Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το NBA «πατάει γκάζι» με τη Formula 1

Ελλάδα 11:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το NBA «πατάει γκάζι» με τη Formula 1

FORMULA 1

Το NBA «πατάει γκάζι» με τη Formula 1

FORMULA 1

Μία νέα, ενδιαφέρουσα συνεργασία προέκυψε στο πλαίσιο της πλούσιας αθλητικής δράσης αυτής της εβδομάδας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού.

Advertisement
Advertisement

Το NBA ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τη Formula 1, γιορτάζοντας έτσι παράλληλα την έναρξης της επετειακής, 75ης σεζόν του κορυφαίου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης στον κόσμο με την επιστροφή της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μετά το διάλειμμα του 2020 ελέω Covid-19.

Τι θα δούμε λοιπόν αυτές τις ημέρες; Απόψε το ESPN θα παρουσιάσει ένα πολύ ενδιαφέρον challenge ελεύθερων βολών, στο οποίο δεν θα διαγωνιστούν καλαθοσφαιριστές αλλά… οδηγοί!

Συγκεκριμένα, στο γήπεδο μπάσκετ που έχει στηθεί εντός του εντυπωσιακού Circuit of the Americas, θα δούμε οδηγούς να επιδεικνύουν τις ικανότητές τους στην πορτοκαλί Θεά. Όμως δεν χρειάζεται να έχουν εξαιρετικές ικανότητες στη… «σπυριάρα», απλά να είναι εύστοχοι σε ελεύθερες βολές!

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, κάθε ένας θα έχει δέκα προσπάθειες στη διάθεσή του! Ο νικητής δεν θα βρεθεί στα draft της επόμενης σεζόν, θα έχει όμως τη δυνατότητα να επιλέξει το φιλανθρωπικό ίδρυμα στο οποίο θα δοθεί δωρεά της τάξης των 20 χιλιάδων δολαρίων.

Το καλό για το κοινό αλλά και τους οδηγούς, είναι πως θα έχουν και… φημισμένους προπονητές, αφού θα δούμε διάφορους NBAers σε ρόλο καθοδηγητών.

Advertisement

Μία επιπλέον διάσταση της συνεργασίας, αφορά στο «ντύσιμο» μονοθεσίων της F1 στα χρώματα των 30 ομάδων που συμμετέχουν στο NBA! Τα πρώτα 10, αποκαλύφθηκαν διαδικτυακά λίγο πριν την αγωνιστική πρεμιέρα που αφορούσε την αναμέτρηση των πρωταθλητών Milwaukee Bucks του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους Brooklyn Nets. Ένα ματς στο οποίο η ομάδα του Έλληνα αθλητή επικράτησε άνετα.

Advertisement

Δείτε παρακάτω το μονοθέσιο που φυσικά είναι βασισμένο στις προδιαγραφές που θα έχουν θα έχουν τα μονοθέσια την επόμενη σεζόν, όταν και έρχονται οι μεγάλες αλλαγές των κανονισμών.

Όσο για το Grand Prix της Κυριακής στο Circuit of the Americas, αποτελεί τη στάση #17 στον μαραθώνιο της αγωνιστικής σεζόν του 2021. Μία συναρπαστική όπως αναμένεται κόντρα, με τον Max Verstappen να είναι 6 πόντους μπροστά από τον έτερο διεκδικητή του τίτλου, Lewis Hamilton.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο F1 Vlog για το… κανταΐφ Grand Prix Τουρκίας (video)
Επίσημο: Αυτό είναι το καλεντάρι της F1 για το 2022
F1: Αλλαγή ισορροπιών για έκτη φορά φέτος!