Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το νέο Honda CR-V e:HEV (+τιμές)

Ελλάδα 11:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα το νέο Honda CR-V e:HEV (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το νέο Honda CR-V e:HEV (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Η ανανεωμένη έκδοση του μεσαίου SUV της Honda βρίσκεται στη χώρα μας, διατιθέμενη αποκλειστικά με υβριδική τεχνολογία, ενώ προσφέρεται και η νέα έκδοση εξοπλισμού “Sport Line”.

Advertisement
Advertisement

Διαθέσιμο στην Ελλάδα είναι το ανανεωμένο, 5ης γενιάς Honda CR-V, το οποίο ενσωματώνει αποκλειστικά το υβριδικό κινητήριο της εταιρείας e:HEV το οποίο συναντάμε στο Jazz, αλλά και το νέο HR-V.

Ειδικότερα, ενσωματώνει την υβριδική τεχνολογία Intelligent Multi-Mode Drive (i-MMD), με την οποία γνωριστήκαμε το 2019 και απαρτίζεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, έναν κινητήρα βενζίνης, μια μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα σύγχρονο κιβώτιο μίας σχέσης.

Το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 184 ps στις και 315 Nm ροπής, ενώ ο βενζινοκινητήρας i-VTEC (145 ps) χρησιμοποιείται για τη φόρτιση της μπαταρίας. Το 0-100 χλμ./ώρα «έρχεται» σε 8,6 sec στην πισωκίνητη εκδοχή και σε 8,9 sec στην τετρακίνητη, με την τελική να αποτυπώνεται σε 180 χλμ./ώρα. Όσον αφορά την κατανάλωση, αυτή αντιστοιχεί σε 6,6 λτ./100 χλμ. (2WD) και 7,1 λτ./100 χλμ. (ΑWD).

Advertisement
Advertisement

Επιπροσθέτως, όπως είδαμε και στο Jazz, υπάρχουν 3 έξυπνα προγράμματα οδήγησης, τα οποία εναλλάσσονται αυτόματα, με στόχο τη βέλτιστη δυνατή απόδοση.

EV Drive: Η μπαταρία παρέχει ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα.

Advertisement

Hybrid Drive: Ο βενζινοκινητήρας παρέχει ισχύ σε ένα μοτέρ/γεννήτρια που με τη σειρά του τροφοδοτεί το κύριο ηλεκτρικό μοτέρ.

Engine Drive: Ο βενζινοκινητήρας τροφοδοτεί άμεσα τους τροχούς.

Advertisement

Για τη σχεδίαση του μοντέλου έχουν ενσωματωθεί νέα υλικά, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί νέες διαδικασίες κατασκευής, καθιστώντας το πλαίσιο πιο άκαμπτο, γεγονός που μειώνει τον παραγόμενο θόρυβο, τους κραδασμούς και τους τριγμούς.

Παράλληλα, το κέντρο βάρους είναι χαμηλό, συναντώνται νέα συστήματα εμπρός και πίσω ανάρτησης, ενώ η τεχνολογία τετρακίνησης Real Time AWD με Intelligent Control System ενισχύει τον off-road χαρακτήρα του. Η πίσω ανάρτηση αποτελείται από πολλαπλούς συνδέσμους, παρέχοντας ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες, ενώ μια αντιστρεπτική ράβδος μειώνει τις κλίσεις του αμαξώματος.

Advertisement

Στο εσωτερικό μπροστά από τον οδηγό δεσπόζει μια έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών, ενώ στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται μια προηγμένη οθόνη για το infotainment, με μια σειρά φυσικών μπουτόν στη βάση της (π.χ για τον κλιματισμό).

Επιπροσθέτως, η Honda διευρύνει την γκάμα των εξοπλιστικών εκδόσεων μέσω της “Sport Line”, η οποία περιλαμβάνει σκούρο χρωμιωμένο φινίρισμα γύρω από τα φώτα ομίχλης και τη μάσκα, φυμέ κρύσταλλα, μαύρο φινίρισμα στις ζάντες καθώς και τα χρώματα αμαξώματος Crystal Black & Platinum White.

Στο εσωτερικό των μοντέλων “Sport Line”, η ασημί επένδυση στην κονσόλα, το ταμπλό και τα πάνελ των θυρών αντικαθίσταται από σκούρο ξύλο, ενώ ένα σοφιστικέ piano black φινίρισμα χρησιμοποιείται γύρω από το σύστημα infotainment και τους αεραγωγούς.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες εξοπλιστικές εκδόσεις, αυτές είναι οι Comfort, Elegance, Sport Line, Lifestyle και Executive. Η τιμή εκκίνησης αποτυπώνεται στα 37.000 ευρώ και αφορά την έκδοση Comfort.

Αναλυτικά οι τιμές:

Comfort 2WD με 37.700€

Elegance 2WD/4WD από: 41.700€

Sport Line 2WD/4WD από: 43.700€

Lifestyle 4WD με 48.500€

Executive 4WD με 51.500€

Σημειώνεται πως το ανανεωμένο Honda CR-V προσφέρεται αποκλειστικά με την υβριδική τεχνολογία Intelligent Multi-Mode Drive (i-MMD).

Διαβάστε επίσης:
Νέο Honda HR-V: Με μοντέρνα εμφάνιση και αποδοτικό κινητήρα (video)
Honda SH Mode 125: Σημαντική η ανανέωση για το 2021
Δοκιμή: Νέο Honda Jazz e:HEV