Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ξέφυγε ο Verstappen, πλησίασε η Red Bull Racing

Ελλάδα 12:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξέφυγε ο Verstappen, πλησίασε η Red Bull Racing

FORMULA 1

Ξέφυγε ο Verstappen, πλησίασε η Red Bull Racing

FORMULA 1

Μπορεί το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής να μην άλλαξε τα δεδομένα σε ότι αφορά στα παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών, ωστόσο επιβεβαίωσε πως η μάχη συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.

Advertisement
Advertisement

Απομένουν πέντε στροφές για την ολοκλήρωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2021 και παρότι θα ήταν λάθος να μιλήσουμε για φαβορί με τις διαφορές εκεί που είναι, σε ατομικό επίπεδο το πάνω χέρι το έχει ο Max Verstappen και σε ομαδικό η Mercedes-AMG Petronas. Πάμε όμως να δούμε πως διαμορφώνεται η κατάσταση μετά τον αγώνα στο Circuit of the Americas.

Με την όγδοη φετινή νίκη του σε δεκαεπτά αγώνες, ο Ολλανδός ανέβηκε στους 287. 5 βαθμούς και είναι πλέον δώδεκα μπροστά από τον Βρετανό αντίπαλό του, Lewis Hamilton. Διπλασίασε δηλαδή το προβάδισμά του, πράγμα που σίγουρα έχει ανεβάσει και την ψυχολογία του.

Τρίτος παραμένει ο Valtteri Bottas της Mercedes ενώ πιο πίσω έχουμε ανακατατάξεις. Η τρίτη θέση στο Austin έφερε τον Sergio Perez της Red Bull Racing μπροστά από τον Lando Norris της McLaren ενώ στην εσωτερική μονομαχία της Ferrari, o Charles Leclerc είναι πλέον μπροστά από τον Carlos Sainz.

Advertisement
Advertisement

Αναλυτικά η βαθμολογία οδηγών:

Σε ομαδικό επίπεδο, το 2-6 κράτησε τη Mercedes στην κορυφή, είναι όμως πλέον μόλις 23 βαθμούς μπροστά από τους «ταύρους» που χάρη στο 1-3 στις ΗΠΑ, κέρδισαν έδαφος.

Advertisement

Πολύ μεγάλη είναι η μάχη για την τρίτη θέση, με δύο παραδοσιακές δυνάμεις να ερίζουν για αυτή. Με τους οδηγούς της στις θέσεις 4 και 7, η Scuderia Ferrari μείωσε στους 3μιση τους βαθμούς που τη χωρίζουν από τη McLaren.

Στο κυνήγι της πέμπτης θέσης, οι βαθμοί του Yuki Tsunoda έφεραν στη Scuderia AlphaTauri σε απόσταση 10 πόντων από την Alpine, που είδε και τους δύο οδηγούς της να εγκαταλείπουν.

Advertisement

Αναλυτικά η βαθμολογία κατασκευαστών:

Διαβάστε επίσης:
GP ΗΠΑ: Cowboy Max!

Advertisement

Το NBA «πατάει γκάζι» με τη Formula 1

H Red Bull Racing μετέτρεψε σε πίστα το κέντρο του Dallas (video)