CR-V μέσα στις τελευταίες δύο και πλέον δεκαετίες που βρίσκεται στην αγορά, δυο πράγματα έμειναν σταθερά. Η επιμονή της Honda να παρουσιάζει ότι πιο εξελιγμένο και ποιοτικό είχε να επιδείξει η τεχνολογία της κάθε εποχής. Και η σταθερή της φιλοσοφία για αυτή την κατηγορία να προσφέρει ένα αυτοκίνητο που ξεχώριζε από όλο τον ανταγωνισμό για τους χώρους και την πρακτικότητά του.

Η συνταγή έχει αποδειχθεί άκρως επιτυχημένη, καθώς το CR-V ήταν και παραμένει ένα από τα δυο-τρία πιο δημοφιλή SUV σε όλο τον κόσμο. Και η Honda συνεχίζει να μην αλλάζει την προσέγγισή της ούτε στο νέο μοντέλο, το οποίο πέρα από την επιβλητική και πληθωρική του εμφάνιση και το εξελιγμένο υβριδικό σύστημα με τα μοναδικά χαρακτηριστικά απόδοσης, έχει και πάλι τα πρωτεία σε ότι αφορά την ευρυχωρία αλλά και την πρακτικότητα ανάμεσα στα μοντέλα της κατηγορίας του.

Advertisement
Advertisement

Το ανανεωμένο μοντέλο διατηρεί τα σκήπτρα στα μεσαία SUV στην αξιοποίηση εσωτερικού χώρου, προσφέροντας ευρυχωρία σε όλους τους επιβάτες και ένα φαρδύ, βαθύ χώρο αποσκευών με μεγάλη επιφάνεια φόρτωσης. Μία hands-free ηλεκτρική πίσω πόρτα διευκολύνει την πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης σε ορισμένες εκδόσεις.

Το νέο CR-V υιοθετεί πολλά έξυπνα χαρακτηριστικά που το καθιστούν πιο πρακτικό για καθημερινή χρήση. Για παράδειγμα, το ύψος της πίσω πόρτας όταν ανοίγει, μπορεί να ρυθμίζεται για αποφυγή επαφής με χαμηλά ταβάνια, ενώ η ευελιξία της καμπίνας αυξάνεται με έναν αποθηκευτικό χώρο στην κεντρική κονσόλα τριών διατάξεων, και βύθιση – ‘με μία κίνηση’ – των διαιρούμενων 60:40 / αναδιπλούμενων πλατών των καθισμάτων της δεύτερης σειράς, για ταχύτερη και ευκολότερη φόρτωση.

Advertisement

Η οριζόντια διάταξη του πίνακα οργάνων και του ταμπλό επιτείνει την αίσθηση ευρυχωρίας, με την καμπίνα να αποπνέει μία αίσθηση δύναμης και αντοχής. Η επένδυση εσωτερικού του τελευταίου CR-V έχει αναβαθμιστεί με γνώμονα την πολυτέλεια. Ο ξύλινος διάκοσμος του προηγούμενου μοντέλου έχει αντικατασταθεί από ένα στιλπνό, ασημί φινίρισμα που χρησιμοποιείται στην κονσόλα, τα πάνελ των θυρών και το ταμπλό.

Μεταλλικά στοιχεία κοσμούν επίσης τα πλαίσια του συστήματος infotainment και των αεραγωγών, τη στεφάνη του τιμονιού και στις χειρολαβές θυρών, προσθέτοντας μία σύγχρονη νότα. Επένδυση καθισμάτων από πολυτελές ύφασμα plush black προσφέρεται στάνταρ, ενώ υψηλής ποιότητας δερμάτινη επένδυση διατίθεται για τις ανώτερες εκδόσεις (SR και EX OR Lifestyle και Executive).

Advertisement

Τα μοντέλα Sport Line επωφελούνται από μία σειρά μέτρων αισθητικής αναβάθμισης. Σκούρο ξύλο αντικαθιστά την ασημί επένδυση στην κονσόλα, το ταμπλό και τα πάνελ των θυρών, ενώ ένα σοφιστικέ piano black φινίρισμα χρησιμοποιείται γύρω από το σύστημα infotainment και τους αεραγωγούς. Το τιμόνι, ο επιλογέας σχέσεων και οι χειρολαβές θυρών υιοθετούν piano black φινίρισμα, ενώ η μαύρη επένδυση οροφής, η επένδυση στις κολόνες και τα δερμάτινα καθίσματα ολοκληρώνουν την εικόνα του Sport Line.

Το CR-V e:HEV διαθέτει κεντρική οθόνη αφής πέραν της διεπαφής Driver Information Interface (DII) 7 ιντσών. Η διάταξη των χειριστηρίων, με μία σειρά φυσικών μπουτόν και οργάνων κάτω από την οθόνη, επιτρέπει την εύκολη ρύθμιση των συστημάτων θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (AC).

Advertisement

Το λογισμικό δεύτερης γενιάς του Honda Connect στο CR-V e:HEV προσφέρει αναβαθμισμένη, διαισθητική λειτουργία και πλήρη ενσωμάτωση smartphone μέσω Apple CarPlay και Android Auto. Ενσωμάτωση με Apple CarPlay σημαίνει ότι το Honda Connect φέρνει τώρα τις λειτουργίες ενός iPhone στην οδηγική εμπειρία, με διεπαφή την ενσωματωμένη οθόνη. Οι οδηγοί μπορούν να λαμβάνουν οδηγίες, να τηλεφωνούν, να στέλνουν και να λαμβάνουν μηνύματα και να ακούνε μουσική από την οθόνη αφής ή μέσω φωνητικού ελέγχου χρησιμοποιώντας εντολές Siri της Apple.

Το Android Auto έχει σχεδιαστεί σαν ένας απλός και διαισθητικός τρόπος χρήσης των Android smartphones μέσω αφής και φωνής, ελαχιστοποιώντας το ενδεχόμενο διάσπασης της προσοχής του οδηγού. Υποστηρίζει λειτουργίες όπως Google Maps, Google Now, μηνύματα, μουσική και πολυάριθμα ακόμα apps, ανάλογα με την αγορά.

Μπροστά από τον οδηγό δεσπόζει μία μεγάλη, έγχρωμη κεντρική οθόνη 7-ιντσών TFT-LCD Driver Information Interface (DII), με πρόσθετες ενδείξεις για την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και τη στάθμη καυσίμου στα μοντέλα e:HEV. Η DII περιλαμβάνει ένα μεγάλο ψηφιακό ταχύμετρο και γραμμική ένδειξη ισχύος με δείκτη κατάστασης φόρτισης. Ενσωματωμένη στο κάτω τμήμα της DII είναι μία ‘ζώνη περιεχομένου’ όπως ο οδηγός μπορεί να σκρολάρει και να επιλέγει ποικίλες πληροφορίες, όπως οδηγίες πλοήγησης, πληροφορίες μουσικών κομματιών, επαφές smartphone, κατάσταση συστήματος AWD, και έξυπνες πληροφορίες σέρβις.

Επίσης, περιλαμβάνει ένα γραφικό με την τρέχουσα ενεργειακή ροή, που δείχνει την πηγή ισχύος του οχήματος και εάν φορτίζεται η μπαταρία. Ένα ‘ECO Guide’ προτείνει πιο οικονομικές τεχνικές οδήγησης και οι οδηγοί μπορούν να παρακολουθούν την απόδοσή τους σε βάθος χρόνου με ένα σκορ κύκλου οδήγησης. Οδηγώντας οικονομικά, κερδίζουν πόντους, ενώ η μεγαλύτερη απόδοση επιβραβεύεται με τη μορφή εικονιδίων φύλλων που εμφανίζονται στην οθόνη.

Το σκρολάρισμα και η επιλογή των πληροφοριών που προβάλλονται στην DII γίνεται μέσω χειριστηρίων αφής αντίχειρα στο τιμόνι. Αυτό επιτρέπει στον οδηγό να σκρολάρει ανάμεσα στα προγράμματα DII και να κάνει ρυθμίσεις, να εκτελεί αλφαβητικές αναζητήσεις – επαφών ή μουσικών κομματιών για παράδειγμα – και να επιλέγει τις επιθυμητές πληροφορίες που θα προβάλλονται στην DII.

Το τιμόνι περιλαμβάνει επίσης ενσωματωμένα χειριστήρια τηλεφώνου Bluetooth 3 HandsFreeLink, καθώς και χειριστήρια για τις ρυθμίσεις του adaptive cruise control και του συστήματος lane keeping assist. Ο συνδυασμός χειριστηρίων αφής αντίχειρα και οθόνης DII στο πεδίο ορατότητας του οδηγού ελαχιστοποιεί τη διάσπαση της προσοχής κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Το CR-V διαθέτει επίπεδο πάτωμα φόρτωσης και διαιρούμενες (60:40) – αναδιπλούμενες πλάτες καθισμάτων για ταχύτερη, ευκολότερη φόρτωση και δυνατότητα μεταφοράς μεγαλύτερων αντικειμένων. Η αναδίπλωση οποιουδήποτε τμήματος του πάγκου καθισμάτων της δεύτερη σειράς μπορεί να γίνει με το ένα χέρι. Η βάση του καθίσματος χαμηλώνει προς το πάτωμα επιτρέποντας στις πλάτες των πίσω καθισμάτων να αναδιπλωθούν στο ίδιο επίπεδο και παράλληλα. Οι πλάτες επανέρχονται στη θέση τους επίσης με το ένα χέρι.

Στις ανώτερες εκδόσεις, διατίθεται μία hands-free ηλεκτρική πίσω πόρτα, που περιλαμβάνει λειτουργία ρύθμισης ύψους. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να ρυθμίσουν το ύψος ανοίγματος στο επιθυμητό όριο ανάλογα με το διαθέσιμο χώρο γύρω από το αυτοκίνητο. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε στενούς χαμηλοτάβανους χώρους, όπως ένα γκαράζ, ή όταν το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου βρίσκεται κοντά σε τοίχο. Μία on-demand λειτουργία ‘Stop-and-hold’ επιτρέπει το σταμάτημα της πίσω πόρτας σε οποιαδήποτε επιθυμητή θέση, για δυνατότητα προσωρινού ελέγχου του ύψους (όταν ανοίγει πέρα από τα 1.185mm) χωρίς να απαιτείται προγραμματισμός της ρύθμισης.

Μία κεντρική κονσόλα τριών διατάξεων προσαρμόζεται σε ποικίλες απαιτήσεις αποθήκευσης και μπορεί να φιλοξενήσει ένα smartphone 5,5 ιντσών. Το ράφι μπορεί να τοποθετείται σε εμπρός ή πίσω θέσεις, ή να αφαιρείται και να αποθηκεύεται, επιτρέποντας τρεις διατάξεις αποθηκευτικού χώρου.

Στην εμπρόσθια θέση, το ράφι του κινητού τηλεφώνου καλύπτει τον κύριο αποθηκευτικό χώρο για πρόσθετη ασφάλεια και προστασία από τα αδιάκριτα βλέμματα. Όταν τοποθετείται πίσω, το ράφι κρατά ξεχωριστά τα μικρότερα αντικείμενα, επιτρέποντας πρόσβαση στον κάτω θάλαμο. Εάν το ράφι αφαιρεθεί τελείως, ο θάλαμος είναι αρκετά μεγάλος για μία τσάντα ή ένα laptop.

Τέσσερα σημεία φόρτισης USB στην καμπίνα επιτρέπουν τη σύνδεση τηλεφώνων, tablets και λοιπών, προσωπικών συσκευών. Υπάρχουν θύρες φόρτισης USB 1.5-amp και 1.0-amp για τους εμπρός επιβάτες, και δύο υψηλής ισχύος θύρες φόρτισης USB 2.5-amp στο πίσω τμήμα της κεντρικής κονσόλας για να μπορούν οι επιβάτες της δεύτερης σειράς να φορτίζουν τα κινητά, τα tablets ή τις φορητές παιχνιδομηχανές τους. Τα κορυφαία μοντέλα προσφέρουν επίσης δυνατότητα ασύρματης φόρτισης κινητού για συμβατές συσκευές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα το νέο Honda CR-V e:HEV (+τιμές)
Video: Το Honda CR-V Hybrid κυκλοφορεί και αμιγώς… ηλεκτρικά
Δοκιμή: Honda CR-V e:HEV AWD